Yannis_s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα, θέλω τη βοήθεια σας για την επιλογή του κατάλληλου υπολογιστή για επαγγελματική χρήση. Ποσό που διαθέτουμε : 1000 Χρήση υπολογιστή : Επαγγελματική χρήση για επεξεργασία εικόνας και ψηφιακές εκτυπώσεις Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe Photoshop / Autocad / Microsoft Office Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.: Dell 24’ ή άλλη καλή οθόνη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Ηράκλειο Κρήτης Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από το ίδιο κατάστημα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να συναρμολογηθεί από το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 Θέλουμε επίσης DVD Recorder
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Αν και με τα εφτακόσια φτιάχνεις custom κάτι καλύτερο, εφόσον πρόκειται για επαγγελματία αυτό με 5χρονια εγγύηση νομίζω είναι ιδανικό. https://shop.asisnet.gr/product/hp-pc-prodesk-400-g7-mt-i5-10500-16gb-512gb-ssd-win-10-pro-5y/?skr_prm=WyJkNzdlOTFiOS03ZGRlLTQyMTctYjE4Yi1iY2NjNjA2ZGVkZDAiLDE2MTI3MzY4NTc2MjkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 dvd recorder δεν βλέπω να έχει παρε ένα εξωτερικο https://www.skroutz.gr/comparelists/89?compare=5760836,8236344,5766779 οθόνη με αυτά που μένουν πας σε κάτι εντρυ αλλά αξιοπρεπές https://www.skroutz.gr/s/24772523/Dell-S2721DS-Monitor-27-QHD.html https://www.skroutz.gr/s/10500387/BenQ-PD2700Q-Monitor-27-QHD.html#reviews 2
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επελεξα μια συνθεση απο e-shop λογω δωρεαν μεταφορικων και συναρμολογησης.Δεν ειναι οι καλυτερες τιμες της αγορας αλλα για εμας που ζουμε επαρχια και θελουμε ολοκληρωμενες λυσεις ειναι μια εναλλακτικη. Windows 10 Pro 64 bit τα χρεωνει 165 ευρω οποτε και δεν τα εβαλα μεσα. Μπορεις απο εδω να αγορασεις απο 39 ευρω. Οθονη πολυ αξιολογη στις 27 ιντσες με πληθωρα εισοδων και ηχεια. Η επιλογη του κουτιου ειναι λιγο υποκειμενικη (δεν γνωριζω και τι ακριβως θα τοποθετησεις δισκους κλπ) Η δικη μου αποψη ειναι μεγαλο κουτι οταν προκειται για εργασια (εαν δεν υπαρχει προβλημα χωρου) Η μνημες αγορα 32gb μια και καλη αφου θα δουλευονται και βαριες εφαρμογες. Το τροφοδοτικο ειναι λιγο too much αξιoπιστο και με περισσια δυναμη αλλα το θεωρω σημαντικο σε εναν σταθμο εργασιας. Επεξεργαστης-μητρικη ειναι πολυ καλο ζευγαρι με δυνατοτητες 6 sata,4 ram.2 m2 ssd,hdmi,displayport,dvi. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από JDROGAS 1
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, JDROGAS είπε Επελεξα μια συνθεση απο e-shop λογω δωρεαν μεταφορικων και συναρμολογησης.Δεν ειναι οι καλυτερες τιμες της αγορας αλλα για εμας που ζουμε επαρχια και θελουμε ολοκληρωμενες λυσεις ειναι μια εναλλακτικη. Windows 10 Pro 64 bit τα χρεωνει 165 ευρω οποτε και δεν τα εβαλα μεσα. Μπορεις απο εδω να αγορασεις απο 39 ευρω. Οθονη πολυ αξιολογη στις 27 ιντσες με πληθωρα εισοδων και ηχεια. Η επιλογη του κουτιου ειναι λιγο υποκειμενικη (δεν γνωριζω και τι ακριβως θα τοποθετησεις δισκους κλπ) Η δικη μου αποψη ειναι μεγαλο κουτι οταν προκειται για εργασια (εαν δεν υπαρχει προβλημα χωρου) Η μνημες αγορα 32gb μια και καλη αφου θα δουλευονται και βαριες εφαρμογες. Το τροφοδοτικο ειναι λιγο too much αξιoπιστο και με περισσια δυναμη αλλα το θεωρω σημαντικο σε εναν σταθμο εργασιας. Επεξεργαστης-μητρικη ειναι πολυ καλο ζευγαρι με δυνατοτητες 6 sata,4 ram.2 m2 ssd,hdmi,displayport,dvi. Τα win πρέπει να είναι μέσα στο ίδιο τιμολόγιο από όσο ξέρω σε περίπτωση ελέγχου Και καλύτερα όχι αυτή την οθονη 3
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, radiohead είπε Τα win πρέπει να είναι μέσα στο ίδιο τιμολόγιο από όσο ξέρω σε περίπτωση ελέγχου Και καλύτερα όχι αυτή την οθονη Οι οθονες ειναι απειρες στην αγορα αλλα γιατι οχι αυτη ειδικα; Δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα να εχει windows απο οποιοδηποτε καταστημα.
