Προς το περιεχόμενο

Boot απο το Windows 10 bootloader


katkol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας! 

Στο pc έχω δύο σκληρούς, ο κάθε σκληρός έχει το δικό του OS (Windows 10 και οι δύο). Στην εκκίνηση επέλεγα ποιόν σκληρό θέλω να ανοίξω μέσω του Windows 10 bootloader. μετά το φορμάτ που έκανα στον έναν από τους δύο, επιλέγω OS απο την οθόνη που φαίνεται στη φωτογραφία. Η ερώτησή μου είναι πως μπορώ να το αλλάξω και να επιλέγω το boot το Windows 10 bootloader πάλι (τη μπλε οθόνη)? ευχαριστώ! 

IMG_20210206_232643.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πως να το επαναφέρεις αλλά αν θέλεις μπορείς να δόσεις περιγραφή για την κάθε εγκατάσταση ώστε να ξέρεις ποια είναι ποια.

Άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής στην μια εγκατάσταση και δώσε bcdedit /set description "Γράψε μια περιγραφή" και πάτα ENTER.

Κάνε επανεκκίνηση και θα δεις ότι η μια καταχώρηση έχει πλέον περιγραφή. Μπες στην άλλη και επανέλαβε δίνοντας μια περιγραφή ώστε να ξεχωρίζεις τις εγκαταστάσεις.

Για εκείνο το μενού νομίζω ότι έπρεπε να ξεκινήσεις την εγκατάσταση μέσα από τα windows, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως. Σε ένα βίντεο ένας τύπος έκανε το εξής.
Μπήκε στην 1η εγκατάσταση και έδωσε σε γραμμή εντολών (σαν διαχειριστής) bcdboot X:\Windows όπου X: το γράμμα του δίσκου με την άλλη εγκατάσταση των 10 και μετά εμφάνισε το μενού.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...