Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, θελω να κανω μια μικρη ερωτηση, εχω στο pc μου 12gb ram (8gb+4gb) το οποιο σημαινει οτι δεν μπορουν να γινουν dual channel, ομως στο cpuz και στο speccy μου τις βγαζει σαν dual channel, το βγαζει ετσι γιατι τα στικακια τα εχω στις θυρες που ειναι για dual channel χωρις ουσιαστικα να ειναι ή ειναι οντως γιατι εχω μπερδευτει. ευχαριστω !!

Δημοσ.

Λογικά (αν θυμάμαι και καλά) είναι για τα πρώτα 8GB (4GB+4GB). Tα υπόλοιπα 4GB θα δουλεύουν Single.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα (θεωριτικα) καλυτερα ετσι, 8gb dual + 4gb single απο το να ειναι ολα σε single.

Αυτο που λετε για τα 8 πρωτα gb ισχυει για την περιπτωση μου που εχω 8 + 4 ή ισχυει γενικα ασχετος τα συνολικα gb ;; Για παραδειγμα αν ειχα 32 + 16 πως θα δουλευε το πραγμα ;; Θα ηταν 4 απο το ενα στικ και 4 απο το αλλο σε dual και τα υπολοιπα 40 σε single channel ή 16 +16 dual και 16 single. Το ρωταω αυτο βασικα για ενημερωτικους λογους και οχι οτι θα κανω κατι τετοιο, απλος για να ξερω υι ισχυει

Και στην περιπτωση μου το εχω ετσι γιατι το συστημα ειναι δωρο φιλου και το ειχε ετσι και δεν αξιζει να παρω 8gb για να τα κανω 16 μιας και σκοπευω να κανω αναβαθμιση σε mobo+cpu+ram διοτι το συστημα ειναι αρκετα παλιο.

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.

Θα έπαιζαν μέχρι να φτάσει η χρήση μνήμης τα 32GB σε Dual και από εκεί και πάνω τα επιπλέον 16 σε Single. Η λογική είναι πως εφόσον γεμίσει το μικρό στικ ουσιαστικά μένει χώρος μόνο στο μεγάλο και συνεπώς παίζει σε Single Channel από εκεί και πέρα ο υπολογιστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...