A7X. Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) ναι ξέρω, άλλος ένας τύπος είδε το χαμό με το WSB και θέλει να βγάλει λεφτά απο DOGE Ο χαμός με το WSB ήταν όντως η αφορμή να ψαχτώ λίγο με την αγορά crypto από Ελλάδα και όταν λέω απο Ελλάδα δεν εννοώ ντε και καλά κάποια Ελληνική εφαρμογή ή site αλλά, έναν τρόπο καθόλα νόμιμο στην Ελλάδα και χωρίς να χρειάζεται να δηλώνει διευθύνσεις σε τρίτες χώρες και να κάνω δέκα κύκλους πριν αγοράσω. Ο στόχος μου δεν είναι να βγάλω γρήγορα χρήμα προφανώς, απλά να ξεκινήσω να μαθαίνω τις διαδικασίες στην πράξη και με μπατζετ που δεν με πειράζει και να χάσω τελείως στην τελική. Τα λέω όλα αυτά για να προλάβω κάνενα advice andy εδώ στα σχόλια Είδα, όχι ενδελεχώς, δύο περιπτώσεις: Α) Το σάιτ kraken για το οποίο διάβασα καλά σχόλια και έφτιαξα account πρώτου επιπέδου,, αλλά θέλει να βάλω περισσότερα στοιχεία για να μπορώ να φορτώσω χρήματα και να κάνω αγορές. Αν είχα ήδη coins θα μπορούσα να τα φορτώσω και σε αυτό το επίπεδο και να αρχίσω το trading. Επίσης το Kraken (φαίνεται ότι) σου επιτρέπει ότι coins έχεις στο λογαριασμό σου να τα ξεφορτώσεις σε κάποιο στικ πορτοφόλι για περισσότερη ασφάλεια αλλά και για ευελιξία, ώστε να το μεταφέρεις σε άλλον ενδιάμεσο αργότερα. Η άλλη επιλογή που νομίζω υπάρχει είναι η revolut που έχω την εντύπωση ότι σου επιτρέπει να κάνεις τέτοιες αγορές με τα χρήματα που την φορτώνεις. Δεν έκανα κάποια προσπάθεια εκεί γιατί δεν την έχω την κάρτα και δεν έχω και account γενικά αλλά διάβαζα στο σάιτ τους ότι είναι αρκετά περιοριστικοί ως "μεσάζοντες" αφού δεν σου επιτρέπει να ξεφορτώσεις τα coins σε δικό σου πορτοφόλι, ούτε να τα πουλήσεις σε άλλον μη χρήστη της revolut ενώ έχει και πολλά disclaimers του στυλ "μπορούμε να σου απαγορέψουμε μια συναλλαγή αν θεωρούμε ότι θίγει τις αρχές μας ή μας εκθέτει κοκ" . Σίγουρα έχει και το kraken disclaimers αλλά νομίζω ότι η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ τους στην ευελιξία. Από την άλλη, η revolut με ενδιαφέρει ως προϊόν αρκετά, ελπίζοντας να κάνω ένα μεγάλο road trip αν ξεμπερδέψουμε ποτέ από τα γνωστά, και να την χρησιμοποιώ ώστε να αποφύγω τις χρεώσεις συνναλάγματος από τις ελληνικές τράπεζες και για να δώ στην πράξη πως δουλέυει ένα ακόμη προϊόν fintech (κοιτάω και προς curve κοκ) Υπάρχει άλλο μέσο για συνναλαγές σε crypto που έχει χρησιμοποιήσεις κάποιος (ή έστω ένα από τα δύο αυτά) και να έχει εμπειρία από πρώτο χέρι να μας πει; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από A7X.
