Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σχετικά με Arduino


InternetMaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Arduino. Αρχικά τη γλώσσα χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό του; Python ή κάτι σε C/C++; Έχω ξεκινήσει να μαθαίνω Python εδώ και μερικούς μήνες και θα ήθελα να ξέρω αν το προτείνετε για πειραματισμό μιας και το βρίσκω ενδιαφέρον. Βρήκα ένα starter kit στο internet με διάφορα εξαρτήματα και βιβλίο με project. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η "γλωσσα" του arduino ειναι κατι που μοιαζει σε C++/Java. Πρακτικα ειναι ενα HAL(Hardware Abstraction Language) που απο κατω γινεται Embedded C (κανονικη C απλα με τα offsets των registers του Atmega). Αμα εχεις ξεκινησει με python το μονο που μπορει να σε μπερδεψει ειναι οι πινακες και οι pointers της C++, κατα τα αλλα ειναι ευκολη. Τωρα δεν το εχω ψαξει σε βαθος, αλλα σιγουρα υπαρχουν microcontrollers που υποστηριζουν python. Επισης θυμαμαι πως μπορουσες/εις να γραψεις και python για arduino αλλα μπορει να θελει λιγο σεταρισμα με libraries (firmata...καπως ετσι λεγεται - https://realpython.com/arduino-python/) και τετοια. Καλη τυχη!!!

edit: ξεκινα με κιτ για να εχει υλικο να παιξεις (ειδικα τωρα με τις μεταφορικες), για βιβλιο θα σου ελεγα να δεις πρωτα online μικρα προτζεκτ (με led κουμπακια lcd κλπ κλπ) και μετα αμα πιστευες πως θα σε βοηθησει το παιρνεις.

 

Επεξ/σία από xsperminator
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνω λάθος το Raspberry Pi Pico που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν προγραμματίζεται επίσης σε MicroPython αν δεν κάνω λάθος. 

Επεξ/σία από rafinos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...