Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά!

Σε ένα σπίτι που υπάρχουν κάποια κινητά, ένα desktop pc (windows 10) και ένα laptop (windows 7) υπάρχει το εξής θέμα:
Μετά από μια διόρθωση που έγινε στη γραμμή (forthnet), με το που ανοίγει το laptop πέφτει τελείως το internet. Δοκίμασα να βάλω χειροκίνητη ip (v4) μήπως δημιουργείται κάποια διένεξη, αλλά και πάλι ή έχει πολύ ασταθές internet με πτώσεις του δικτύου συνολικά ή έχει internet μόνο το laptop και πάλι με αστάθειες ή πέφτει και πάλι τελείως. Αν είναι συνδεδεμένες όλες οι υπόλοιπες συσκευές δεν δημιουργούν κανένα απολύτως θέμα.

Το laptop δεν έχει ιούς και δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το δίκτυο. 

Έχετε να πείτε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; 

(Ίσως να έπρεπε να το postάρω σε άλλο subforum οπότε συγγνώμη προκαταβολικά)

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, θα τρελαθώ.

Σήμερα αγοράστηκε ssd με σκοπό να γίνει αναβάθμιση το συγκεκριμένο laptop. Πιο συγκεκριμένα είναι το SAMSUNG RC510.

Έβαλα λοιπόν τον ssd και στην προσπάθεια να περάσω αυτή τη φορά windows 10 και όχι 7 όπως είχε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα. Δεν ξεκινούσε το installation κόλλαγε στην οθόνη με το σημαιάκι των Windows δίχως να εμφανίζεται ο κύκλος του loading. 

Με τα πολλά έψαξα και είδα ότι δημιουργείται πρόβλημα με το wifi που έχει πάνω το Laptop. Το αφαίρεσα (τις κεραίες τις έχω αφήσει πάνω στο laptop) και το installation έγινε κανονικά. 

Μετά τo installation μη έχοντας wifi πλέον, σύνδεσα το laptop με καλώδιο ethernet. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά ξεκίνησαν τα προβλήματα που ανέφερα στο προηγούμενο post. Τη μια φορά κόπηκε τελείως το internet, μετά δούλεψε το internet αλλά η ταχύτητα ήταν τραγική και φυσικά μόλις έκλεινε το pc και γινόταν επανεκκίνηση του router όλα επανέρχονταν στον κανονικό. 

Για να δω αν φταίει όντως το laptop και όχι η γραμμή πήρα στο δικό μου σπίτι το laptop (είναι ενός φίλου μου ο υπολογιστής) και με την πρώτη σύνδεση του laptop στο δικό μου router τότε ξεκίνησε το πρόβλημα με την μείωση της ταχύτητας και δεν το ξαναδοκίμασα καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο υπολογιστής δημιουργεί το πρόβλημα (και αν και το wifi του δημιουργούσε προβλήματα στην εγκατάσταση των windows μάλλον δεν ευθύνεται για το γενικό πρόβλημα). 

Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει για το όλο πρόβλημα; 

Να ενημερώσω ότι και τα δύο σπίτια έχουν forthnet αλλά εγώ έχω router thomson και το άλλο σπίτι zte. 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάτι νέο μήπως και βοηθήσει. 

Το σπίτι του φίλου μου έχει δυο ορόφους. 

Στο έναν όροφο στέλνει ίντερνετ μέσω καλωδίου Ethernet το οποίο καταλήγει σε ένα router Tenda και από εκεί μοιράζει σε όλο τον όροφο. 

Το περίεργο είναι όταν το συνέδεσα το laptop σε αυτό το router (tenda) φαίνεται να λειτουργεί ή έστω να μην κάνει τόσο μεγάλη ζημιά σε όλο το δίκτυο. 

Να σημειωθεί ότι στο router της forthmet παίρνει ip του στυλ 192.168.1.* ενώ στο tenda 192.168.0.*

Άρα θεωρούμε ότι έχουν πρόβλημα δυο τελείως διαφορετικά router της forthnet ή κάνει καλύτερη διαχείριση το tenda σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξαναέβαλα την κάρτα wifi πάνω στο laptop και συνδέθηκα στο tenda φαίνεται να λειτουργεί. 

Update 1:
Δοκίμασα να συνδέσω το laptop σε wifi hotspot από κινητό με 4g και λειτούργησε κανονικά. Επίσης, δοκίμασα να συνδέσω το laptop σε κινητό που έπαιρνε wifi από ένα από τα "προβληματικά" δίκτυα (όχι αυτό με το Tenda) με usb tethering και λειτούργησε και έτσι. 

Θεωρείτε πως αν πάρουμε κάποια usb κεραία θα πάρει ip του στυλ 192.168.1.* ή θα του δώσει κάποια παραμετροποιημένη η κεραία με συνέπεια να λειτουργήσει;

Update 2:
Μετά από κάποιες δοκιμές και επανεκκινήσεις το laptop πάλι κόλλαγε στο logo των windows χωρίς εμφάνιση του loading κύκλου και αναγκάστηκα να βγάλω και πάλι την κάρτα wifi. Αυτό δε νομίζω να παίζει άμεσο ρόλο με το πρόβλημα μας γιατί είδα αρκετούς σε ξένα φόρουμ με samsung laptops και ασυμβατότητες wifi με windows 10. Όπως προαναφέρθηκε το πρόβλημά μας δημιουργείται και με ethernet. 

Επεξ/σία από rafinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...