Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ψάχνω κάτι φθεινό και δυνατό. Σκεφτόμουν αντί να πάρω λάπτοπ στα 680€ να κάνω αυτό το "build" παρακάτω. Θα ήθελα την γνώμη σας ή άμα έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε.

Price Courier Price Model
CPU 315 327 AMD RYZEN 7 PRO 4750G
Ram 80 80 ~
Motherboard 141 146 Asrock Deskmini X300
Hard Drive 84 90 Samsung 970 Evo Plus 500GB
CPU Cooler     ~
Tottal Price 620 643  

Επεξ/σία από Dasd000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dasd000 είπε

Καλησπέρα,

Ψάχνω κάτι φθεινό και δυνατό. Σκεφτόμουν αντί να πάρω λάπτοπ στα 680€ να κάνω αυτό το "build" παρακάτω. Θα ήθελα την γνώμη σας ή άμα έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε.

Price Courier Price Model
CPU 315 327 AMD RYZEN 7 PRO 4750G
Ram 80 80 ~
Motherboard 141,12 146,12 Asrock Deskmini X300
Hard Drive 84 90 Samsung 970 Evo Plus 500GB
CPU Cooler     ~
Total Price 479 497  

Μια χαρα τα deskmini, ενα δισταγμο εχω στον 8 πυρηνο, μηπως ειναι στα ορια του,εχει και 120w τροφοδοτικο,αλλα ακου γι αυτο καλυτερα καποιον που το εχει. Δεν εισαι οκ με 4650g?Επισης κανε research αν χωραει το stock cooler (μπορει να χρειαστει deshroud) .An χρειαστεις wifi/ bluetooth, δες κατι κ για αυτο. Αντε με το καλο

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται για τι χρήση προορίζεται. Για productivity Deskmini, για gaming το laptop (αν και το συγκεκριμένο δεν θεωρείται επαρκές για 1080p gaming πλέον).

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, niko13 είπε

Μια χαρα τα deskmini, ενα δισταγμο εχω στον 8 πυρηνο, μηπως ειναι στα ορια του,εχει και 120w τροφοδοτικο,αλλα ακου γι αυτο καλυτερα καποιον που το εχει. Δεν εισαι οκ με 4650g?Επισης κανε research αν χωραει το stock cooler (μπορει να χρειαστει deshroud) .An χρειαστεις wifi/ bluetooth, δες κατι κ για αυτο. Αντε με το καλο

Αυτό με τα watt δεν το είχα σκεφτεί αλλά από τα review που είδα στο youtube χρησιμοποιούσαν τον 4750g. Τώρα που το είπες θα κοιτάξω για 4650g γιατί δεν το σκέφτηκα απλά είμαι στην φάση πότε θα τελειώση η φάση με την αγορά. Cooler και wifi/bluetooth τα άφησα κενά στον πίνακα τα έχω υπόψιν.

Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά niko13

1 λεπτό πριν, tanasen01 είπε

Εξαρτάται για τι χρήση προορίζεται. Για productivity Deskmini, για gaming το laptop (αν και το συγκεκριμένο δεν θεωρείται επαρκές για 1080p gaming πλέον).

Δεν είναι για gaming. Ήταν να αγοράσω αυτό το laptop αλλά βγήκε σε stock out.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό του Χ300 με τον 4750G, άλλωστε είναι rated στα 65W TDP. Για ψύκτρα wraith stealth χωράει χωρίς το shroud αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις λίγο ακριβές βέβαια https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=19160125,18665240,13643719

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό του Χ300 με τον 4750G, άλλωστε είναι rated στα 65W TDP. Για ψύκτρα wraith stealth χωράει χωρίς το shroud αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις λίγο ακριβές βέβαια https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=19160125,18665240,13643719

Αυτό με τον επεξεργαστή το επιβεβαίωσα και στο reddit. Όσο για cooler ένας έβγαλε το στρογγυλό πλαστικό από το cooler του επεξεργαστή και έμπαινε κανονικά, αλλιώς Noctua NH-L9a-AM4 που το προτείνουν πολλοί.

tanasen01 καμία ram μπορείς να προτείνεις?

10 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν ηθελες λαπτοπ ψαξτο λιγο και γι' αυτα με 1650 & 4800Η:
https://www.bestprice.gr/item/2156328950/hp-pavilion-15-ec1073dx.html
https://geizhals.eu/lenovo-ideapad-gaming-3-15arh05-onyx-black-82ey00j5ge-a2363352.html

Υποψιν οτι το HP, σε λιγοτερο απο 1 μηνα πριν, ειχε μολις 737ευρα! 🤑

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις laptop πάνω από 1000 ευρώ εκτός εξαίρεση. Ο λόγος που θέλω ένα laptop σαν αυτό laptop αλλά είναι stock out λόγο κατάστασης (ίσως να μην βγει τώρα κοντά από αυτά που μου είπαν). Άμα δεις αυτό το μοντέλο είναι μεταλλικό, έχει δυνατό επεξεργαστή Ryzen 7 4800h, γραφικά Vegas 8 για τα απαραίτητα και να μην τρώει τσάμπα μπαταρία, καλό cooling system, καλή οθόνη, επίσης πολύ μπαταρία 15-20 ώρες, slim, καλή υποστήριξη και το καλύτερο είναι σε πολύ καλή τιμή και άμα κάνεις customize 900 ευρώ. Όσο για αρνητικά έχει θέμα με bios και την τάση στο type-c και κάτι άλλα, αλλά είπαν θα βγάλουν update σύντομα. Νομίζω καλύτερο laptop με αυτά τα χαρακτηριστικά και την τιμή λίγο δύσκολα βρίσκεις.

Όποιος θέλει να παίξει παιχνίδια ας πάρει καλύτερα σταθερό ακόμα και με 700 ευρώ και θα είναι καλύτερο από laptop. Εδώ μιλάμε για κάτι που θα είναι για δουλειά, μεταφορές και όχι για παιχνίδια. 

Ξέρω ή καλύτερα ήξερα περισσότερα λόγο του ότι έψαχνα τι παίζει/έπαιζε στην ελληνική αγορά και εκτός, αλλά γνωρίζω τι γίνεται γενικά. Άμα έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο δεκτός.

Επεξ/σία από Dasd000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...