Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 20+ χρόνια ίντερνετ στις ηλεκτρονικές αγορές (συναλλαγές, πείτε το όπως θέλετε) μετά λύπης βλέπω ότι βρισκόμαστε ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα, πριν γίνει μια παραγγελία, πρέπει να αναγκαστώ να τηλεφωνήσω στο κατάστημα, για να δούμε αν υπάρχει διαθέσιμο εμπόρευμα, γιατί ως συνήθως, αν δεν υπάρχει, δεν ενημερώνουν τις λίστες. (ευθύνη κανείς). Ξεκρέμαστος ο καταναλωτής.

Αν ολοκληρωθεί η παραγγελία, και αυτό είναι καινούργιο το άκουσα σήμερα, θα πρέπει το κατάστημα να δει ! εάν μπήκαν τα λεφτά στο λογαριασμό, γιατί δεν τους κάνει το αποδεικτικό συναλλαγής (από την τράπεζα), γιατί έχουν γίνει απάτες και ένα σωρό άλλες φθηνό δικαιολογίες. Με ένα τηλέφωνο από την επιχείρηση στην τράπεζα θα έλυνε το πρόβλημα της καθυστέρησης, που ευθύνεται η τράπεζα για δικούς τις λόγους.  (ευθύνη κανείς). Ξεκρέμαστος ο καταναλωτής.

Παράδοση από μία ως τρεις μέρες (το μία γιατί το βάζουν ?)

paypal, όχι, και κόβουν από ότι βλέπω και την αντικαταβολή.

Όλα λύνονται, αρκεί να υπάρχει οργάνωση, και το paypal την απαιτεί.

Καλό το χρήμα δεν αντιλέγω, αλλά οι καλοί λογαριασμοί αποδίδουν περισσότερο (Μax Weber).

Δημοσ.

εδω το Public ειχε μια "δυσλειτουργια" χθες και εδωσε τα office στα 0,01€

αρκετοι καναμε τις παραγγελιες...εγω την πληρωσα κιολας. Ναι φιλε 0,03€ γιατι πηρα και αλλα
Δεν εχει σημασια το κοστος σημασια εχει οτι εγινε μια παραγγελια την οποια γυρνας τωρα και μου λες οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο!!!

και τι φταιω εγω?

ο νομος ειναι σαφης... περιμενω την απαντηση τους

Δημοσ.

#Verilife 78, είναι πολλά τα παραδείγματα. Και με το παράδειγμα σου αναδεικνύεται ακόμη ένα. Το πρόβλημα της επικοινωνίας. 

Πες ένα συγνώμη, έγινε μια αστοχία, δεν έφυγε η παραγγελία ή έγινε λάθος τιμολόγηση στο προϊόν.

Δεν είναι κακό, ίσα που θα εκτιμηθεί περισσότερο η επωνυμία σου. 

Τα λάθη γίνονται από αυτούς που δουλεύουν, είναι ανθρώπινα. Οι φθηνές δικαιολογίες είναι πονηριά. Θα κοροϊδέψεις αλλά είναι θέμα χρόνου να το καταλάβει ο καταναλωτής. Αν σε καταλάβει, έφυγε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hercoulis είπε

#Verilife 78, είναι πολλά τα παραδείγματα. Και με το παράδειγμα σου αναδεικνύεται ακόμη ένα. Το πρόβλημα της επικοινωνίας. 

Πες ένα συγνώμη, έγινε μια αστοχία, δεν έφυγε η παραγγελία ή έγινε λάθος τιμολόγηση στο προϊόν.

Δεν είναι κακό, ίσα που θα εκτιμηθεί περισσότερο η επωνυμία σου. 

Τα λάθη γίνονται από αυτούς που δουλεύουν, είναι ανθρώπινα. Οι φθηνές δικαιολογίες είναι πονηριά. Θα κοροϊδέψεις αλλά είναι θέμα χρόνου να το καταλάβει ο καταναλωτής. Αν σε καταλάβει, έφυγε.

ολα τα παραπανω ειναι σε μικρες εταιρειες, πχ εγω να το κανω γιατι ειμαι ενας, ειχα ενα αποθεμα, πουλησα στο φυσικο καταστημα το τελευταιο, δεν προλαβα να το βγαλω, εγινε παραγγελια απο το e-shop, την πατησαμε. Πρεπει να γυρισω τα λεφτα πισω αν  πληρωθηκα ή να σου προτεινω κατι αλλο.

Οταν γινονται απο μεγαλα καταστηματα ΔΕΝ ειναι αποδεκτο !!! γνωμη μου
Ο καταναλωτης εχει δυναμη, οταν γινονται "λαθη" τα οποια δεν εχει ευθυνη αυτος. 
Πχ στο παραπανω παραδειγμα, απλα αλλαξαν την διαθεσιμοτητα, αρα τι λαθος και τι δυσλειτουργια εγινε??? στην ποσοτητα? ε, βαλε ξανα παραγγελιες για να ικανοποιησεις την ζητηση. ε?

Δημοσ.

#Verilife 78   Έχεις δίκαιο.

Όμως και στα μεγάλα καταστήματα, άνθρωποι διαχειρίζονται τα προϊόντα και όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι ελάχιστοι (για το αυξανόμενο κέρδος της επιχείρησης), ε θα κάνουν λάθος. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούνε αυτό το λάθος. Με το να λένε αναλήθειες ζημιώνονται. Καλό θα είναι η πολιτική της εταιρείας να μην ψάχνει δικαιολογίες.

Ωστόσο στη περίπτωσή σου, θέλω να πιστεύω πως έγινε λάθος, γιατί μπορεί να είναι και ένας τύπος ψαρέματος.

Aν γίνονταν η αγορά μέσω paypal, εσύ σαν καταναλωτής θα περίμενες το προϊόν. Αν η οποιαδήποτε εταιρεία (δεν έχει σημασία πια είναι) δεν σου το παρέδιδε, θα μπορούσες να κάνεις αναφορά στη paypal. Νομίζω πως θα είχε διαφορετική κατάληξη το θέμα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...