Προς το περιεχόμενο

Ανησυχητικό φαινόμενο στον υπολογιστή μου

PLaCeBo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το πιο ευκολο χωρις εξοδα, τεστ, ειναι να χρησιμοποιησεις για μερικες ώρες (ωστε να ζεσταθει καλα το pc), το ποντικι ενος φιλου σου.

και αν κανει τα ιδια, να δοκιμασεις ποντικι σε αλλη θυρα (δηλαδη αν το εχεις σε ps2, βαλε ενα USB mouse ή Serial )

PLaCeBo, εγω στο δικο μου PC, εχω παρατηρησει απο οσα γραφεις, τα εξης:

Μετά από ένα κλικ (αριστερό ή και δεξί) κάπου πάνω στην οθόνη, σε κάποιο εικονίδιο, shortcut, κυρίως δε στο system tray, αρχίζουν τα παλαβά: [i']Τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας εξαφανίζονται ή εμφανίζονται και εξαφανίζονται περιοδικά, τα παράθυρα αυξομειώνονται σε μέγεθος, η γραμμή εργασιών των Windows πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω ή από δεξιά προς τα αριστερά, όλα αυτά γίνονται αστραπιαία και αλληλοδιάδοχα και φυσικά σε καμμία περίπτωση το ποντίκι δεν μπορεί να συνεργαστεί,

και ολα αυτα ανεξαρτητα αν ειμαι ονλαιν.

Ειναι βασικα, ολα αυτα που θα μπορουσες να κανεις και μονος σου, ηθελημενα, αν ειχες αστραπιαιο χερι να κανεις ολα αυτα τα κλικ και τις κινησεις σε ελαχιστο χρονο.

Αλλα δεν εχω παρατηρησει αυτα (οποτε μπορει να μην ειχαμε το ιδιο προβλημα)

' date=' ενίοτε η οθόνη γίνεται γκρι, ...

, ούτε καν με τη Διαχείριση εργασιών των Windows μπορώ πολλές φορές να τερματίσω παράθυρα, εφαρμογές κλπ.[/quote']

για να μην τα ξαναγραφω, δες το ποστ που εκανα σε αυτο το τοπικ

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=361991

Ολα αυτα που περιγραφω εκει, τα έλυσα αλλαζοντας ποντικι. Μαλλον το καλωδιο του ειχε χαλασει. πηρα ενα Optical, και γλυτωσα και απο την μπιλια.

,

βεβαια κοιταζοντας το screenshot, πραγματικα κουλάθηκα. οντως βλεπεις αυτη τη μιξη εικονων?

σαν να εχει γινει διαφανης ο ΙΕ και απο πισω ψιλοβλεπω το windows explorer..

Κατι τετοιο δεν ειναι ποντικι αλλα γραφικα... μυριζει υπερθερμανση.

δεν κοιταζεις τους ανεμιστηρες cpu, mobo, τροφοδοσιας και VGA ?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@_Dimon_: Το memtest86 είναι για check στη μνήμη, σε τι βοηθάει ακριβώς;

@astrolabos: Βεβαίως και ξέρω αφού εγώ τον είχα φτιάξει ;)

Όσο για τον χειροκίνητο έλεγχο όντως δεν είμαι τόσο τακτική σ’αυτόν. Ήδη βρήκα κάποια πραγματάκια μέσα που έφυγαν με τη μία!!! Thanks a lot!!!

@random: Για το ποντίκι δεν το είχα σκεφτεί καν. Έχω ένα απλό συμβατικό ποντίκι της Microsoft το οποίο είναι και παμπάλαιο συν τοις άλλοις. Αλλά δεν έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο (πέρα από την αναμενόμενη σκόνη, ρύπους κλπ. που πρέπει να καθαρίζεις τακτικά από μπίλια – εσωτερικούς κυλίνδρους του ποντικιού).

Πάντως μιας και το αναφέρεις, παρόμοια σκηνικά με τα δικά σου μου κάνει κατά καιρούς το optical mouse traveller που χρησιμοποιώ στο φορητό μου και που είναι περίπου 8 μηνών.

Όσον αφορά το screenshot αυτό είναι «πταίσμα» μπροστά σε αυτά που μου έχουν τύχει μπροστά στην οθόνη μου, με τη διαφορά όμως ότι ήταν αδύνατο να τα σώσω με Printscreen διότι δεν συνεργαζόταν ούτε το πληκτρολόγιο.

Τα fan τα έλεγξα εχθές. Δούλευαν όλα. Επίσης έλεγξα και τα temps μετά από υπόδειξη του madsc.

Ευελπιστώ να μην έχω κάποιο παρατράγουδο μέχρι το format που έχω προγραμματίσει να κάνω και μάλλον πρέπει να το επισπεύσω…

Δημοσ.

Άρα κοίτα μνήμη και κάρτα γραφικών...

Η μνήμη κάνει πολλά κουλά, πάρα πολλά, ναι το memtest86 θα τσεκάρει την μνήμη σου~

Δημοσ.
Boot και με τη μία άρχισε να παίζεις παιχνίδι χωρίς να τρέχεις κάτι άλλο... :shock:

Χε χε και αυτό γίνεται, απλά θέλει κ user interaction :D

Πλάκα, πλάκα έτσι όπως έχουν γίνει τα σύγχρονα παιχνίδια από τα δυνατότερα overall stressing προγράμματα είναι.

Placebo όπως σου είπαν και τα παιδιά, εκεί είσαι.

1. Stress σε vga

2. Stress σε ram

Το memtest είναι από τα καλύτερα για τη μνήμη αν όχι το καλύτερο.

Τους χρόνους υπολόγισε τους σε ένα βράδυ το καθένα (8+h) για να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα.

Από temps είσαι ok (εκτός αν είσαι με celeron 366 :D ), ambient είναι η θερμοκρασία περιβάλοντος/χώρου, θα έπαιζε ρόλο αν είχες υψηλές temp.

To ξέρω πως είναι χρονοβόρο αυτό που σου λέμε να κάνεις, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος αξιόπιστος τρόπος, πιο γρήγορος, πλην του να δοκιμάζεις αλλαγές με components που ήδη γνωρίζεις ότι λειτουργούν οκ.

Mόλις τα κάνεις, πόσταρε, με έχει φάει η περιέργια τι μπορεί να φταίει.

sc

Δημοσ.

Παρόλο που έβγαλα πόση σκόνη εχθές από κάρτα vga και γενικά το εσωτερικό του κουτιού ήλπιζα ότι θα διορθωνόταν η κατάσταση. Άλλαξα και το ποντίκι (ps/2) με το traveller mouse της logitech που χρησιμοποιώ στο laptop (usb) αλλά πριν καμμιά ώρα μου έκανε ξανά τις ίδιες τσιριντζάντζουλες!!!!!!!! :shock:

Κατέβασα το memtest και θα βρω και το 3dMark2001 για να κάνω τα test....

(Όσο για το "user interaction" και την υπόλοιπη (αυθαίρετη) εκτίμησή σου την αντιπαρέρχομαι και την θεωρώ ως μη ειπωμένη καν... :wink:).

Δημοσ.

Δυστυχώς τα περίεργα φαινόμενα που ανέφερα στο πρώτο post εμφανίζονται πλεον σχεδόν καθημερινά :( .

Σήμερα μετά από 15 ώρες συνεχούς λειτουργίας του υπολογιστή κάποια στιγμή με το πρώτο κλικ του ποντικιού πυροδοτήθηκε αυτόματα η ίδια κατάσταση.

Με τη βοήθεια της ψηφιακής κάμερας πήρα κάποια νέα screenshots για να πάρετε και εσείς μια ιδέα για το τι ακριβώς εννοώ.

Για ρίξτε μια ματιά και πείτε μου τη γνώμη σας (είναι σίγουρα θέμα vga, μνήμης ή ίσως και τίποτα άλλο; ).

Δημοσ.

egw pisteuw pws einai 8ema vga.

ti marka einai?

oso gia memtest gia na min mplekeis me disketes k dos katebase auto

http://hcidesign.com/memtest/download.html

to trexeis stresarei para polu tis mnimes k pistepse me an peraseis panw apo 5000% eisai ok apo mnimes.

H vga ti marka einai?

episis an katebaseis to 3dmark 2001 k baleis na kanei looping sto nature mesa se 2 wres i 8a tin pareis sto xeri i 8a xereis ti sou ginetai

Δημοσ.

exeis ta win 2k. ta service packs ta exeis valei? kai plaka plaka den mas exeis pei tipota gia ta xaraktiristika tou pc sou. Kai mhn to vrisketai apithano,kati farser programata pou kanoun thn othonh na liwnei,na mperdeuetai kai alla trela uparhoun.

Δημοσ.

Η κάρτα μου είναι Ati Radeon 9000pro (το έχω αναφέρει και πριν).

Τα win2k έχουν κανονικά τα service packs τους.

Τα χαρακτηριστικά του pc είναι:

cpu: P4 2 GHz

m/b: Asus P4S8X (gold)

ram: 1024 mb ddr 333 (Kingston)

Δημοσ.
Για ρίξτε μια ματιά και πείτε μου τη γνώμη σας (είναι σίγουρα θέμα vga, μνήμης ή ίσως και τίποτα άλλο; ).

Αν δεν αρχίσεις να αλλάζεις κομμάτια δεν θα βρείς ποτέ τι είναι!!!

Αν ήμουν στην θέση σου θα σιγουρευόμουν πρώτα ότι δεν είναι πρόβλημα soft με κάποιο παλιό ghost που έχω πάρει.

Μετά θα ξεκίναγα με κάρτα γραφικών, οθόνη, τροφοδοτικό, μνήμες, επεξεργαστή και τελικά M/B.

Ελπίζω να μην φταίνε τα 2 τελευταία ... βασικά πιστεύω ότι φταίει κάτι από τα 2 πρώτα ...

Η παραπάνω είναι η standard διαδικασία που ακολουθώ σε κάθε πρόβλημα ...

Δημοσ.

Και τα δύο tests (memtest και κυρίως το 3dMark2001) δεν έδειξαν απολύτως τίποτα, μετά από τουλάχιστον 15 ώρες δοκιμής το καθένα. Άρα, κατά τα φαινόμενα, και οι μνήμες και η κάρτα μου δεν έχουν πρόβλημα. Καμμιά ιδέα μετά απ' αυτά; (εκτός του format βέβαια :)).

Δημοσ.

Ωχχχ, έμπλεξες PLaCeBo.

Αν δεν είναι αυτά, τα επόμενα 2 σε λογική σειρά υπαιτιότητας είναι psu/mobo, με το 2ο το πιο δύσκολο component να τεστάρεις.

Βάση λογικής, και "τηλε-ιατρικής" (αυτό που κάνουμε εδώ :D ) αν έστω και για κάποια στιγμή το psu σου δεν τροφοδοτήσει σωστά με ρεύμα την agp, υπάρχει περίπτωση να έχεις το αποτέλεσμα που είδαμε στα screenshots. Tην ίδια ευθύνη μπορεί να φέρει κ η mobo σου.

Για αρχή γύρνα σε default/failsafe τα bios settings, απενεργοποίησε ότι έχει σχέση με shadow/cached από bios, και αν έχεις επιλογή δοκίμασε να κατεβάσεις ταχύτητα agp από bios. Δηλ. αν είναι agp x4 δώστου x2. H ρύθμιση auto ρωτάει την vga σου σε τι mode να δουλέψει, οπότε δεν μας είναι χρήσιμη.

Και μια που είπες ότι είσαι με Ati, επιβεβαίωσε ότι: Δεξί κλικ στο My Computer => Properties στην καρτέλα Advanced => Performance => settings => advanced στην επιλογή memory usage είναι επιλεγμένο το programs. (Θέλει επανεκκίνηση). Αυτή είναι η διαδρομή για winxp, δεν έχω εδώ 2k.

Τώρα δεν πιστεύω να έχεις το tower σου δίπλα/μέσα σε κανένα τρελό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (π.χ. ηχεία 100+W) ή σε εμβέλεια υψηλών συχνοτήτων (dect ασύρματα/να σου έχει πέσει μέσα στο κουτί κανένα 3band κινητό), ή να έχεις κανένα καυστήρα/air-condition συνδεδεμένο στην ίδια ασφάλεια με το pc στο δίκτυο της ΔΕΗ;

p.s. 1 Πάντως μόλις τελειώσεις από μας θα σου έχουμε τεστάρει όλο το pc στο τέλος :D

p.s. 2 Έλεος πρώτη φορά ψάχνω τόσο ένα prob.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...