Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.Έχω το βασικό μου ρούτερ στον 2ο όροφο και θέλω να δώσω Internet στον 1ο και στο ισόγειο. Για να μην χάσω ταχύτητα είναι προτιμότερο να κατεβάσω ένα καλώδιο στον 1ο όροφο όπου θα μπει access point και από access point στο ισόγειο ή ένα καλώδιο για κάθε όροφο απευθείας από το βασικό μου ρούτερ?

Επεξ/σία από KIKIDIS
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, KIKIDIS είπε

Καλημέρα.Έχω το βασικό μου ρούτερ στον 2ο όροφο και θέλω να δώσω Internet στον 1ο και στο ισόγειο. Για να μην χάσω ταχύτητα είναι προτιμότερο να κατεβάσω ένα καλώδιο στον 1ο όροφο όπου θα μπει access point και από access point στο ισόγειο ή ένα καλώδιο για κάθε όροφο απευθείας από το βασικό μου ρούτερ?

Αν έχεις τη δυνατότητα κατέβασε καλώδιο ανά όροφο...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν έχεις τη δυνατότητα κατέβασε καλώδιο ανά όροφο...

Για τον 1ο όροφο χρειάζομαι 15μ καλώδιο και για το ισόγειο 25μ. Πιστεύεις θα μειωθεί η ταχύτητα σημαντικά?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, KIKIDIS είπε

Για τον 1ο όροφο χρειάζομαι 15μ καλώδιο και για το ισόγειο 25μ. Πιστεύεις θα μειωθεί η ταχύτητα σημαντικά?

Θα πρότεινα να κατεβάσεις τα 15 στον Πρώτο όροφο και από εκεί τα υπόλοιπα 10 στο ισόγειο...

Όπως και να έχει με δύο έξτρα συσκευές θα "παίξεις".

Καλωδιακά δεν θα δεις απώλεια....

Εξαρτάται βέβαια τι απαιτήσεις Γενικά έχεις από αυτό που θες να κάνεις.

Αν στους κάτω ορόφους γίνεται μέγιστη χρήση, φυσικά και θα δεις διαφορά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kormos είπε

Θα πρότεινα να κατεβάσεις τα 15 στον Πρώτο όροφο και από εκεί τα υπόλοιπα 10 στο ισόγειο...

Όπως και να έχει με δύο έξτρα συσκευές θα "παίξεις".

Καλωδιακά δεν θα δεις απώλεια....

Εξαρτάται βέβαια τι απαιτήσεις Γενικά έχεις από αυτό που θες να κάνεις.

Αν στους κάτω ορόφους γίνεται μέγιστη χρήση, φυσικά και θα δεις διαφορά.

Οπότε, επειδή θα δουλεύω στο ισόγειο, προτείνεις να πάρω καλώδιο για καλύτερες ίντερνετ από το access point τού πρώτου. Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, KIKIDIS είπε

εαν μπορεις να εχεις καλώδιο πιστευω ειναι το καλυτερο.

εγω προσφατα αγορασα αυτο εδω αλλα για τον ίδιο οροφο και παιζει πολυ καλα.(οτι ταχυτητα έχω στο router μέσω wifi ,τόσο εχω και στο απομακρυσμένο toweraki )
Μέσα έχει επιλογή ,όταν κανεις εγκατασταση εαν θα βρίσκεται στον ίδιο όροφο το tower ή σε διαφορετικο.

Υπάρχει η επιλογη 2 ορόφων.και μπορεις να βάλεις όσα tower θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, KIKIDIS said:

a.δεν χανεις μεχρι τα 100 μετρα utp.

β.μπορεις να κατεβασεις καλωδιο να βαλεις switch και μετα access point.ετσι θα μπορεις να εχεις και με καλωδιο αλλα και ασυρματα.αν εχεις καποιο παλιο router adsl μπορεις να το κανεςι access point και Switch μαζι.

ενα καλωδιο για καθε οροφο ξεχωριστα και ενα access point ανα οροφο.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, militarist είπε

Αν έχεις έναν πίνακα ηλεκτρικού  για όλους τους ορόφους βάλε powerline 

Όχι όχι δεν έχω το ίδιο δίκτυο σε όλους τους ορόφους, θα το κάνω με καλώδιο Utp απλά την συνδεσμολογία δεν ξέρω πως είναι καλύτερα να το πάω

Δημοσ.
On 09/01/2021 at 17:17, militarist said:

Αν έχεις έναν πίνακα ηλεκτρικού  για όλους τους ορόφους βάλε powerline 

θα ειχε αρκετες απωλειες σε μεγαλο σπιτι οποτε αν εχεις κανα 100 αρι vdsl τοτε :(

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

θα ειχε αρκετες απωλειες σε μεγαλο σπιτι οποτε αν εχεις κανα 100 αρι vdsl τοτε :(

Το έκανα σε τρίο ροφό και από 50 στον τρίτο που είναι το ρουτερ , πάει 40 στο ισόγειο.

Αλλα είναι όλα σε μια παροχή ρεύματος.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 11/01/2021 at 18:07, militarist said:

Το έκανα σε τρίο ροφό και από 50 στον τρίτο που είναι το ρουτερ , πάει 40 στο ισόγειο.

Αλλα είναι όλα σε μια παροχή ρεύματος.

οτι ειναι σε μια παροχη σωζει.οκ παιρνεις 40.αν βαλεις καποια στιγμη 100 θα παρεις παλι 40 :P

αν δεν σε πειραζει τοτε οκ.αναλογως τις αναγκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...