Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για πυροσβεστικη ακαδημια


truman2193

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, φετος παω δευτερα λυκειου και εχω σκοπο να περασω σχολη ναυτιλιακων στο ΠΑΠΕΙ, καθαρα σαν οικονομικη αποκατασταση. Σιγα σιγα καταλαβαινω οτι αμα δεν μου αρεσει η δουλεια που κανω δεν θα την κανω καλα.. Τελος παντων ειμαι 1.88, 90κιλα με 14% λιπος και θελω να παω προς πυροσβεστικη ακαδημια απλα δεν εχω πολυκαταλαβει τι παιζει. Ξερω οτι μεχρι πριν λιγα χρονια εμπαινες με απολυτηριο λυκειου, πτυχια ξενων γλωσσων, απολυτηριο στρατου κλπ μετα απο προκηρυξη της ακαδημιας, αλλα ειδα οτι πλεον θεωρειται κανονικα σχολη και περνας μεσω πανελληνιων. Μου φαινεται λιγο περιεργο ομως που η βαση της σχολης ειναι γυρω στα 17 χιλιαδες μορια ενω μεχρι πριν 5-6 χρονια περναγε ο οποιοσδηποτε με ενα απολυτηριο λυκειου, λιγη αθλητικοτητα και ενα λοουερ(και μερικες φορες και ενα καλο βυσμα). Υπαρχει καποιο αγωνισμα στο οποιο παιρνει μερος καποιος που θελει να περασει πυροσβεστικη ακαδημια και αν ναι μπορω να δηλωσω στο μηχανογραφικο 2 σχολες με ειδικη μεταχειρηση, (αγωνισμα στην πυροσβεστικη ακαδημια και αγγλικα στα ναυτιλιακα) να κανω το αγωνισμα και παραλληλα και το ειδικο μαθημα για τα ναυτιλιακα(αγγλικα) σε περιπτωση που δεν περασω πυροσβεστης; 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

ΥΓ αν εχει σημασια εχω C2 σε αγγλικα απτην πρωτη γυμνασιου, B2 σε γαλλικα και C1 σε ισπανικα.

Επεξ/σία από truman2193
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Οι βασεις διαμορφωνονται απο τη ΖΗΤΗΣΗ και τους βαθμούς των πανελληνίων. μια σχολή με αυξημένη ζήτηση θα εχει και μεγαλο βαθμο. Η πυροσβεστική και το λιμενικό μπήκαν τα τελευταία χρόνια στο μηχανογραφικό. Τωρα βεβαια αν περάσει το νέο νομοσχέδιο θα αλλάξει λίγο ο τρόπος εισαγωγής αλλά ακόμα μην σε αγχώνει αυτό.

2. Θες να πας ναυτιλιακά για την επαγγλματική αποκατάσταση. Αν δεν έχεις γερό δόντι, και πας μονο γι αυτό το λόγο, μην πας καθόλου, διάλεξε μια σχολή πο να τη γουστάρεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρουσα επιλογή η πυροσβεστική. Πολύ μεγάλη ζήτηση όμως και η βάση έχει φτάσει τα 16.850 ακόμα και για απλός πυροσβέστης (για ανθυποπυραγός-αξιωματικός ακόμα υψηλότερα!). 

Υπάρχει βέβαια και ο θεσμός των εποχικών πυροσβεστών που ενισχύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου το Πυροσβεστικό Σώμα κάθε χρόνο κατά την αντιπυρική περίοδο (περίπου 6 μήνες). Κατά καιρούς έχουν βγει και προκυρήξεις μεγαλύτερης διάρκειας (πχ 5ετούς θητείας) οι οποίες δέχονται κυρίως εποχικούς πυροσβέστες αλλά και κάποιους ιδιώτες.

Από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν υπάρχει πλέον κάποιο παραθυράκι για μονιμοποίηση εκτός πανελληνίων. Το μόνο που υπάρχει είναι ο θεσμός των Εθελοντών Πυροσβεστών που σε μοριοδοτεί ώστε να προσληφθείς με σύμβαση ορισμένου χρόνου αλλά θεωρείται και ειδική κατηγορία στις πανελήνιες (όταν συμπληρώσεις εθελοντική υπηρεσία 3 ετών). Πέρσι 7 εθελοντές πυροσβέστες μπήκαν στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ο ένας στην σχολή ανθυποπυραγών. Η βάση για τους εθελοντές πυροσβέστες διαμορφώθηκε στα 14.275 μόρια, αισθητά χαμηλότερα από την βάση της γενικής κατηγορίας.

Επεξ/σία από Ihavetheanswers
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...