Προς το περιεχόμενο

Η Κίνα λανσάρει πλατφόρμα δεδομένων που θα κατονομάζει δημόσια όλες τις εταιρίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποιοσδήποτε πλέον θα μπορεί να ελέγχει τα επίπεδα εκπομπών ρύπων σε πραγματικό χρόνο.

Η Κίνα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια νέα στρατηγική για να αντιμετωπίσει τις εταιρίες που παραβιάζουν τους κανόνες ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εκμεταλλευόμενη τα δεδομένα ρύπων εναντίον τους. Όπως αναφέρει το Reuters, η Κίνα την 1η Μαρτίου θα λανσάρει μία πλατφόρμα δεδομένων που θα είναι προσβάσιμη από όλους (κοινό και αξιωματούχους) ώστε να μπορούν να μελετήσουν σε πραγματικό χρόνο και να καταγράψουν τα επίπεδα εκπομπών ρύπων ώστε να προσδιορίσουν ποια εργοστάσια και ιδρύματα παραβιάζουν τους κανόνες ρύπανσης. Θεωρητικά, μελετώντας κάποιος τα δεδομένα θα έχει στοιχεία ώστε να πιέσει την εταιρία να συμμορφωθεί.

Οι κινεζικές εταιρίες υποχρεούνται να λαμβάνουν σχετικές άδειες προτού ξεκινήσουν την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι είχαν προβλήματα στη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών και συχνά έβρισκαν μπροστά τους εταιρίες που είτε είχαν παραποιήσει τα σχετικά δεδομένα είτε καθυστερούσαν υπερβολικά στα αιτήματα της χώρας. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόστιμα ενώ όσοι αποφεύγουν σκόπιμα την επίβλεψη των ρύπων είναι αντιμέτωποι με σύλληψη.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι εταιρίες θα πρέπει να εγκαταστήσουν εξοπλισμό παρακολούθησης ρύπων και να διατηρήσουν τα σχετικά δεδομένα τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι εταιρίες που δεν θα συμμορφωθούν θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα των $31.000 ενώ οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμα των $154.600.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση και ενδέχεται να μην μπορεί να υλοποιηθεί και σε άλλες χώρες καθώς η κοινή χρήση δεδομένων από άλλα εργοστάσια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Για παράδειγμα, μία ξαφνική αύξηση της ρύπανσης, θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει μία ενδεχόμενη αύξηση πελατών. Ωστόσο, θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να έχει καλύτερη θέση απέναντι στους παραβάτες και εν τέλει να συμβάλλει στη μείωση της αιθαλομίχλης αλλά και της γενικότερης κλιματικής αλλαγής.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και θα γίνεται τι? θα κάνουνε νταντά τους κινέζους! πλάκα έχουνε, καλή διαφήμιση πάντως... Κουράσανε

Επεξ/σία από gregory22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωστή εταιρία που πουλάει κινητά 1000+ ευρώ χωρίς φορτιστή (για το καλό του πλανήτη φυσικά): Ωχ

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα των $31.000 ενώ οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμα των $154.600.

εξωφρενικα νουμερα...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επιχειρήσεις που τα έχουν κάνει πλακάκια με το κομματικό κατεστημένο και είναι "υπέρ του λαού"/ δικα μας παιδιά θα γλιτώσουν, αυτές που είναι "υπέρ του κεφαλαίου" θα πληρώσουν με πρόσχημα ρύπους, εφαρμογές κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι να γινόταν αυτό σε κάθε χώρα του κόσμου για κάθε εταιρία, να βλέπαμε πόσο ρεύμα καταναλώνει, πόσους ρύπους παράγει, πόσο κοστίζει στο περιβάλλον κάθε προϊόν ή υπηρεσία που παρέχει, αλλά και άλλα δεδομένα πόσο πληρώνει τους εργαζόμενους κτλ. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...