molot12 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν την υπηρεσία cryptotrading της revolut την χρησιμοποιησα λόγω της πρόσφατης φρενίτιδας 😃. Η αγορά και η πώληση γίνεται ΑΜΕΣΑ με ένα κλικ . Τα αρνητικά : 1. Aν είσαι στο free plan είναι οι μεγάλες προμήθειες, 2,5 % στην αγορά και στην πώληση !! Στα αλλά προγράμματα με πληρωμή πέφτουν στο 1,5% 2. Δεν μπορείς να μεταφέρεις το κρυπτοφυλακιο αλλού. Ξεκινάς με revolut , τελειώνεις με revolut. 3. Δεν είναι διαθέσιμα προς trading όλα τα κρυπτονομισματα αλλά τα ποιο γνωστά. Μια άλλη υπηρεσια που περιμένω να δοκιμάσω για crypto trading νομίζω μόνο για δύο κρυπτο btc & ether με τραπεζική εγγύηση καταθέσεων όπως λένε είναι η Γερμανική Bitwala με μόνο 1% προμήθειες, αλλά θέλει χρόνο και διαδικασία αναμονης για να ανοίξεις account και διαβατήριο για ταυτοποίηση . 😳 Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από molot12
A7X. Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, molot12 είπε Λοιπόν την υπηρεσία cryptotrading της revolut την χρησιμοποιησα λόγω της πρόσφατης φρενίτιδας 😃. Η αγορά και η πώληση γίνεται ΑΜΕΣΑ με ένα κλικ . Τα αρνητικά : 1. Aν είσαι στο free plan είναι οι μεγάλες προμήθειες, 2,5 % στην αγορά και στην πώληση !! Στα αλλά προγράμματα με πληρωμή πέφτουν στο 1,5% 2. Δεν μπορείς να μεταφέρεις το κρυπτοφυλακιο αλλού. Ξεκινάς με revolut , τελειώνεις με revolut. 3. Δεν είναι διαθέσιμα προς trading όλα τα κρυπτονομισματα αλλά τα ποιο γνωστά. Μια άλλη υπηρεσια που περιμένω να δοκιμάσω για crypto trading νομίζω μόνο για δύο κρυπτο btc & ether με τραπεζική εγγύηση καταθέσεων όπως λένε είναι η Γερμανική Bitwala με μόνο 1% προμήθειες, αλλά θέλει χρόνο και διαδικασία αναμονης για να ανοίξεις account και διαβατήριο για ταυτοποίηση . 😳 Το είδα και εγώ κάπου το Bitwala αλλά δεν το έψαξα παραπάνω. Δες και το kraken είναι πολύ πιο ευελικτο και έχει πολλά coin ακόμη και DOGE χαχα. Έκανα σήμερα account στη revolut, το Basic, έβγαλα φωτό και την ταυτότητα και πήγα να περάσω 10 ευ΄ρω αλλά δεν έχουν περάσει ακόμη. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από A7X.
verylife78 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 χρησιμοποιω την Revolut απο την αρχη του χρονου οντως το 2,5% ειναι καλο ποσοστο, για την παρτη τους, φυσικα...εμεις παντου χαμενοι Ομως μπορεις πολυ ευκολα να 1. αγορασεις crypto (τα πιο "γνωστα") 2. να πουλησεις crypto 3. να ανταλλαξεις crypto 4. να ανταλλαξεις σε λεφτα Αν εξαιρεσεις την χθεσινη μαλακια που εκανα με τα xrp και εχασα 50€ για πλακα. Απο την αρχη του χρονου εχω βαλει 200€ (πιο πολλα σε eth) τα οποια τωρα εχουν γινει 260€. Οποτε θεωρω οτι παμε καλα. Θα βαζω σιγα σιγα και αλλα λεφτα και θα πουλησω καποια στιγμη που καταλαβω τι γινεται. Αυτα απο την μερια και την Revolut 1
A7X. Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έκανα σήμερα την πρώτη αγορά Bitcoin, έβαλα 10 ευρώ από revolut χαχα. Το πρόβλημα μου είναι ότι η revolut δείνει τιμή Bitcoin μικρότερη από αυτή που βλέπω Online, δηλαδή το αγορασα στα 31046 βάση revolut αλλά στο coindesk λέει ότι είναι 37061 τώρα... είναι λογικό αυτό; EDIT: Διάβασα λίγο στο σάιτ της revolut για τις διαφορές σε ask, buy και median price οπότε φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα είναι Ή όταν είσαι τόσο χαζός που δεν καταλαβαίνεις ότι έιναι η μια τιμή σε ευρώ η άλλη σε δολλάριο Lol, κανονικός Wolf of Wall street Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από A7X.
A7X. Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πήρα και άλλα 10 ευρώ Ethe. Νομίζω θα ακολουθήσω λίγο DCA τακτική για αρκετό καιρό, όσο μορφώνομαι κι όλας, βάζοντας 50 ευρώ το μήνα, κυρίως σε Bitcoin και ethe, αλλά και σε κάποια άλλα που φαίνονται ανερχόμενα. Αυτά τα δύο ίσως χρωστάνε μια κάθοδο σύντομα οπότε ίσως περιμένω λίγο να αγοράσω εκεί, αλλά το αργά και σταθερά φαίνεται να ειναι ο δρόμος για τώρα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από A7X.
Προτεινόμενες αναρτήσεις