InsertCoinToJoi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Καλή μέρα σε όλους... Έχω μια ερώτηση για σύνδεση του τροφοδοτικού με την μητρική... Θα μου πεί κανείς ψαξε, αστο αλλος να το δεί αλλα εγω εμπιστεύομαι εσας οπότε "better safe than sorry". Έχω πάρει μια μητρική Gigabyte Gamening X η οποία θα φιλοξενήσει εναν Intel 10600k. Βλεποντας το manual της σίγουρα θα τροφοδοτηθει με το γνωστο 24πινο που ειναι κυκλωμένο με το νούμερο 1 στην φωτο που ανεβάζω. Εκεινο που με προβληματίζει ειναι η τροφοδοσια στον κυκλο νουμερο 2. Εχει ενα σετάκι για 8πινη τροφοδοσια και ενα 4 πινη. Τα ερωτήματα μου ειναι... 1) Θελει τροφοδοσία λογικά μόνο στο 4πινο ή στο 8πινο? Και στα 2? 2)Οι εξοδους που βγαζει το τροφοδοτικο που βλεπετε στην φωτο τις εξοδους του με καλύπτουν? Θα χρησιμοποιησω εκεινο που λεει 4+4 ΑΤΧ 12V? Το ενα η και τα 2? 3) Για εγκυκλοπαιδικη γνώση ποια η διαφορα αυτων των τροφοδοσιων 24πιν...8.... 4? Σας ευχαριστω προκαταβολικα ολους
CsIns Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα. 1-2) Θα ενώσεις το 4+4 pin καλώδιο του cpu αν δεν είναι ήδη και θα το βάλεις στο δεξιά το 8pin της μητρικής. Το 4pin της μητρικής αριστερά αναγκαστικά θα μείνει κενό γιατί δεν έχει άλλο το τροφοδοτικό (4pin ή 4+4). Το 4pin που μείνει ΙΣΩΣ χρειαζόταν για να κάνεις κάποιο πολύ μεγάλο overclock στην επεξεργαστή. 3) Το 24pin δίνει ρεύμα σε όλη την μητρική (μνήμες/pci-pcie slots/usb/leds/ 3-4 pin fan header κτλ). To 4pin και το 8pin είναι αποκλειστικά για τον επεξεργαστή. Οι υποδοχές αυτές έχουν ένα όριο στο πόσο ρεύμα μπορεί να δεχθεί η κάθε μία με πρώτη βασική την 8pin και μετά προαιρετική την 4 pin για συμπλήρωμα. Σε άλλες μητρικές που είναι σε άλλες πλατφόρμες λιγότερα ενεργοβόρες θα δεις μόνο το 8 pin ή και μόνο ένα 4pin, όπως υπάρχει και η περίπτωση σε πιό extreme πλατφόρμες να δεις 2x 8pin. 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, CsIns είπε Καλημέρα. 1-2) Θα ενώσεις το 4+4 pin καλώδιο του cpu αν δεν είναι ήδη και θα το βάλεις στο δεξιά το 8pin της μητρικής. Το 4pin της μητρικής αριστερά αναγκαστικά θα μείνει κενό γιατί δεν έχει άλλο το τροφοδοτικό (4pin ή 4+4). Το 4pin που μείνει ΙΣΩΣ χρειαζόταν για να κάνεις κάποιο πολύ μεγάλο overclock στην επεξεργαστή. 3) Το 24pin δίνει ρεύμα σε όλη την μητρική (μνήμες/pci-pcie slots/usb/leds/ 3-4 pin fan header κτλ). To 4pin και το 8pin είναι αποκλειστικά για τον επεξεργαστή. Οι υποδοχές αυτές έχουν ένα όριο στο πόσο ρεύμα μπορεί να δεχθεί η κάθε μία με πρώτη βασική την 8pin και μετά προαιρετική την 4 pin για συμπλήρωμα. Σε άλλες μητρικές που είναι σε άλλες πλατφόρμες λιγότερα ενεργοβόρες θα δεις μόνο το 8 pin ή και μόνο ένα 4pin, όπως υπάρχει και η περίπτωση σε πιό extreme πλατφόρμες να δεις 2x 8pin. σε ευχαριστω παρα πολυ.... με λιγα λογια μουφα επιλογη τροφοδοτικου γιατι επρεπε να εχει ενα εξτρα 4πινο σε περιπτωση μεγαλου οβερκλοκ....
CsIns Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ποιό τροφοδοτικό έχεις αλήθεια; 2ρο καλώδιο cpu έχουν τροφοδοτικά σύνηθως από 750w και πάνω. Αν ο επεξεργαστής είναι Ι7 και κάτω, μάλλον απίθανο να χρειαστεί ακόμα και με μεγάλο overclock το 4pin (επίσης ακόμα και αν η μητρική έχει το 4pin, υπάρχει περίπτωση να έχει μάπα vrm και να μην μπορεί να αντέξει μεγάλο overclock, γι' αυτό καλό είναι να κοιτάμε reviews αν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες). Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από CsIns 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, CsIns είπε Ποιό τροφοδοτικό έχεις αλήθεια; 2ρο καλώδιο cpu έχουν τροφοδοτικά σύνηθως από 750w και πάνω. Αν ο επεξεργαστής είναι Ι7 και κάτω, μάλλον απίθανο να χρειαστεί ακόμα και με μεγάλο overclock το 4pin (επίσης ακόμα και αν η μητρική έχει το 4pin, υπάρχει περίπτωση να έχει μάπα vrm και να μην μπορεί να αντέξει μεγάλο overclock, γι' αυτό καλό είναι να κοιτάμε reviews αν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες). δεν εχω φιλοδοξιες για Overclock αν και με ξεκλειδωτο επεξεργαστη.... οπως ειπα τον i5 10600k τροφοδοτικο εχω αυτο.... https://kolink.eu/Home/psu-1/modular-power-series/kolink-modular-power-80-plus-bronze-psu---700-watt.html ξερω δεν ηταν η καλυτερη επιλογη αλλα ειναι δωρο οποτε δεν μπορω να κανω αλλιως ΥΓ. δεν τα εχω στησει ακομα καθως περιμενω να παρω ραμ
Crybal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δε νομιζω ότι θα το χρειαστείς αλλά εάν στο μελλον θελησεις υπάρχουν διάφοροι μετατροπεις για να δωσεις ρευμα https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=atx+4+pin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα