nas91 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Ενδιαφερομαι να αγορασω τσαι και καποια συγκεκριμενα αποξηραμενα φρουτα απο Αμερικη(ειμαι ιδιωτης,οχι επιχειρηση).Μου ειπαν οι υπαλληλοι του eshop,οτι αν το βαρος ειναι μεχρι 1,5 κιλο,τοτε το στελνουν σαν επιστολη σε φακελο,και συνηθως δεν υπαρχει φοβος τελωνειου κτλ.. Εχω ψαξει και δεν εχω βρει ικανοποιητικη απαντηση στο 100% οσον αφορα την απαλλαγη τελωνειακων δασμων. Σε περιπτωση που το στειλουν σαν 'gift' με στοιχεια ιδιωτη,εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες νομιζω,σωστα? Αν σταλλει σαν εταιρια,και δηλωθει το πραγματικο κοστος(150 δολαρια περιπου),τι γινεται? Ευχαριστω προκαταβολικα,και ζητω συγνωμη εαν εχει απαντηθει το συγκεκριμενο ερωτημα..
NikosKallithea Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 59 λεπτά πριν, nas91 είπε Ενδιαφερομαι να αγορασω τσαι και καποια συγκεκριμενα αποξηραμενα φρουτα απο Αμερικη(ειμαι ιδιωτης,οχι επιχειρηση).Μου ειπαν οι υπαλληλοι του eshop,οτι αν το βαρος ειναι μεχρι 1,5 κιλο,τοτε το στελνουν σαν επιστολη σε φακελο,και συνηθως δεν υπαρχει φοβος τελωνειου κτλ.. Εχω ψαξει και δεν εχω βρει ικανοποιητικη απαντηση στο 100% οσον αφορα την απαλλαγη τελωνειακων δασμων. Σε περιπτωση που το στειλουν σαν 'gift' με στοιχεια ιδιωτη,εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες νομιζω,σωστα? Αν σταλλει σαν εταιρια,και δηλωθει το πραγματικο κοστος(150 δολαρια περιπου),τι γινεται? Ευχαριστω προκαταβολικα,και ζητω συγνωμη εαν εχει απαντηθει το συγκεκριμενο ερωτημα.. 150 ευρώ επιστολικά, δεν θα στο πρότεινα, θα το πετάξουν στην πόρτα σου και θα πίνει τσάι στην υγεια σου ο γείτονας για χρόνια 🙂 Τεσπα το τελωνείο στην περίπτωση σου ειναι 24% φπα συν 15 έξοδα εκτελωνισμού, οι πιθανότητες να περάσει χωρις τελωνείο ειναι 1% Επειδή εισαι οριακός και δεν ξέρω αν εχεις συμπεριλάβει τα έξοδα αποστολής, υπολόγιζε και άλλο ενα 10% Αν έρθει μα curier άστα να πάνε.
spartak1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Πόσο είναι το συνολικό κόστος της παραγγελίας με τα ταχυδρομικα;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Οσο αφορά στα gift και λοιπά, εγω που κάνω αγορες εδώ και χρόνια δεν τα θυμάμαι ποτέ, τωρα πως καποιοι σε ολα τα ποστ λετε gift και gift δεν εχω καταλάβει.
nas91 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε 150 ευρώ επιστολικά, δεν θα στο πρότεινα, θα το πετάξουν στην πόρτα σου και θα πίνει τσάι στην υγεια σου ο γείτονας για χρόνια 🙂 Τεσπα το τελωνείο στην περίπτωση σου ειναι 24% φπα συν 15 έξοδα εκτελωνισμού, οι πιθανότητες να περάσει χωρις τελωνείο ειναι 1% Επειδή εισαι οριακός και δεν ξέρω αν εχεις συμπεριλάβει τα έξοδα αποστολής, υπολόγιζε και άλλο ενα 10% Αν έρθει μα curier άστα να πάνε. Ευτυχως οι γειτονες ειναι φιλοι,και δε πινουν τσαι.Να ρωτησω,24% φπα πανω σε τι?Gift σημαινει δωρο.Αρα εφοσον δεν υπαρχει χρεωση η αποδειξη μεσα στο φακελο,με τι βαση θα χρεωσουν το 24%;Θα ανοιξουν το δεμα και θα κοστολογησουν? Εξοδα αποστολης ειναι 35 δολαρια.. 15 που ειπες για εξοδα εκτελονισμου,ισχυει και για επιστολες;
spartak1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, nas91 είπε Ευτυχως οι γειτονες ειναι φιλοι,και δε πινουν τσαι.Να ρωτησω,24% φπα πανω σε τι?Gift σημαινει δωρο.Αρα εφοσον δεν υπαρχει χρεωση η αποδειξη μεσα στο φακελο,με τι βαση θα χρεωσουν το 24%;Θα ανοιξουν το δεμα και θα κοστολογησουν? Εξοδα αποστολης ειναι 35 δολαρια.. 15 που ειπες για εξοδα εκτελονισμου,ισχυει και για επιστολες; Δε γλυτωνεις το τελωνείο πιθανότατα. Θα ζητησουν αποδειξη αγοράς, Αν δε στείλεις θα το κοστολογησουν οι ίδιοι όσο θεωρούν 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, nas91 είπε Gift σημαινει δωρο Gift δεν σημαίνει τιποτα απολύτως ή μαλλον σημαίνει για τον τελώνη "φιλε τελωνη ανοιξε με" δηλαδη αν ειχες μια στα εκατό να περασει το μηδένισες. Αν δεν εχεις απόδειξη αυτο 51 λεπτά πριν, spartak1 είπε Αν δε στείλεις θα το κοστολογησουν οι ίδιοι όσο θεωρούν
nas91 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Tελικα θα σταλει με αποδειξη των 20 δολαριων απο ιδιωτη.Ο Θεος βοηθος! Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από nas91
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα