Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο φορουμ.

Προκειται να κανω μια αγορα ενω pc απο μελος το οποιο ομως βρισκεται Κρητη ενω εγω Αθηνα. Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι απο ατομα που το εχουν κανει, τι προτεινετε για τροπους πληρωμης και μεταφορας καθως μιλαμε για ογκωδες πραγμα και υψηλο ποσο (1500€).

Να παω με κουριερ και αντικαταβολη με ελεγχο στην παραλαβη;  Δεν ξερω τι τιμες παιζουν τα τετοια κιλα και ογκο αλλα φανταζομαι πολλα.

Paypal και μεταφορικη;

Ρεβολουτ ή καταθεση; Το πιο απιθανο καθως δεν μπορω να εμπιστευτω τετοιο ποσο χωρις ασφαλεια.

Κατι αλλο;

Τα φωτα σας!

Επεξ/σία από lee22
Δημοσ.

Δεν θα εμπιστευομουν τοσο υψηλη σε τιμη αγορα απο τοσο μακρια,οχι για το μελος που ειναι πωλητης,αλλα για το τι θεωρητικα μπορει να συμβει στο ενδιαμεσο απο αλλους ανθρωπους,πως θα το τοποθετησουν μεσα στο πλοιο,τι ασφαλεια υπαρχει,κ.τ.λ. Αλλη περιπτωση ειναι ενα προιον οπως π.χ. ενα laptop που μπορουν να στο πακεταρουν πολυ καλα και γερα και να στο στειλουν και αλλο ολοκληρο tower.

Ασε που οπου και να διαβασεις,θεωρειται υπερτατη βλακεια και εγκληματικη αμελεια να στελνεις σεταρισμενο tower υπολογιστη με καρτα γραφικων εγκατεστημενη μεσα και το υπολοιπο hardware σε μεγαλες αποστασεις. Ενα πεσιμο να γινει και οχι απο μεγαλο υψος,θα τα παρεις στο χερι και θα σου ερθουν σπασμενα.

Τελος,αποκλειεται να μπορεις να δωσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο και να μην μπορεις να αγορασεις κατι με παρομοιες προδιαγραφες και μεγαλυτερα εχεγγυα ασφαλειας απο την πολη σου.Στην Αθηνα μενεις ,οχι στον Πλατανο.

• Like 4
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, benign είπε

Δεν θα εμπιστευομουν τοσο υψηλη σε τιμη αγορα απο τοσο μακρια,οχι για το μελος που ειναι πωλητης,αλλα για το τι θεωρητικα μπορει να συμβει στο ενδιαμεσο απο αλλους ανθρωπους,πως θα το τοποθετησουν μεσα στο πλοιο,τι ασφαλεια υπαρχει,κ.τ.λ. Αλλη περιπτωση ειναι ενα προιον οπως π.χ. ενα laptop που μπορουν να στο πακεταρουν πολυ καλα και γερα και να στο στειλουν και αλλο ολοκληρο tower.

Ασε που οπου και να διαβασεις,θεωρειται υπερτατη βλακεια και εγκληματικη αμελεια να στελνεις σεταρισμενο tower υπολογιστη με καρτα γραφικων εγκατεστημενη μεσα και το υπολοιπο hardware σε μεγαλες αποστασεις. Ενα πεσιμο να γινει και οχι απο μεγαλο υψος,θα τα παρεις στο χερι και θα σου ερθουν σπασμενα.

Τελος,αποκλειεται να μπορεις να δωσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο και να μην μπορεις να αγορασεις κατι με παρομοιες προδιαγραφες και μεγαλυτερα εχεγγυα ασφαλειας απο την πολη σου.Στην Αθηνα μενεις ,οχι στον Πλατανο.

Βρηκα παρομοιο σεταπ Αθηνα 450 ευρω πανω δυστηχως, για καποιο λογο τα δινουν πολυ παραπανω απο επαρχια ειδικα τωρα με ολο τον χαμο που γινεται με τις καρτες γραφικων. Μπορω να πω στο παιδι να βγαλει και να πακεταραρει gpu και διαφορα αλλα ευθραυστα γιατι εχει γα κουτια νομιζω αλλα ισχυει οτι οι μταφορικες πετανε τις κουτες σαν να μην υπρχει αυριο. 

Απογνωση...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lee22 είπε

Βρηκα παρομοιο σεταπ Αθηνα 450 ευρω πανω δυστηχως, για καποιο λογο τα δινουν πολυ παραπανω απο επαρχια ειδικα τωρα με ολο τον χαμο που γινεται με τις καρτες γραφικων. Μπορω να πω στο παιδι να βγαλει και να πακεταραρει gpu και διαφορα αλλα ευθραυστα γιατι εχει γα κουτια νομιζω αλλα ισχυει οτι οι μταφορικες πετανε τις κουτες σαν να μην υπρχει αυριο. 

Απογνωση...

Αν μπορει να πακεταρει ,cpu,ram,motherboard,καρτα γραφικων και να βαλει τα κουτια τους μεσα στο tower με καλο τροπο και να στο στειλει ετσι,θα ειναι πολυ καλυτερα.

Αυτο που λες για 450 ευρω διαφορα ,δεν μου ακουγεται λογικο.Απο ιδιωτη θα αγορασεις η απο καταστημα?450 ευρω διαφορα, κατι περιεργο γινεται,προσεξε μην πεσεις θυμα.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lee22 είπε

για καποιο λογο τα δινουν πολυ παραπανω απο επαρχια

Όταν λες τα δίνουν στην Αθήνα παραπάνω απ'ότι στην επαρχία; Αν έχει καταστήματα στην επαρχία φθηνότερα, πάρ'τα από εκείνα τα καταστήματα κατευθείαν τότε, σχεδόν όλα τα μαγαζιά έχουν πανελλαδική αποστολή.

Άντε και το πήρες το pc, αν το ελέγξεις στο σπίτι και δεν παίζει κάτι καλά θα ψάχνεις τον ιδιώτη για troubleshooting ή θα ζητήσεις επιστροφή χρημάτων;

Έχεις τόσα λεφτά για να ξοδέψεις, βάλε και την ασφάλειά σου/εγγύηση μέσα στο κόστος που διατίθεσαι να πληρώσεις παίρνοντας κάτι πιο αδύναμο σε χαρακτηριστικά, ή περίμενε να πέσουν οι τιμές. Επίσης μπορείς να κάνεις ένα νέο θέμα στην ενότητα για νέα pc να δεις τι θα σου πουν, μπορεί να φτιάχνεις κάτι πολύ καλό που δεν  το σκέφτηκες.

Και να πω ότι ήταν κάποιος γνωστός σου που στο πουλάει, ή ότι έμενε Αθήνα και θα πήγαινες από τον χώρο του να το δεις από κοντά ότι δουλεύει και είναι όλα οκ να πω εντάξει, τώρα εσύ από Αθήνα ψήνεσαι να δώσεις 1,5 χιλιάρικο σε έναν άγνωστο στην Κρήτη (που δεν ξέρω μπορεί να είναι παλιό μέλος με πολλές αξιολογήσεις but still..) για να σου στείλει μεταχειρισμένο υπολογιστή και να βασίζεσαι στην καλή του θέληση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης τα εξαρτήματα είναι σε εγγύηση, και αν ναι από ποιο κατάστημα; Για να ξέρεις με ποιον θα μιλάς και που θα τα στέλνεις αν χαλάσει κάτι.

Όπως το βλέπω εγώ πας γυρεύοντας φίλε μου όχι απαραίτητα λόγω κακού μέλους, αλλά συνολικά κακών συνθηκών αυτής της αγοράς που πας να κάνεις από πολλές πλευρές.

• Like 3
Δημοσ.

Eπειδη ειμαι κι εγω απο επαρχια κι εχω αντιμετωπισει στο παρελθον τετοιες περιπτωσεις (και αγοραζοντας και πουλωντας).

Ειναι πολυ υψηλο το ποσο για να κανεις κινηση να τα βαλεις στην τραπεζα η στο paypal ετσι απο τη στιγμη που φανταζομαι οτι δεν ειναι επαγγελματιας (καταστημα).

Απο την αλλη κι εγω σαν πωλητης δεν θα εστελνα κατι τοσο μεγαλης αξιας αντικαταβολη.

Συνηθως βρισκουμε μια μεση λυση.Εγω εχω στειλει με ταξι ας πουμε εχει παραδωσει κι εχει παρει τα χρηματα.

Σε αλλη περιπτωση μπορει με καποιον δικο του γνωστο,φιλο,συγγενη να στο στειλει και αυτος να ειναι καλυμενος για τα χρηματα αλλα και εσυ οτι θα ταξιδεψει σωστα.Ας περιμενετ ελιγες μερες και καποιος θα βρεθει που θα ανεβει Αθηνα.

Σε courier το ξεχνας δεν υπαρχει περιπτωση να μην πεταχτει,με κτελ υπαρχει ασφαλεια γιατι απο τη στιγμη που θα μπει στο ντουλαπι του λεωφορειου δεν μετακινειται.Εαν γνωριζεις την ωρα αφιξης και εισαι εκει μπορεις να το παραλαβεις χωρις να το εχει ακουμπησει κανεις,αλλα εδω παλι υπαρχει το προβλημα της πληρωμης.

Παντως γενικοτερα 1500 ευρω νομιζω ειναι μεγαλο ρισκο για μετ/νο pc οπως λενε και τα αλλα παιδια στην Αθηνα βρισκεσαι δεν μπορει να μην βρισκεις κατι αναλογο η παραπλησιο.

Μην παρεξηγηθω κιολας απο τον πωλητη που μπορει να μας διαβαζει κιολας.Μπορει να ειναι και εντιμος και να πουλαει και το καλυτερο προιον.Αλλα πρεπει να βρειτε καποια αλλη λυση μεταφορας-πληρωμης.

Οι απομακρυσμενες συναλλαγες ειναι δυσκολες.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...