Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , 

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση που στη φετινή σεζόν κάποιος έπαιρνε την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534ευρώ) και δούλεψε και λίγο κανονικά μέσα στο καλοκαίρι 20 μέρες, δηλαδή έπαιρνε ένσημα κανονικά και δικαιούται τώρα το ταμείο ανεργίας ή η αναστολή δεν σου έδινε καθόλου ένσημα ; 

Είχα κάνει μια αίτηση στον ΟΑΕΔ για τακτική επιδότηση και τώρα μου ζητάνε να καταθέσω φορολογική κλπ και για αυτό ρωτάω. 

Δημοσ.

Καλησπέρα και φιλιά στην όμορφη Έδεσσα, μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς;

Δούλεψες το καλοκαίρι, βγήκες σε αναστολή (άρα δεν έφυγες από τη δουλειά με παραίτηση/απόλυση), πήρες αποζημίωση και ρωτάς αν συνεχίζεις να είσαι ασφαλισμένος; Αν ναι, ναι, τα ένσημα απ' όσο ξέρω συνεχίζουν να μπαίνουν όσο είσαι υπό καθεστώς πρόσληψης, ασχέτως με το αν είσαι σε αναστολή.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Καλησπέρα και φιλιά στην όμορφη Έδεσσα, μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς;

Δούλεψες το καλοκαίρι, βγήκες σε αναστολή (άρα δεν έφυγες από τη δουλειά με παραίτηση/απόλυση), πήρες αποζημίωση και ρωτάς αν συνεχίζεις να είσαι ασφαλισμένος; Αν ναι, ναι, τα ένσημα απ' όσο ξέρω συνεχίζουν να μπαίνουν όσο είσαι υπό καθεστώς πρόσληψης, ασχέτως με το αν είσαι σε αναστολή.

οχι ακριβώς . Στην αρχή της σεζόν έκανα τα χαρτιά για να λάβω την αποζημίωση ειδικού σκοπού με δικαίωμα επαναπρόσληψης και στη συνέχεια τον Αύγουστο δούλεψα κανονικά με σύμβαση για 20 μέρες στη συνέχεια βγήκα σε αναστολή για τον υπόλοιπο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αρχές Οκτωβρίου η επιχείρηση έκλεισε οπότε και απολύθηκα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν πήρα έσνημα για όλη την περίοδο που έπαιρνα την αποζημίωση ή μόνο Αύγουστο-Σεπτ. 

Δημοσ.

Μέχρι και τη μέρα που απολύθηκες, πρέπει να έχεις ένσημα, αλλά ας επιβεβαιώσει και κάνας άλλος γιατί δεν ξέρω τι εξαιρέσεις μπορεί να παίζουν στο εύρυθμο και φιλικό προς τον πολίτη σύστημά μας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Μέχρι και τη μέρα που απολύθηκες, πρέπει να έχεις ένσημα, αλλά ας επιβεβαιώσει και κάνας άλλος γιατί δεν ξέρω τι εξαιρέσεις μπορεί να παίζουν στο εύρυθμο και φιλικό προς τον πολίτη σύστημά μας.

μακάρι να έδιναν έσνημα και όσο ειχα την αποζημίωση να μπορέσω να πάρω το επίδομα ανεργίας ! Ευχαριστώ πολυ!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/2/2021 στις 7:19 ΜΜ, Lucifer είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι παρά τις αναφορές στις διάφορες Κ.Υ.Α. περί κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών όσων εργαζόμενων ήταν σε αναστολή από τον «κρατικό προϋπολογισμό» (το ότι αναφέρεται έτσι γενικά κι αόριστα είναι από μόνο του ύποπτο) στο τέλος (όταν δηλαδή "ξεχαστεί" ο ιός κι αρχίσουν να βλέπουν πόσα δις έχει φτάσει το χρέος, το ποσοστό χρέους ως προς το σμπαραλιασμένο ως τότε Α.Ε.Π. της χώρας κ.λπ.) θα κληθούν να τα πληρώσουν μαζεμένα τα γνωστά κορόιδα, δηλαδή οι φορολογούμενοι...θα είναι οι εργοδότες;Οι ίδιοι μισθωτοί;Και οι 2;Θα φανεί!
Ήδη οι περισσότεροι επιτηδευματίες (που δεν έχουν καμία ουσιαστική βοήθεια απ' το κράτος, σε αντίθεση με τους μισθωτούς) έχουν σταματήσει να πληρώνουν Ε.Φ.Κ.Α. και τα χρέη τους συσσωρεύονται...

Δε νομίζω να έχει πρόβλημα κάποιος που βγαίνει τώρα ταμείο ανεργίας κ.λπ. αλλά κρατήστε αυτό που σας λέω στο πίσω μέρος του μυαλού σας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...