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, JDROGAS είπε Οι οθονες ειναι απειρες στην αγορα αλλα γιατι οχι αυτη ειδικα; Δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα να εχει windows απο οποιοδηποτε καταστημα. Καποιος που θέλει να κάνει editing και να δουλευει επαγγελματικά πάνω σε προγράμματα φωτό γραφιστικής office κοιτάει το λιγότερο σε 2k ακομα καλύτερα σε δυο μονιτορ. Για το αν θα έχει θέμα με τα win εγώ το νομίζω. Δεν μιλαμε για υπολογιστή οικίας.
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, radiohead είπε Καποιος που θέλει να κάνει editing και να δουλευει επαγγελματικά πάνω σε προγράμματα φωτό γραφιστικής office κοιτάει το λιγότερο σε 2k ακομα καλύτερα σε δυο μονιτορ. Για το αν θα έχει θέμα με τα win εγώ το νομίζω. Δεν μιλαμε για υπολογιστή οικίας. Εγω εκανα μια ερωτηση περι της οθονης,προτεινες μια οθονη κι εγω προτεινα μια αλλη.Και ερωτω γιατι οχι αυτη που προτεινα εγω και η απαντηση σου ειναι οτι εαν θελει editing κλπ κλπ. και επαγγελματικα προγραμματα φωτο κοιταει σε 2κ και 2 monitor. Αμφοτερες εχουν την ιδια αναλυση η Dell στα 75hz και η Aoc στα 144hz.H μια εχει IPS panel και η αλλη VA. Οσο για την ηλεκτρονικη αδεια τυγχανει να ειμαι ιδιοκτητης επιχειρησης που εχει μηχανογραφηση,τιμολoγηση κλπ απο το 2006 και γνωριζω οτι ειναι νομιμοτατη αρκει να ειναι με τιμολογιο.Τωρα εαν αλλαξε κατι τωρα και δεν το γνωριζω παω πασο. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από JDROGAS
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εγω εκανα μια ερωτηση περι της οθονης,προτεινες μια οθονη κι εγω προτεινα μια αλλη.Και ερωτω γιατι οχι αυτη που προτεινα εγω και η απαντηση σου ειναι οτι εαν θελει editing κλπ κλπ. και επαγγελματικα προγραμματα φωτο κοιταει σε 2κ και 2 monitor. Αμφοτερες εχουν την ιδια αναλυση η Dell στα 75hz και η Aoc στα 144hz.H μια εχει IPS panel και η αλλη VA. Οσο για την ηλεκτρονικη αδεια τυγχανει να ειμαι ιδιοκτητης επιχειρησης που εχει μηχανογραφηση,τιμολoγηση κλπ απο το 2006 και γνωριζω οτι ειναι νομιμοτατη αρκει να ειναι με τιμολογιο.Τωρα εαν αλλαξε κατι τωρα και δεν το γνωριζω παω πασο. Προτείνεις μια εξαντλημένη 27αρα 1080p κι εγώ 27αρα 1440p Το va που το είδες; Τα 144hz να τα κάνει τι; Ο άνθρωπος δεν ζητάει gaming οθόνη. Έχεις ψιλομπερδευτει λιγο
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Ωπα εχεις δικιο εκανα αναγραμματισμο.Μαλλον για να ειμαι ακριβης αυτη που ηθελα να βαλω εχει Q μπροστα... AOC Q27G2U Θα διορθωσω και το καλαθι.
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Το κλειδί που έβαλες είναι ένας κωδικός που λαμβάνεις με μειλ δεν είναι κανονική αδεια με στικερ. Το ίδιο το παίρνει με 2ευρω απ'εξω και δε θα το πρότεινα για επαγγελματία.
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν διαβασεις το απο πανω ποστ μου θα καταλαβεις........και θα σε εχω καλυψει........και δεν εχω μπερδευτει καθολου. Οσο για τα windows επιμενω αδεια ηλεκτρονικη απο καταστημα με τιμολογιο ειναι καθ'ολα νομιμη. Δεν μιλαω για τις αδειες που πωλουν στο ebay με 2 ευρω. Υπαρχει επισημα απο τη microsoft αδεια esd κωδ.FQC-09131 Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από JDROGAS
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 @Yannis_s Τελικά έχει και dvd και τον βρίσκεις ετοιμοπαραδοτο από 710€ https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/hp-400-g7-mt-i5-10500-16gb-512gb-w10-desktop-intel-core-i5-10500-16-gb-512-gb-uhd-630-_3638278?skr_prm=WyI2YjBjNWIyMi1jOGFiLTQ0YmYtODI4OS0zYmNjZWIwYTc3ZTciLDE2MTI4MTUzMjc3MzMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 3 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εαν διαβασεις το απο πανω ποστ μου θα καταλαβεις........και θα σε εχω καλυψει........και δεν εχω μπερδευτει καθολου. Οσο για τα windows επιμενω αδεια ηλεκτρονικη απο καταστημα με τιμολογιο ειναι καθ'ολα νομιμη. Δεν μιλαω για τις αδειες που πωλουν στο ebay με 2 ευρω. Υπαρχει επισημα απο τη microsoft αδεια esd κωδ.FQC-09131 Δεν συμφωνώ αλλά ας παραβλέψουμε τα windows. Πάντα προτιμώ να προτείνω custom hardware ειδικά σε κόσμο που κατέχει το άθλημα ή έχει stand by τεχνικο. Έστω ότι βάζει αυτά των 40€, του δίνεις μια εναλλακτική μια από τα ίδια, με διαφορα τη μνήμη και τον πας στα 1100 χωρίς αυτό που είναι το νο1 για έναν επαγγελματία που θέλει το κεφάλι του ήσυχο. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει ο άνθρωπος γι'αυτό ζητάει βοήθεια και νομίζω αυτό είναι το ορθό. Αν πάμε σε custom βγαίνει στα 1100€ σύστημα με 3700x ή 5600x η 10700 με 32gb και gt1030 που καταπίνουν αμφοτερα τον 10500 που έβαλες σε κομμάτι κομμάτι. Θεωρώ λοιπόν λίγη τη σύνθεση σου για custom και προτιμώ το έτοιμο hp σε αυτό το price range. Αν θέλει λοιπόν custom με άδεια αγνώστου προελεύσεως εδώ είμαστε.
JDROGAS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, radiohead είπε @Yannis_s Τελικά έχει και dvd και τον βρίσκεις ετοιμοπαραδοτο από 710€ https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/hp-400-g7-mt-i5-10500-16gb-512gb-w10-desktop-intel-core-i5-10500-16-gb-512-gb-uhd-630-_3638278?skr_prm=WyI2YjBjNWIyMi1jOGFiLTQ0YmYtODI4OS0zYmNjZWIwYTc3ZTciLDE2MTI4MTUzMjc3MzMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Δεν συμφωνώ αλλά ας παραβλέψουμε τα windows. Πάντα προτιμώ να προτείνω custom hardware ειδικά σε κόσμο που κατέχει το άθλημα ή έχει stand by τεχνικο. Έστω ότι βάζει αυτά των 40€, του δίνεις μια εναλλακτική μια από τα ίδια, με διαφορα τη μνήμη και τον πας στα 1100 χωρίς αυτό που είναι το νο1 για έναν επαγγελματία που θέλει το κεφάλι του ήσυχο. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει ο άνθρωπος γι'αυτό ζητάει βοήθεια και νομίζω αυτό είναι το ορθό. Αν πάμε σε custom βγαίνει στα 1100€ σύστημα με 3700x ή 5600x η 10700 με 32gb και gt1030 που καταπίνουν αμφοτερα τον 10500 που έβαλες σε κομμάτι κομμάτι. Θεωρώ λοιπόν λίγη τη σύνθεση σου για custom και προτιμώ το έτοιμο hp σε αυτό το price range. Αν θέλει λοιπόν custom με άδεια αγνώστου προελεύσεως εδώ είμαστε. Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το θεμα σου........ειλικρινα. Εχεις την αποψη σου κι εχω τη δικη μου για ποιο λογο κοντραρεις και χαλας το νημα του ανθρωπου. Στην κριση του ειναι να επιλεξει οτι θελει. Εαν ολοι συμφωνουσαμε θα παντρευομαστε την ιδια γυναικα,θα αγοραζαμε το ιδιο σπτι και το ιδιο αυτοκινητο. Εσυ προτιμας το "ετοιμο" εγω δεν δινω δεκαρα για τετοιο μηχανημα. Σου λεω ειμαι επαγγελματιας κι εχω επιχειρηση 16 χρονια και με αμφισβητεις για τα windows και συνεχιζεις. Εσενα δεν σου αρεσει η συνθεση μου οκ ολα καλα δεν χρειαζεται να ερχομαστε σε αντιπαραθεση. Ας το τελειωνουμε εδω σε παρακαλω. Ολα καλα απο εμενα!
elpenor Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @Yannis_s Για τη δουλειά που τη θέλεις η οθόνη πρέπει να είναι IPS στην χειρότερη Dell Ultrasharp. Στην καλύτερη κάποια BenQ SW ή κάποια άλλη color calibrated οθόνη για φωτογραφους και ιδανικά να αγοράσεις και ένα SpyderX. Αν πάρεις την AOC ή κάποια αντίστοιχη άλλα θα βλέπεις άλλα θα τυπώνονται. Επειδή η δουλειά σου έχει σε μεγάλο βαθμό σχέση με την ταχύτητα του NVME αν μπορείς κάνε ένα επαγγελματικό account και αγόρασε ένα Samsung 980 Pro 1tb από το amazon.de χωρίς ΦΠΑ, θα δουλεύεις λίγο πιο γρήγορα και θα ζήσει περισσότερο. Επειδή οι μνήμες είναι άτιμη υπόθεση, βοηθάμε δεκάδες members κάθε μήνα που δεν μπορούν να τις τρέξουν στην κανονική ταχύτητα, θα σου πρότεινα απο φτηνές να πάρεις μόνο Ballistix ή αν δώσεις κάτι παραπάνω Patriot και G.Skill (όχι όμως τα φτηνά τους μοντέλα). 40 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εαν διαβασεις το απο πανω ποστ μου θα καταλαβεις........και θα σε εχω καλυψει........και δεν εχω μπερδευτει καθολου. Οσο για τα windows επιμενω αδεια ηλεκτρονικη απο καταστημα με τιμολογιο ειναι καθ'ολα νομιμη. Δεν μιλαω για τις αδειες που πωλουν στο ebay με 2 ευρω. Υπαρχει επισημα απο τη microsoft αδεια esd κωδ.FQC-09131 Εκτίθεσαι όταν παρουσιάζεις τις εταιρείες που πουλάνε γκρι κλειδιά σαν επίσημους reseller της Microsoft. Επιχειρήσεις όπως το MSystems και όλοι οι άλλοι Microsoft Partners πουλάνε το licence 235 ευρώ και εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι δεν υπάρχει διαφορά με αυτό των 39... Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο κλειδί που αγοράζεις με 39 ευρώ και σε αυτό που αγοράζεις με 1 ευρώ από το ebay, και στις δύο περιπτώσεις η πώληση του έρχεται σε αντίθεση με το policy της Microsoft. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από elpenor 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα