Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση χειριστηρίων τιμονιού με ράδιο


blazar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Σε ένα renault clio του 2012, άλλαξα την εργοστασιακή πηγή με ένα φθηνό ράδιο, λόγω bt. (https://www.google.com/search?q=F%26U+CA-2791BT&oq=F%26U+CA-2791BT&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&ie=UTF-8)

Η εργοστασιακή πηγή είχε 2 φις από πίσω, ενώ το F&U, μία. Συνέδεσα τη μία και παίζει μια χαρά. Το θέμα μου όμως είναι, πως δεν λειτουργούν τα χειριστήρια στο τιμόνι, αλλά ούτε και η κονσόλα του αυτοκινήτου δείχνει τις πληροφορίες. Οπότε κατάλαβα ότι το δεύτερο φις ήταν γι' αυτόν τον λόγο.

Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να συνδεθεί και το άλλο φις;
Είδα ότι υπάρχουν κάτι αντάπτορες, αλλά με κόστος γύρω στα 70€.

Μήπως υπάρχει ράδιο που να έχει και αυτό 2 υποδοχές όπως το εργοστασιακό; Ή αλλιώς κάποιος άλλος τρόπος πιο οικονομικός;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από 4-5 χρονιά είχα πάρει έναν ανταπτορα από εδώ : https://www.dynamicsounds.co.uk/ μέσω ebay αλλά για clio II. Επειδή βρήκα την παραγγελία, είχα πληρώσει 40 ευρώ με τα μεταφορά... Μετά είχα πάρει ένα Pioneer γύρω στα 100 ευρώ και μου τα συνδεσε ο ηλεκτρολόγος όλα. Το χειριστήριο λειτουργούσε μια χαρά, μια μικρή οθόνη που είχε ψηλά στο ταμπλό βέβαια δεν λειτουργούσε ( το ήξερα ότι δεν θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς ). 

Αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι πρέπει και η πηγή να μπορεί να δεχθεί εντολές από εξωτερικό χειριστήριο, τα είχα ψάξει πριν παραγγείλω το κάθε τι. Να βρεις πηγή που να το έχει ενσωματωμένο νομίζω δύσκολο, εκτός κι αν πας σε κάτι android πηγές που συζητάμε στο άλλο thread, οι οποίες έχουν interface και συνδέονται και με canbus

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. 
Άρα ακόμα και πηγή με multimedia να πάρω, χρειάζομαι και πάλι τον αντάπτορα. Σωστά;

Για εμένα κοίταξα πως ο πιο φθηνός αντάπτορας, ξεκινάει από 65€. Μετά η πιο φθηνή πηγή (FELIX FX - 403 BT - Recherche Google) πάει στα 50€. Συν εργασία ηλεκτρολόγου φυσικά, αν κολλήσω σε κάτι.
Άρα να πάει συνολικά γύρω στα 150€ για να βάλω μόνο ένα BT που θέλω, δεν πιστεύω ότι αξίζει. Αναγκαστικά θα κοιτάξω για τα απλά που συνδέονται με τον αναπτήρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, blazar είπε

Άρα ακόμα και πηγή με multimedia να πάρω, χρειάζομαι και πάλι τον αντάπτορα. Σωστά;

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάποιο interface. Για να το πω χοντρικά ( χωρίς να είναι 100% ακριβές ), το ένα καλώδιο που έχεις από το αυτοκίνητο είναι για ηχεία, ρεύμα κτλ κτλ και το άλλο για το χειριστήριο και τυχόν επικοινωνία με το αυτοκίνητο. Όντως, αν πλησιάζεις στα 150-200 ίσως έχει νόημα να δεις σε καμιά Android πηγή αν και εκεί πας σε άλλο πράγμα τελείως με touchscreen που μπορεί να φτάσει ψηλά σε τιμή. Ρίξε μια ματιά τι υπάρχει για το αυτοκίνητο σου σε aliexpress και τα λοιπά sites να πάρεις μια αίσθηση κόστους.

 

Εδώ και το thread για τα android head units :

 

Επεξ/σία από bkran
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...