YanMar20 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Σκέφτομαι να βάλω ξύλινα κουφώματα, είναι καλή ιδέα; Έχω διαβάσει ότι το ξύλο είναι πολύ Θερμομονωτικό και Ηχομονωτικό υλικό! Έχει κανείς προσωπική εμπειρία;
vamvakoolas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 ισχυει αλλα εξαρταται και τη περιοχη: αν μιλαμε για χωρια/χιονια το χειμωνα θελουν που και που βερνικομα. Επιπλεον ειναι και θεμα γουστου μιας και τα μεν ειναι συνηθως ασπρα τα ξυλικα καφε αποχρωσεις. Κατα τα αλλα τα σύγχρονα ξυλινα κουφωματα μη τα φοβασαι 1
YanMar20 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Έχεις προσωπική εμπειρία ότι είναι καλύτερα ποιοτικά τα ξύλινα κουφώματα από αυτά του αλουμινίου; Και το μόνο μειονέκτημα είναι η συντήρηση;
korakios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι τα αλουμινίου αξίζουν ΜΟΝΟ στην αντοχή τους . Ακόμα και με θερμοδιακόπτη το χειμώνα θα είναι παγωμένα . Αν δεν πας σε συνθετικά καλύτερα ξύλινα και συντήρηση
bill999r Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μεταξύ των δύο... Τα ξύλινα χρειάζονται συντήρηση.... Αν θες να ξενοιασεις ξεκάθαρα αλουμίνιο. Για μένα πάντως κοίτα και τα pvc Αν θες αντοχή, θερμομόνωση και χαμηλή τιμη και επίσης μηδενική συντήρηση πας σε pvc.
YanMar20 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Έχω επισκεφτεί πολλές σελίδες για ξύλινα κουφώματα που γράφουν ότι θέλουν ελάχιστη συντήρηση. Έχετε να μου προτείνετε εταιρεία με ξύλινα κουφώματα, που να έχετε προσωπική εμπειρία, να έχετε συνεργαστεί μαζί τους και να μείνατε ικανοποιημένοι;
vamvakoolas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 δε θα σου προτεινω μαρκα αλλα να ξερεις οτι τα ελληνικα κουφωματα ειναι απο τα καλυτερα αν οχι τα καλυτερα του κοσμου (ναι εξαγουμε και ενα βιομηχανικο προιον). Επισης ξεχασα να αναφερω οτι εκτος απο βερνικωμα σε περιοχες με χιονι/θαλασσα ισως χρειαζεται και λαδι (το γραφει ο κατασκευαστης) μεντεσεδες. Ωστοσο ειναι αθανατα και οπως γραφτηκε θα δεις τρελη διαφορα το χειμωνα (που τα παραδοσιακα αλουμινιου εκτος οτι παγωνουν αρχιζουν και αποροφανε υγρασια με οτι σημαινει για τη μονοση αλλα και την αντοχη τους στο χρονο). Βεβαια σε μεγαλουπολεις στην Ελλαδα ειναι υπερβολη τα ξυλινα
xsterg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 σιγουρα τα ξυλινα κουφωματα δεν ειναι οπως πριν 40 χρονια. εχουν βελτιωθει τα ξυλα, τα βερνικια, ο τροπος ψησιματος και ενα σωρο αλλα. τα pvc ειναι θερμομονωτικα αλλα σε χωρες με εντονη ηλιοφανεια σαν την δικη μας δεν θα τα συνιστουσα. θα σου συνιστουσα να βαλεις αλουμινενια με διπλα ή και τριπλα τζαμια και με κουφωμα με θερμοδιακοπη.
tarantules Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ έχω κάτι χρόνια pvc και δεν τα αλλάζω με τίποτα.
jpil Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Στο ίδιο σπίτι έχω και αλουμινίου (με θερμοδιακοπή) και pvc και προτείνω μόνο pvc.
vagos789 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Ρε παιδια οταν λεμε ξυλινα δεν σημαινει κατι απο μονο του,σημασια εχει η ποιοτητα του ξυλου, αν βαλεις μεράντι ας πουμε ειναι καλο Εγω παντως δεν θα εβαζα ξυλο απο επιλογη,μονο οπου επιβαλλεται λογω παραδοσιακων οικισμων
SB_1957 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Ό,τι και αν διαλέξεις είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστή μέτρηση και φυσικά τοποθέτηση. Εχω δει σπίτια γνωστών να έχουν ακριβοπληρώσει κουφώματα από επώνυμες μεγάλες εταιρίες, αλλά ήταν τόσο λάθος η μέτρηση και η τοποθέτηση, που μπάζουν όχι μόνο κρύο αλλά και νερό όταν βρέχει! Και δυστυχώς, αυτό το διαπιστώνεις μετά από καιρό και όταν πλέον έχεις εξοφλήσει! Προσωπικά θα διάλεγα τα ξύλινα, καθώς όντως τα τελευταία χρόνια η ποιότητά τους δεν έχει καμιά σχέση με τα ξύλινα του παρελθόντος. Έχει φίλος ιταλικά ξύλινα κουφώματα σε παραθαλάσσιο σπίτι στην Τήνο, που το χτυπάει ο αέρας και αλμύρα όλο το χρόνο και μόνο ένα λαδάκι τα περνάει κάθε 6-7 χρόνια. Θέλαμε κι εμείς να βάλουμε, αλλά ξέφευγε πολύ οικονομικά από το μπάτζετ που είχαμε και βάλαμε τελικα αλουμίνια.
korakios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Υπάρχουν και συνθετικά που είναι σαν ξύλινα ,αλλά είναι ακριβά
tarantules Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, korakios είπε Υπάρχουν και συνθετικά που είναι σαν ξύλινα ,αλλά είναι ακριβά Αυτά ακριβώς έχω βάλει.Της Kommerling.To μόνο που μετάνοιωσα ήταν οτι δεν πήρα τζάμι τριπλεξ και έβαλα το διπλό.Ακριβά δεν είναι για αυτά που σου προσφέρουν. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από tarantules
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα