LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, HotShot84 είπε Το σπιτι δεν κρυωνει απο το ταβανι μην τρελαθουμε, ο κρυος αερας παει κατω και ο ζεστος πανω. Το ταβανι ειναι πιο ζεστο απο το πατωμα του σπιτιου σου. Δεν απο που μπορει να μπαζει αερα πχ πορτες και μπαλκονοπορτες να βαλεις κατι σαν αεροστοπ, μετα να δεις εαν μπορεις να βαλεις μονωση στα τζαμια τριγυρο εαν μπαζουν αερα. 80 το κυβικο ελια που βρηκες τοσο φθηνα? Εχω δει παντως κατι σομπες που βγαζουν ζεστο αερα και ηταν με πελλετ και ειχαν μεγαλη αποδοση. Γενικα το σπιτι οταν ζητας θερμοκρασια πανω απο 10 βαθμους απο οτι εχει εξω τοτε θελεις καλη μονωση και σε καμια περιπτωση μην ζητας πανω απο 21c βαθμους μεσα στο σπιτι. Οταν απο πανω ειναι η ταρατσα χωρις μονωση δεν παγωνει η πλακα; Ναι παει ο η ζεστη προς τα πανω αλλα οταν ερχεται σε επαφη με το παγωμενο ταβανι στην ουσια αρκετη απο αυτη χανεται. Τοτε μονωση στην ταρατσα θα εκαναν μονο για την ζεστη το καλοκαιρι οχι και για το κρυο τον χειμωνα. Εχω πιστολι θερμοκρασιας laser και μετραω τοιχους ταβανια πατωμα κλπ. Τα δυο παραθυρα σαλονι κρεβατοκαμαρα στο μπροστα μπαλκονι και της κουζινας ειναι αλουμινιο διπλα δεν χανουν απο καπου στα παιδια ειναι μονο ξυλινα αλλα εχω βαλει αεροστοπ αλλα ακουμπας τον τοιχο και ειναι ψυγειο. Τα ξυλα τα παιρνω απο Λ. Αθηνων λιγο ποιο κατω σπο την Θηβων στο ρευμα προς Αθηνα Αναστασοπουλος αν θυμαμαι καλα απλα η τιμη αυτη ειναι να τα παρω ολα μαζι και αρχες καλοκαιριου μετα αλλαζει. Δεν εχω προβλημα με την ζεστη μια χαρα ειναι ζεστο το σπιτι οταν αναβω την ξυλοσομπα απλα βαρεθηκα τα ξυλα κλπ. Σιγουρα αν ειχα μονωση στο σπιτι οπως ο διπλα μου θα ειχα λιγοτερη καταναλωση αυτος την βγαζει με 4 κυβικα.
LouCi4er Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μονωση σε τοιχους δεν ξερω κατα ποσο αξιζει,εννοω οτι θα δωσεις καποιες χιλιαδες ευρω και δεν ξερω τι διαφορα θα δεις.Οχι οτι δεν υπαρχει,απλα δεν το εχω ζησει για να πω.Αυτο που εχω δει και με αφησε αφωνο ειναι η διαφορα που κανουν τα κουφωματα και η μονωση στο ταβανι.Εβαλα 10αρι ορυκτοβαμβακα και αλλαξα τα κουφωματα.Βαζω το καλοριφερ στο 22 μεσα στο σπιτι.Πριν επαιρνε καθε μια-μιαμιση ωρα μπρος και δουλευε τουλαχιστον μιση ωρα.Τωρα το παρατηρω οτι κανει 3 ωρες να παρει και δουλευει για 10 λεπτα,βαρια 15 και πιανει θερμοκρασια.Τεραστια διαφορα και χωρις να εχω κανει μονωση σε τοιχους.
LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Μονωση σε τοιχους δεν ξερω κατα ποσο αξιζει,εννοω οτι θα δωσεις καποιες χιλιαδες ευρω και δεν ξερω τι διαφορα θα δεις.Οχι οτι δεν υπαρχει,απλα δεν το εχω ζησει για να πω.Αυτο που εχω δει και με αφησε αφωνο ειναι η διαφορα που κανουν τα κουφωματα και η μονωση στο ταβανι.Εβαλα 10αρι ορυκτοβαμβακα και αλλαξα τα κουφωματα.Βαζω το καλοριφερ στο 22 μεσα στο σπιτι.Πριν επαιρνε καθε μια-μιαμιση ωρα μπρος και δουλευε τουλαχιστον μιση ωρα.Τωρα το παρατηρω οτι κανει 3 ωρες να παρει και δουλευει για 10 λεπτα,βαρια 15 και πιανει θερμοκρασια.Τεραστια διαφορα και χωρις να εχω κανει μονωση σε τοιχους. Μονωση στο ταβανι μπορω να κανω μονο εσωτερικη γιατι οπως γραφω στην αρχη η ταρατσα ανηκει σε τρια αδερφια που τρεχουν δικαστηρια.
kronos73 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Μονωση στο ταβανι μπορω να κανω μονο εσωτερικη γιατι οπως γραφω στην αρχη η ταρατσα ανηκει σε τρια αδερφια που τρεχουν δικαστηρια. Καλησπέρα , Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μπελάς, κάνεις το σπίτι γιαπί, και λόγω χώρου περιορίζεσαι στον τύπο και πάχος μόνωσης. Βέβαια τοπικά είναι μία λύση, ενδεχομένως για ένα βορεινό τοίχο (υπάρχουν κατάλληλα φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης σε μικρό πάχος ). Στο ταβάνι θα το επιχειρούσα μόνο αν εξασφάλιζα πρώτα ότι στην ταράτσα υπάρχει καλή υγρομόνωση.
HotShot84 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Το ταβανι το κανεις μονωση για το καλοκαιρι που η πλακα ξεπερναει τους 50 βαθμους εαν το χτυπαει ο ηλιος και για την υγρασια. Το χειμωνα δεν ειναι το ιδιο εκτος και εαν πεσουν χιονια επανω. Μπορει σε ενα σπιτι να εχεις και στα δυο 21 βαθμους και στο ενα να κρυωνεις και στο αλλο οχι. Πχ εαν εχεις ξυλο κατω και οχι πλακακι τα ποδια δεν κρυωνουν τοσο ευκολα το χειμωνα. Αν περιμενεις να ζεσταθει και ο εξωτερικος τοιχος αστο...
fredd0 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, HotShot84 είπε Το σπιτι δεν κρυωνει απο το ταβανι μην τρελαθουμε, ο κρυος αερας παει κατω και ο ζεστος πανω. Προφανεστατα σπιτι με αμονωτη πλακα σε επαφη με τον εξωτερικο αερα κρυωνει απο το ταβανι. Ο ζεστος αερα ναι ανεβαινει, παει στην κρυα επιφανεια, κρυωνει και ξανακατεβαινει κατω κρυος. Γιαυτο σε αμονωτα σπιτια οι ενοικοι νοιωθουν "ρευματα" κρυου αερα σα να υπαρχει ανοιχτο παραθυρο. Η μεγαλυτερη απωλεια θερμοτητας ειναι το ταβανι, οταν αυτο ειναι σε επαφη με τον εξωτερικο αερα. Μη λεμε ακυρα. Πρωτα θα μονωσεις την ταρατσα, και μετα ολα τ'αλλα. 2
HotShot84 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, fredd0 είπε Προφανεστατα σπιτι με αμονωτη πλακα σε επαφη με τον εξωτερικο αερα κρυωνει απο το ταβανι. Ο ζεστος αερα ναι ανεβαινει, παει στην κρυα επιφανεια, κρυωνει και ξανακατεβαινει κατω κρυος. Γιαυτο σε αμονωτα σπιτια οι ενοικοι νοιωθουν "ρευματα" κρυου αερα σα να υπαρχει ανοιχτο παραθυρο. Η μεγαλυτερη απωλεια θερμοτητας ειναι το ταβανι, οταν αυτο ειναι σε επαφη με τον εξωτερικο αερα. Μη λεμε ακυρα. Πρωτα θα μονωσεις την ταρατσα, και μετα ολα τ'αλλα. Που να εισαι στον πρωτο και να εχει πυλωτη απο κατω
LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δεν ειναι το σπιτι στο ονομα μας αλλιως σιγα μην ρωτουσα κανεναν για να κανω μονωση στην ταρατσα. Απλα δεν υπαρχουν τα λεφτα για να ερθει σε μας αλλιως ισως να εβρισκα και λυση με προγραμμα εξοικονομω. Ειπα στα πεθερικα μηπως μπουν αυτοι σε προγραμμα μια λενε οχι δεν μπορουμε να κανουμε κατι στην ταρατσα μια λενε οτι πρεπει να βαλεις το σπιτι υποθηκη κλπ χαζα.
fredd0 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, HotShot84 είπε Που να εισαι στον πρωτο και να εχει πυλωτη απο κατω Καμια σχεση. Αμονωτο ρετιρε ειναι 10 φορες χειροτερο θερμικα. Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε Δεν ειναι το σπιτι στο ονομα μας αλλιως σιγα μην ρωτουσα κανεναν για να κανω μονωση στην ταρατσα. Απλα δεν υπαρχουν τα λεφτα για να ερθει σε μας αλλιως ισως να εβρισκα και λυση με προγραμμα εξοικονομω. Ειπα στα πεθερικα μηπως μπουν αυτοι σε προγραμμα μια λενε οχι δεν μπορουμε να κανουμε κατι στην ταρατσα μια λενε οτι πρεπει να βαλεις το σπιτι υποθηκη κλπ χαζα. Χαζομαρα σου. Επρεπε να μπεις ... και ισχυει το αντιθετο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υποθηκη (αν παρεις δανειο για το εξοικονομο) Με λιγα λεφτα μπορουσατε να φτιαξετε 5 βασικα πραγματα να μην εισαι στο κουβαλημα. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, HotShot84 είπε Που να εισαι στον πρωτο και να εχει πυλωτη απο κατω Το καλυτερο ειναι να εισαι στην μεση και μονωση εχεις απο πανω και απο κατω, ειδικα αν ο κατω εχει καλη θερμανση σου ζεσταινει το πατωμα. Εμενα τα πεθερικα που ειναι απο κατω εχουν βαλει μια σομπα πετρελαιου για να ζεσταινουν μονο το δωματιο που κοιμουνται το υπολοιπο σπιτι ειναι ψυγειο. Παντως επειδη τα σπιτια πανω κατω ειναι ιδια το δικο τους ειναι ποιο ζεστο γιατι εχουν εμενα απο πανω και εγω εχω μονο απο την μια μερια σπιτι η αλλη ειναι η ταρατσα του γειτονα. Δηλαδη απο τις πεντε οψεις που εχει το σπιτι ταρατσα συν γυρω γυρω μονο η μια μερια ειναι καλυμμενη που εχω σπιτι διπλα μου. 7 λεπτά πριν, fredd0 είπε Καμια σχεση. Αμονωτο ρετιρε ειναι 10 φορες χειροτερο θερμικα. Χαζομαρα σου. Επρεπε να μπεις ... και ισχυει το αντιθετο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υποθηκη (αν παρεις δανειο για το εξοικονομο) Με λιγα λεφτα μπορουσατε να φτιαξετε 5 βασικα πραγματα να μην εισαι στο κουβαλημα. Ελα να το πεις στα πεθερικα κερναω καφε, αν ηταν δικο μου ηξερα τι θα εκανα.
ma3stros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Στις 12/2/2021 στις 4:28 ΠΜ, papoys1 είπε Πραξενεύομαι για την υγρασία Λευτέρη.Χρησιμοποιείς ξυλόσομπα ο γιος μου και έχει υγρασία 40 και 45 και εγώ ακριβώς δίπλα με καλοριφέρ η υγραέριο έχω 60 και 70 😁 60-65 υγρασία ειναι αρκετη για ενα σπιτι? Η "φυσιολογικη" ποσο πρεπει να ειναι? 1
Dynamics Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, HotShot84 είπε Το σπιτι δεν κρυωνει απο το ταβανι μην τρελαθουμε, ο κρυος αερας παει κατω και ο ζεστος πανω. Το ταβανι ειναι πιο ζεστο απο το πατωμα του σπιτιου σου. Δεν απο που μπορει να μπαζει αερα πχ πορτες και μπαλκονοπορτες να βαλεις κατι σαν αεροστοπ, μετα να δεις εαν μπορεις να βαλεις μονωση στα τζαμια τριγυρο εαν μπαζουν αερα. 80 το κυβικο ελια που βρηκες τοσο φθηνα? Εχω δει παντως κατι σομπες που βγαζουν ζεστο αερα και ηταν με πελλετ και ειχαν μεγαλη αποδοση. Γενικα το σπιτι οταν ζητας θερμοκρασια πανω απο 10 βαθμους απο οτι εχει εξω τοτε θελεις καλη μονωση και σε καμια περιπτωση μην ζητας πανω απο 21c βαθμους μεσα στο σπιτι. τοσο παιζει η ελια και περιπου 110 ο τονος
papoys1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, ma3stros είπε 60-65 υγρασία ειναι αρκετη για ενα σπιτι? Η "φυσιολογικη" ποσο πρεπει να ειναι? Δεν είπα ότι είναι μεγάλη εμείς εδώ στα Μεσόγεια της Αττικής έχουμε συχνά 90άρια και βάλε , ήθελα να πω ότι εκεί που λειτουργεί ξυλόσομπα ρίχνει αισθητά την υγρασία για αυτό παλιά οι γιαγιάδες έβαζαν πάνω και μία κατσαρόλα με νερό. 1
LouCi4er Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, ma3stros είπε 60-65 υγρασία ειναι αρκετη για ενα σπιτι? Η "φυσιολογικη" ποσο πρεπει να ειναι? Με το φυσιολογικη τι εννοεις?Ενα ρολοι που εχει και υγρασιομετρο και εχω κρεμασμενο στον τοιχο,δειχνει απο 50% μεχρι 70% σε πρασινο και απο 70% και πανω με κοκκινο.Εμενα με 23 βαθμους δειχνει 55-57% υγρασια. 1
georgemp2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι για αγοράς σόμπας πελλετ, έχω δει κάποιες από leroy practicer. Και κατέληξα σε αυτήν εδώ. https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi/sobes/sobes-pellet/sompa-pellet-qlima-fiorina-74-824-kw-62083903 Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; σαν σόμπα την συγκεκριμένη την γνωρίζει κανείς; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα