GreyFox Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλοι. Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός 60% πληκτρολογίου από Banggood, μιας και πληροί τις προϋποθέσεις μου και δεν έχω βρεί κάτι ανάλογο σε ελληνικά καταστήματα. Το πρόβλημά μου είναι πώς ακριβώς να κάνω την παραγγελία μου, χωρίς να χρεωθώ από τελωνεία και δασμούς; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η παραγγελία μου θα γίνει από την αποθήκη της Κίνας (CN) με επιλογή Priority Direct Mail, όμως τελευταία διαβάζοντας βρήκα κάποιες σκόρπιες πληροφορίες σχετικά με αναπόφευκτο πλέον τελωνείο για παραγγελίες άνω των 50€ (το πληκτρολόγιο κοστίζει 74€), ύψους 24% συν κάποια ακόμη χρήματα. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πως προσθέτοντας αυτά, η τιμή ανεβαίνει υπερβολικά πολύ για την αξία του προϊόντος, κι επομένως είναι χαμένα λεφτά. Ρωτώ για όποιον γνωρίζει: ισχύουν αυτές οι φήμες για τελωνεία, ή πράγματι τώρα με την επιλογή Priority Direct Mail θα μου έρθει κανονικά στην τιμή που αναγράφει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από GreyFox
andreas1gr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 17 ώρες πριν, GreyFox είπε Καλησπέρα φίλοι. Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός 60% πληκτρολογίου από Banggood, μιας και πληροί τις προϋποθέσεις μου και δεν έχω βρεί κάτι ανάλογο σε ελληνικά καταστήματα. Το πρόβλημά μου είναι πώς ακριβώς να κάνω την παραγγελία μου, χωρίς να χρεωθώ από τελωνεία και δασμούς; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η παραγγελία μου θα γίνει από την αποθήκη της Κίνας (CN) με επιλογή Priority Direct Mail, όμως τελευταία διαβάζοντας βρήκα κάποιες σκόρπιες πληροφορίες σχετικά με αναπόφευκτο πλέον τελωνείο για παραγγελίες άνω των 50€ (το πληκτρολόγιο κοστίζει 74€), ύψους 24% συν κάποια ακόμη χρήματα. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πως προσθέτοντας αυτά, η τιμή ανεβαίνει υπερβολικά πολύ για την αξία του προϊόντος, κι επομένως είναι χαμένα λεφτά. Ρωτώ για όποιον γνωρίζει: ισχύουν αυτές οι φήμες για τελωνεία, ή πράγματι τώρα με την επιλογή Priority Direct Mail θα μου έρθει κανονικά στην τιμή που αναγράφει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οι σκόρπιες πληροφορίες σου είναι λάθος… Α. Η μέθοδος Priority Direct Mail είναι μέχρι σήμερα ασφαλής για την ΕΕ. Β. Για να πληρώσεις στο τελωνείο, το δέμα μαζί με τα μεταφορικά πρέπει να είναι πάνω από 22 ευρώ.
GreyFox Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, andreas1gr είπε Β. Για να πληρώσεις στο τελωνείο, το δέμα μαζί με τα μεταφορικά πρέπει να είναι πάνω από 22 ευρώ. Μάλιστα. Επομένως, με την τιμή να πάει περίπου 78-80€ μαζί με μεταφορικά, πρέπει αναγκαστικά να πληρώσω τελωνείο αν αγοραστεί από την κινέζικη αποθήκη; Αν βρω το προϊόν σε ευρωπαϊκή αποθήκη, είμαι εντελώς ασφαλής;
coffeex Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, GreyFox είπε Μάλιστα. Επομένως, με την τιμή να πάει περίπου 78-80€ μαζί με μεταφορικά, πρέπει αναγκαστικά να πληρώσω τελωνείο αν αγοραστεί από την κινέζικη αποθήκη; Αν βρω το προϊόν σε ευρωπαϊκή αποθήκη, είμαι εντελώς ασφαλής; Ότι έχω πάρει από Κίνα με Priority Direct Mail έχει έρθει μέσω Ολλανδίας χωρίς να πληρώσω τελωνείο.
nickol-us Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Έχετε παραγγείλει πρόσφατα; Η αλήθεια είναι πως κοιτάζω κι εγώ ένα ταμπλετάκι, όμως ψάχνωντας στο φόρουμ για παραγγελίες από bangood βρήκα αυτό και φοβήθηκα, καθώς δεν έχω ξανάπαραγγείλει απο εκεί, παρά μόνο ebay - ali.
GreyFox Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Και 'γω αυτά έβλεπα τελευταία, γι'αυτό φοβάμαι μήπως έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα με τα τελωνεία όταν κάνουμε παραγγελία από κινεζική αποθήκη... Παρακαλώ αν κάποιος έχει αγοράσει κάτι από κινεζική αποθήκη Banggood τώρα πρόσφατα, ή έστω μετά την Πρωτοχρονιά να μας πει...γιατί αν βγει να πληρώσω τελωνείο θα πάει υπερβολικά ακριβά η αγορά μου! Έχω επίσης την επιλογή να το παραγγείλω από Γαλλία, αν και σε διαφορετικό χρώμα αλλά τέλος πάντων... Εκεί δεν έχω να φοβηθώ για τελωνείο με κανένα τρόπο;
Χλωριούχο Αμμώνιο Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω κάνει 2 παραγγελίες μέσα στον Ιανουάριο από το Banggood με μέθοδο αποστολής EU Priority Line και μου ήρθαν και οι δυο με acs. Τώρα όσον αφορά τους χρόνους για Αθήνα τουλάχιστον που μένω έκαναν η μια 14 ημέρες και η άλλη 16. Διαψεύδοντας ακόμα και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης του Banggood. Έπαθα πλακα.... Αν μπορείτε να δώσετε τα παραπάνω χρήματα που στοιχίζει αυτή η μέθοδος (Αρκεί φυσικά να την έχει σαν επιλογή) νομίζω αξίζει να τα δώσετε καθως θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο... Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από Χλωριούχο Αμμώνιο
GreyFox Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πράγματι, έκαναν πολύ γρήγορα οι παραγγελίες σου από Κίνα, εγώ φανταζόμουν ένα 20ήμερο στο νερό... Επομένως και εσύ δεν είχες θέμα με τελωνεία κλπ; Το ίδιο το προϊόν και μεταφορικά πλήρωσες μόνο; Εμένα αυτό που με φοβίζει είναι αυτό που είπαν στο δεύτερο σχόλιο της ανάρτησης μου, ότι πάνω από 20€ θα πληρώσω τελωνείο, μιας και η παραγγελία μου θα βγει περίπου 78€ μαζί με μεταφορικά. Αυτό θέλω να λύσω, αλλιώς να το πάρω από ευρωπαϊκή αποθήκη, αν υπάρχει... Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από GreyFox
dompred Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 EU Priority Line μόνο από εμένα. Ελάχιστα πιο ακριβό αλλά έρχεται χωρίς να περάσει τελωνείο με DHL courier και όχι με ΕΛΤΑ
GreyFox Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, dompred είπε EU Priority Line μόνο από εμένα. Ελάχιστα πιο ακριβό αλλά έρχεται χωρίς να περάσει τελωνείο με DHL courier και όχι με ΕΛΤΑ Καλησπέρα, η παραγγελία σου ήταν πάνω από 22€ μαζί με τα μεταφορικά; Πότε έκανες την παραγγελία, πρόσφατα;
dompred Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, GreyFox είπε Καλησπέρα, η παραγγελία σου ήταν πάνω από 22€ μαζί με τα μεταφορικά; Πότε έκανες την παραγγελία, πρόσφατα; Γύρω στα 80€ με τα μεταφορικά. Παραγγελία 13/01, ξεκίνησε 14/01 από Κίνα, Παρασκευή 22/01 έφτασε Ελλάδα, Δευτέρα πρωί 25/01 είχα παραλάβει. Έχω άλλες δύο παραγγελίες με EU Priority Line, τη μια την έκανα σήμερα, η άλλη στις 02/02 λογικά εντός του μήνα θα έρθει. 2 βδομάδες από Κίνα θεωρώ ότι είναι αρκετά γρήγορη αποστολή
GreyFox Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, dompred είπε Γύρω στα 80€ με τα μεταφορικά. Παραγγελία 13/01, ξεκίνησε 14/01 από Κίνα, Παρασκευή 22/01 έφτασε Ελλάδα, Δευτέρα πρωί 25/01 είχα παραλάβει. Έχω άλλες δύο παραγγελίες με EU Priority Line, τη μια την έκανα σήμερα, η άλλη στις 02/02 λογικά εντός του μήνα θα έρθει. 2 βδομάδες από Κίνα θεωρώ ότι είναι αρκετά γρήγορη αποστολή Μαλιστα. Άρα και συ δεν είχες κανένα θέμα με τελωνείο παρόλο που ήσουν πάνω από 22€... άρα προχωράω άφοβα με το πληκτρολόγιο υποθέτω ε;
dompred Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, GreyFox είπε Μαλιστα. Άρα και συ δεν είχες κανένα θέμα με τελωνείο παρόλο που ήσουν πάνω από 22€... άρα προχωράω άφοβα με το πληκτρολόγιο υποθέτω ε; Από όσο έχω διαβάσει η EU Priority Line δεν περνάει τελωνείο επειδή στέλνουν αυτοί σε δική τους αποθήκη και από εκεί έρχεται σε σένα με κούριερ. Δηλαδή όταν μπει Ελλάδα φαίνεται σαν να έχει έρθει από χώρα ΕΕ. Αλλά για να είσαι βέβαιος κάνε μια ερώτηση στο support τους και screenshot την απάντηση.
GreyFox Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 34 λεπτά πριν, dompred είπε Από όσο έχω διαβάσει η EU Priority Line δεν περνάει τελωνείο επειδή στέλνουν αυτοί σε δική τους αποθήκη και από εκεί έρχεται σε σένα με κούριερ. Δηλαδή όταν μπει Ελλάδα φαίνεται σαν να έχει έρθει από χώρα ΕΕ. Αλλά για να είσαι βέβαιος κάνε μια ερώτηση στο support τους και screenshot την απάντηση. Θα το προσπαθήσω για ερώτηση στο support τους, αν βγει κάποια άκρη θα ενημερώσω κι εδώ για να το δουν κι άλλοι να είναι σίγουροι... Πιστεύεις πως με Priority Direct Mail θα είναι πιο ασφαλές απ' ότι με EU Priority Line;
Χλωριούχο Αμμώνιο Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Αν για το πληκτρολόγιο σου βγάζει και μέθοδο EU Priority Line τότε την προτιμάς άφοβα. Θα πάει Κίνα - Βέλγιο με την gls (την διαδρομή την βλέπεις στο tracking) και μετά oδικώς μέχρι Θεσσαλονίκη όπου έπειτα το αναλαμβάνει η Acs για να στο παραδώσει. Με την μέθοδο Priority Direct Mail τι γίνετε φέτος δεν γνωρίζω, καθως περνάει από ΕΛΤΑ και φέτος έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι στα τελωνεία. Και για αυτό τα Κινεζομαγαζιά έχουν βάλει στο παιχνίδι τριγωνικές κούριερ ώστε να μην χάσουν Ευρωπαίους πελάτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα