Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Το απόγευμα είχε κάποια θέματα με την τάση η ΔΕΗ στην περιοχή και πολύ φοβάμαι οτι την πλήρωσαν τα ηχεία μου (Mackie CR4). Στο βίντεο που ανέβασα φαίνεται το πρόβλημα. Ο θόρυβος είναι πολύ πιο έντονος όταν τα ηχεία είναι στο off . Δοκίμασα ταινια και ο θόρυβος ακούγεται λίγο αλλά ο ήχος βγαίνει ελαφρώς παραμορφωμένος. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ή να αρχίσω να ψάχνω καινούρια;

https://youtu.be/VwHbmrhxAwA

Δημοσ.

Αν μπορείς να τα δοκιμάσεις αλλού να αποκλείσεις να φταίει κάποια πρίζα ή καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή-πηγή.

Πώς είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

Αν μπορείς να τα δοκιμάσεις αλλού να αποκλείσεις να φταίει κάποια πρίζα ή καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή-πηγή.

Πώς είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή;

Θέλω να να τα δοκιμάσω σε διαφορετική πρίζα μόνα τους για να δω αν θα αλλάξει κάτι. Ξέχασα να πω ότι είτε είναι συνδεδεμένα στο pc είτε όχι δεν έχει διαφορά. Στο βίντεο πχ δεν τα έχω συνδέσει.

Δημοσ.

Αν και σε άλλη πρίζα μόνα τους συνεχίσει ο θόρυβος θέλουν άνοιγμα και ίσως κάτι στη πλακέτα να την άκουσε.

Σου αφήνω ένα χρήσιμο λινκ να ξεκινήσεις άμα πιάνουν τα χέρια σου.

http://velociraptech.blogspot.com/2018/05/mackie-cr4cr3-disassembly.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ptz13 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Το απόγευμα είχε κάποια θέματα με την τάση η ΔΕΗ στην περιοχή και πολύ φοβάμαι οτι την πλήρωσαν τα ηχεία μου (Mackie CR4). Στο βίντεο που ανέβασα φαίνεται το πρόβλημα. Ο θόρυβος είναι πολύ πιο έντονος όταν τα ηχεία είναι στο off . Δοκίμασα ταινια και ο θόρυβος ακούγεται λίγο αλλά ο ήχος βγαίνει ελαφρώς παραμορφωμένος. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ή να αρχίσω να ψάχνω καινούρια;

https://youtu.be/VwHbmrhxAwA

Το πρόβλημα είναι αστείο και φθηνό στη λύση του. Μικρή η ζημιά. Εχεις βραχυκυκλωμένη μία δίοδο στην ανόρθωση του ρεύματος (τροφοδοσία). Σε ένα οποιοδήποτε εργαστήριο ηλεκτρονικών επισκευών θα σε χρεώσουν το πολύ 20-30€, με ανταλλακτικά κάτω από 5€.

Δυστυχώς, αν θυμάμαι καλά, ο αντιπρόσωπος είναι στην Πάτρα οπότε είναι ασύμφορη η αποστολή τους. Δοκίμασε κάποιο εργαστήριο κοντά σου.

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ.

Tσέκαρα και σε άλλη πρίζα με διαφορετική πηγή (κινητό) αλλά καμία διαφορά. Ο δυνατός θόρυβος όταν είναι στο off συνεχίζει είτε είναι συνδεδεμένα σε κάποια πηγή είτε όχι. Επίσης παρατηρησα ότι ήχο έχω μόνο από το δεξί ηχείο, το αριστερό (passive) είναι νεκρό.

5 λεπτά πριν, snbblp είπε

Το πρόβλημα είναι αστείο και φθηνό στη λύση του. Μικρή η ζημιά. Εχεις βραχυκυκλωμένη μία δίοδο στην ανόρθωση του ρεύματος (τροφοδοσία). Σε ένα οποιοδήποτε εργαστήριο ηλεκτρονικών επισκευών θα σε χρεώσουν το πολύ 20-30€, με ανταλλακτικά κάτω από 5€.

Δυστυχώς, αν θυμάμαι καλά, ο αντιπρόσωπος είναι στην Πάτρα οπότε είναι ασύμφωρη η αποστολή τους. Δοκίμασε κάποιο εργαστήριο κοντά σου.

Δυστυχώς είμαι σε νησί και άντε βρες εδώ πέρα ηλεκτρονικό της προκοπής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, ptz13 είπε

Tσέκαρα και σε άλλη πρίζα με διαφορετική πηγή (κινητό) αλλά καμία διαφορά. Ο δυνατός θόρυβος όταν είναι στο off συνεχίζει είτε είναι συνδεδεμένα σε κάποια πηγή είτε όχι. Επίσης παρατηρησα ότι ήχο έχω μόνο από το δεξί ηχείο, το αριστερό (passive) είναι νεκρό.

Δυστυχώς είμαι σε νησί και άντε βρες εδώ πέρα ηλεκτρονικό της προκοπής.

Αν τα πας καλά με το κολλητήρι, άλλαξε το εξάρτημα με τα 4 ποδαράκια εδώ, και μέτρησε την τάση στα 3 ποδαράκια.

Img_3109.png.28ea8d06c636ac3a482b7463d80f3218.png

Επίσης ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τα CR3/4/5 είναι υπερθέρμανση των αντιστάσεων (που φαίνεται στη φωτό) και διακοπή στις zener με τις οποίες συνδέονται. Είναι 2 ζένερ 12v1   (12.1 volt).

Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να τα μετρήσεις και τα αλλάξεις όλα, είσαι κάτω από 10€. Αμαρτία είναι για τέτοιο ποσό να τα πετάξεις...

Ανοίγει ΠΟΛΥ εύκολα:

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 2/2/2021 στις 11:02 ΜΜ, snbblp είπε

Αν τα πας καλά με το κολλητήρι, άλλαξε το εξάρτημα με τα 4 ποδαράκια εδώ, και μέτρησε την τάση στα 3 ποδαράκια.

Img_3109.png.28ea8d06c636ac3a482b7463d80f3218.png

Επίσης ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τα CR3/4/5 είναι υπερθέρμανση των αντιστάσεων (που φαίνεται στη φωτό) και διακοπή στις zener με τις οποίες συνδέονται. Είναι 2 ζένερ 12v1   (12.1 volt).

Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να τα μετρήσεις και τα αλλάξεις όλα, είσαι κάτω από 10€. Αμαρτία είναι για τέτοιο ποσό να τα πετάξεις...

Ανοίγει ΠΟΛΥ εύκολα:

Δυστυχώς δεν το έχω καθόλου με τις επισκευές και φοβάμαι να το πειράξω. Τα πήγα σε έναν ηλεκτρονικό που βρήκα εδώ αλλά τζίφος. Τίποτα δεν έκανε. Μίλησα με την αντιπροσωπεία στην Αθήνα και μου είπαν να τους τα στείλω. Ελπίζω να μη μου ζητήσουν κανένα τρελό ποσό για την επισκευή.

Δημοσ.

Αστείο πράγμα είναι αυτή η βλάβη.
Δυο πράγματα είναι ακριβά πάνω σε αυτά τα ηχεία: τα μεγάφωνά τους, και το ολοκληρωμένο κύκλωμα που είναι ο ενισχυτής ισχύος.
Τώρα τι εργασία θέλει για δύο zener, μιά γέφυρα και ένα φρεσκάρισμα πυκνωτές... μάλλον μικρό ποσό. Πάντως αυτά είναι που γερνάνε και που καταπονούνται από θερμοκρασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...