likoyrgos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά σας και καλή χρονιά να έχουμε. Θέλω τα φώτα σας στο εξής θέμα: Επειδή ο σκληρός του φορητού μου είναι μικρός και δεν έχω σκοπο να τον αναβαθμίσω (δεν γνωρίζω αν γίνεται κιόλας) σκέφτομαι τη λύση του cloud.Ένας φίλος έχει δωρεάν στο dropbox το οποίο είναι και αξιόπιστο. Το θέμα όμως είναι οτι τα συγχρονίζει και στον υπολογιστή του (κάτι σαν backup απ' ότι καταλαβαίνω). Εγώ θέλω ένα διαδικτυακό χώρο που να εμφανίζεται στο file manager ως τοπικός δίσκος όπου ότι αποθηκεύω να πηγαίνουν κατευθείαν στο cloud και όχι στον υπολογιστή μου (λόγω έλλειψης χώρου όποως προανέφερα). Υπάρχει κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ ! ΥΣ Τώρα είδα οτι ίσως δημοσιεύθηκε σε λάθος θέση. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από likoyrgos
apostolos22 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Αν ψάξεις στο google υπάρχουν άρθρα που λένε ότι κάπως γίνεται να τους βλέπεις σαν τοπικό δίσκο. Ίσος κάποιος άλλος να το έχει κάνει ή να ξέρει κάποια υπηρεσία. Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις μερικό sync. Αν θυμάμαι για να το κάνεις αυτό στο dropbox θέλεις το pro. Τώρα αν είσαι σε windows 10 το onedrive έχει επιλογή να κάνει sync με το cloud και να επιλέγεις αν θα τα κρατήσεις και τοπικά. Απλά πρέπει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις για πότε να στα κρατάει και πότε να στα σβήνει καθώς και σε ποιους φακέλους να το κάνει. Σου δίνει και την επιλογή εκείνη την στιγμή να του πεις αυτό κράτα το μόνο στο cloud. (Αν έχεις local account, νομίζω θα στο κάνει αμέσως online με τον λογαριασμό του onedrive) Νομίζω και το google drive έχει ίδιες δυνατότητες. Δεν θα φαίνονται όμως σαν τοπικός δίσκος. Προσοχή το cloud δεν είναι ακριβώς back up γιατί αν σβήσεις ή γίνει corrupt το αρχείο δεν είναι σίγουρο ότι το cloud σου έχει κρατήσει history ή έχει recycle bin
likoyrgos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω γι' αυτά που μου είπες. Εκτός από τα γνωστά , one drive , Google drive Dropbox κλπ υπάρχει κάτι άλλο ακόμη και με πληρωμή σε πιο οικονομική τιμή?
apostolos22 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, likoyrgos είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω γι' αυτά που μου είπες. Εκτός από τα γνωστά , one drive , Google drive Dropbox κλπ υπάρχει κάτι άλλο ακόμη και με πληρωμή σε πιο οικονομική τιμή? Ίσος Mega και Box αλλά δεν ξέρω αν έχουν αντίστοιχες επιλογές.
kormos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, apostolos22 είπε Αν ψάξεις στο google υπάρχουν άρθρα που λένε ότι κάπως γίνεται να τους βλέπεις σαν τοπικό δίσκο. Ίσος κάποιος άλλος να το έχει κάνει ή να ξέρει κάποια υπηρεσία. Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις μερικό sync. Αν θυμάμαι για να το κάνεις αυτό στο dropbox θέλεις το pro. Τώρα αν είσαι σε windows 10 το onedrive έχει επιλογή να κάνει sync με το cloud και να επιλέγεις αν θα τα κρατήσεις και τοπικά. Απλά πρέπει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις για πότε να στα κρατάει και πότε να στα σβήνει καθώς και σε ποιους φακέλους να το κάνει. Σου δίνει και την επιλογή εκείνη την στιγμή να του πεις αυτό κράτα το μόνο στο cloud. (Αν έχεις local account, νομίζω θα στο κάνει αμέσως online με τον λογαριασμό του onedrive) Νομίζω και το google drive έχει ίδιες δυνατότητες. Δεν θα φαίνονται όμως σαν τοπικός δίσκος. Προσοχή το cloud δεν είναι ακριβώς back up γιατί αν σβήσεις ή γίνει corrupt το αρχείο δεν είναι σίγουρο ότι το cloud σου έχει κρατήσει history ή έχει recycle bin Η αναφορά αυτή που κάνεις για το OneDrive, η δυνατότητα να κρατάει τα αρχεία μόνο στο "σύννεφο" το έχεις δοκιμάσει? Είναι επιβεβαιωμένο?
apostolos22 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, kormos είπε Η αναφορά αυτή που κάνεις για το OneDrive, η δυνατότητα να κρατάει τα αρχεία μόνο στο "σύννεφο" το έχεις δοκιμάσει? Είναι επιβεβαιωμένο? Ναι, ότι είναι με το πράσινο τικ είναι μόνιμα κατεβασμένο. Τα άλλα τα κατεβάζει on demand. Να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος αν κάποιο άλλο πρόγραμμα τα ζητήσει αλλά αν πας να ανοίξεις πχ μια φωτογραφία θα στην κάνει download και μετά θα την ανοίξει. Edit: Φυσικά πρέπει να είναι μέσα στο φάκελο του onedrive και για τα Desktop, Documents, Pictures έχει επιλογή να τα κάνεις move. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από apostolos22 1
jbouas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, το pCloud κάνει αυτό που ζητάς. https://www.pcloud.com/help/drive-help-center/whats-the-difference-between-pcloud-drive-and-pcloud-sync 1
likoyrgos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα. Κατ αρχήν σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα. jbouas με το link που έδωσες, μου έδωσες ιδέες. Ψάχνοντας βρήκα αυτό: https://www.eltima.com/mount-cloud-drive-win.html η διαφορά με αυτό που έγραψες (αν κατάλαβα καλά) είναι οτι χρησιμοποιεί τά cloud drives που έχουμε ήδη χωρίς να αγοράζουμε έξτρα GB , και ενω φαίνεται σαν τοπικός δίσκος τα αποθηκεύει στο cloud. Απλά δεν ξέρω αν σαν πρόγραμμα είναι αξιόπιστο (ασφελές).
jbouas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, likoyrgos είπε Καλησπέρα. Κατ αρχήν σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα. jbouas με το link που έδωσες, μου έδωσες ιδέες. Ψάχνοντας βρήκα αυτό: https://www.eltima.com/mount-cloud-drive-win.html η διαφορά με αυτό που έγραψες (αν κατάλαβα καλά) είναι οτι χρησιμοποιεί τά cloud drives που έχουμε ήδη χωρίς να αγοράζουμε έξτρα GB , και ενω φαίνεται σαν τοπικός δίσκος τα αποθηκεύει στο cloud. Απλά δεν ξέρω αν σαν πρόγραμμα είναι αξιόπιστο (ασφελές). Από μία γρήγορη ματιά φαίνεται να είναι επί πληρωμής 44$ και απλά προσφέρει 14 μέρες δωρεάν δοκιμαστικό. Περί αξοπιστίας δεν έχω ιδέα το βλέπω πρώτη φορά το προϊόν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα