Προς το περιεχόμενο

Backlight bleed και Ips glow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα θέμα που πιστεύω ότι πονάει πολύ. Ένας βραχνάς που ταλαιπωρεί πολλούς και αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούν οι εταιρίες να βρουν λύση, καθώς δεν είναι δυνατό να δίνεις 400 - 500 ευρώ για monitor και το βράδυ να μην μπορείς να δεις επειδή ασπρίζει η οθόνη.

Θα παραθέσω μερικές φωτό από οθόνες που είχα. Πιστεύω πως ανάλογες φωτογραφίες από όλους μας μπορούν να βοηθήσουν καθώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε από κοντά, αφού στα καταστήματα ο φωτισμός είναι έντονος.

Dell 2721 Dgfa  (2 τεμάχια, Ips 165 Hz)

1937976887_dell3.jpg.024570facd9a706fb2cc40da524d9f75.jpg

dell.jpg

LG 27UL500-W (ips 60 Hz 4K)

1323045156_lg.jpg.58d05f2219600d82741c3bef0b682fdb.jpglg.jpg.99e6b1c5d8ec4fcd6e56d7c50a33d38b.jpg

Asus Monitor 28"  UQGL 4K  (TN 4K)375147566_asus.jpg.69cc72b0ee50ddb94a88268dc5c4ae8e.jpg

Gigabyte  g27qc (165 Hz VA)

gigabyte.jpg.b51a22cf6804cc065d7364a06004be15.jpg

Επεξ/σία από konlift
  • Like 1
Δημοσ.

Τι φάση, το ΤΝ καλύτερο μαυρο απο IPS; 

Για να ανεβάσουμε φωτό και να τραβάμε (δίκαια) τα μαλλιά μας, πρέπει να έχουμε ίδια ISO στην φωτογραφική κτλ (λογικά, δεν είμαι φωτογράφος).

• Like 2
Δημοσ.

Να πω πως όλες οι φώτο είναι τραβηγμένες με το ίδιο κινητό. Ναι όντως η συγκεκριμένη Asus TN έχει καλύτερο μάυρο από την Dell IPS όπως φαίνεται εδώ, αλλά και στην πραγματικότητα......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτην η καραμελα με το "εντος προδιαγραφων" πρεπει να σταματησει καποια στιγμη.

εγω ψαχνω 32αρι και δοκιμασα το dell 3220dgf.

παρελαβα,το βαζω πανω και τρωω την πρωτη φρικη.

στο μπουταρισμα και στην πρωτη εικονα του motherboard "asus" 3 κυλιδες ασπρες επανω,3 κυλιδες ασπρες κατω...

αληθεια παιδια?μονιτορ του 500αρικου και να βλεπω συννεφα?

δεν λεω-καταπληκτικο μαυρο στο απολυτο σκοταδι,αλλα η συννεφια συννεφια..

το πηγα πισω και τωρα προσπαθω μηπως και βρω κατι αλλο..

εχουμε φτασει στο σημειο να παιζουμε τζοκερ σε καθε αγορα μονιτορ.

και αντε να ειναι dell που θα το γυρισεις και 2 φορες και θα παρεις και τα λεφτα σου πισω.

εαν ειναι αλλη εταιρια τι γινεται?το τρως στην μαπα επειδη ειναι "εντος προδιαγραφων"..?

απαραδεκτο!

Επεξ/σία από jimmy1973
  • Like 2
Δημοσ.

Σοβαρα και τα TN εχουν backlight bleed και "TN" bleeding σαν τις IPS? Γιατι οι παλιες οθονες και οι φθηνιαρικες δεν εχουν?

Ειναι νεα μοδα αυτη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη ψαχνω για εμενα 32αρι και για φιλο 27αρι,καταλαβα οτι bleeding και γενικα ομοιομορφο και χωρις "τρυπες" μαυρο,

ειναι πολυ δυσκολο να βρεις ακομα και σε πανακριβα πανελ/μονιτορ.!!

για εμενα ειναι απαραδεκτο να μιλαμε ακομα για "εντος προδιαγραφων" το 2021...

η βαλτε ταμπελακι πανω στις κουτες "πολυ πιθανον bleending" και ριξτε τις τιμες κατακορυφα,ή βρειτε λυση...!!

αλλα απο την στιγμη που μας εχουν κανει να το ανεχομαστε ως "φυσικο φαινομενο της τεχνολογιας",

λογικο ειναι να συνεχιζουν να κοβουν πανελ με μικρο κοστος και με κουσουρια,και να τα χρυσοπουλανε ως "κορυφαια πανελ" ειτε για gaming,ειτε για video&photo editor..

ειναι σαν να περνεις ενα Mercedes,και πανω απο τα 100χλμ να τριζει ολο το αμαξωμα και η εταιρια να το θεωρει "εντος προδιαγραφων"

ολα οι καταναλωτες τα καθοριζουμε και δυστηχως απο την στιγμη που αποδεχομαστε τις..προδιαγραφες τους,συνεχιζουν ακαθεκτοι το παραμυθι τους..

Επεξ/σία από jimmy1973
  • Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω πως υπάρχει αυτό, καθώς για να έχουμε πολλά hertz με προσιτή (λέμε τώρα) τιμή, η ποιότητα του πάνελ δεν είναι ότι καλύτερο. Να αναφέρω πάντως πως το VA έχει πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα καθώς λόγω της μεγάλης αντίθεσης δεν είναι ορατό το bleeding. Στα Ips δεν το συζητώ είναι μόνο για γραφείο την ημέρα. Εάν πας να παίξεις π.χ. Cyberpunk με IPS κλάφτα χαραλάμπη!!!!!

Δημοσ.

ετσι μας εχουν μαθει να λεμε οι εταιριες,και εμεις καταπινουμε την καραμελα και αυτες εισπραττουν πολλα με μικρα κοστη.

σου πεταει ενα va ή ips ή tn και σου λεει,αυτα ειναι,αυτα τα συν εχουν,αυτα τα πλην..εαν θες παρτα..

αλλα και παλι,και va πανελ να πληρωσεις ακριβα,ναι μεν θα παρεις βαθυτερο μαυρο απ`οτι σε Ips,

αλλα το Bleeding δυσκολα το γλυτωνεις.

δηλαδη ουσιαστικα περνεις ενα μονιτορ με κουσουρια και το αποδεχεσαι γιατι "ετσι κανουν αυτα..".

εχουνε μπει και στο κολπο οι περισσοτεροι reviewers οποτε εχει δεσει το γλυκο.

εβλεπα στις δοκιμες που διαβαζα ολες αυτες τις ημερες,φωτο με απαραδεκτο bleeding και ελεγε ο τυπος "πολυ καλο πανελ για την συγκεκριμενη τεχνολογια.."

αληθεια τωρα..??😏

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ωραία τα λέτε και θέλω την βοήθειά σας πάνω στο θέμα. Εγώ τόσα χρόνια είμαι βολεμένος με μια 24άρα LG (νομίζω η lg 24m47vq πρέπει να ήταν), την οποία είχα αγοράσει χωρίς πολλή σκέψη και έρευνα και με υπηρετεί ακόμη και σήμερα απροβλημάτιστα (νομίζω έχει ένα καμμένο πιξελάκι εδώ και λίγα χρόνια αλλά δεν το καταλαβαίνω καν, δεν με ενοχλεί).

Κοιτάζω από χθες για οθόνες 27-30 ίντσες (27-28 κατά προτίμηση) για 1440p και 144 hz σε ένα μπάτζετ μαξ 400 ευρώ (άντε 450 αν βρω/μου προταθεί κάτι πραγματικά εξαιρετικό εντός των προϋποθέσεων που θέτω). Έχω σοκαριστεί που βλέπω σε κάθε οθόνη πάντα κάποιος θα κάνει παράπονα για backlight bleed, lps glow κτλ. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλήξω σε μια συγκεκριμένη οθόνη. Είναι τόσο συχνά φαινόμενα αυτά; Είναι δεδομένο πως θα πάρεις μια οθόνη με κουσούρια; Τι συμβουλή θα μου δίνατε;

Δημοσ.

εγω απ`οσο εχω ψαξει και εχω καταλαβει,ειναι λαχειο.

υπαρχουν μοντελα(ακριβως τα ιδια)που πολλοι μιλανε για τρομερο bleending και αλλοι για τελειο ή σχεδον τελειο μαυρο χωρις τρυπες και συννεφα.

απο κει και περα ειναι θεμα της καθε εταιριας κατα ποσο θα αποδεχτει την επιστροφη σου για αλλή,η για επιστροφη χρηματων.

σε after sale support,η κορυφαια ειναι η dell που με συνοπτικες διαδικασιες,στην αλλαζει ή σου δινει τα λεφτα σου πισω εντος 30 ημερων.

οι υπολοιποι ειναι....καπως...

εαν εχεις κατι στο μυαλο σου,γραφτο και εαν μπορω θα σε βοηθησω.

τον Σταυρο σου θα τον κανεις ετσι κι`αλλιως(😄😄),αλλα τουλαχιστον να ελαχιστοποιησουμε την πιθανοτητα να πεσεις πανω σε κατι..στραβο...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, martian είπε

Καλησπέρα, ωραία τα λέτε και θέλω την βοήθειά σας πάνω στο θέμα. Εγώ τόσα χρόνια είμαι βολεμένος με μια 24άρα LG (νομίζω η lg 24m47vq πρέπει να ήταν), την οποία είχα αγοράσει χωρίς πολλή σκέψη και έρευνα και με υπηρετεί ακόμη και σήμερα απροβλημάτιστα (νομίζω έχει ένα καμμένο πιξελάκι εδώ και λίγα χρόνια αλλά δεν το καταλαβαίνω καν, δεν με ενοχλεί).

Κοιτάζω από χθες για οθόνες 27-30 ίντσες (27-28 κατά προτίμηση) για 1440p και 144 hz σε ένα μπάτζετ μαξ 400 ευρώ (άντε 450 αν βρω/μου προταθεί κάτι πραγματικά εξαιρετικό εντός των προϋποθέσεων που θέτω). Έχω σοκαριστεί που βλέπω σε κάθε οθόνη πάντα κάποιος θα κάνει παράπονα για backlight bleed, lps glow κτλ. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλήξω σε μια συγκεκριμένη οθόνη. Είναι τόσο συχνά φαινόμενα αυτά; Είναι δεδομένο πως θα πάρεις μια οθόνη με κουσούρια; Τι συμβουλή θα μου δίνατε;

Κοίταξε να δεις. Είχα στην κατοχή μου όλες τις παραπάνω οθόνες. Στα 144 Hz τα IPS είναι κλάμα από θέμα Ips Glow. Επίσης δεν έχουν καλά μαύρα. Άρα δεν έχεις καλή εικόνα.  Άρα καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να δώσεις 350 -450 ευρώ για να έχεις αυτά τα κουσούρια. Τα VA πάντα θα υπερτερούν λόγω καλύτερης αντίθεσης. Άρα καλύτερα μάυρα. Άρα καλύτερη εικόνα. Το μόνο θέμα με τα VA είναι το Ghosting. Ναι θα υπάρχει, αλλά υποφερτό. Εάν ανεβάσεις αντίθεση εξαφανίζεται. Αλλά θα έχεις εικόνα κρύσταλλο. Αυτό θέλεις. Να έχεις καλή εικόνα. Εγώ μετά από πολλά κατέληξα στην Gigabyte g27qc στα 370 ευρώ με ηχεία!! Πολύ τίμια επιλογή! 

Επισης λόγω της καλύτερης αντίθεσης στα VA το όποιο Bleed χάνεται... Στα Ips δεν μπορεί να κρυφτεί.....

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, konlift είπε

Κοίταξε να δεις. Είχα στην κατοχή μου όλες τις παραπάνω οθόνες. Στα 144 Hz τα IPS είναι κλάμα από θέμα Ips Glow. Επίσης δεν έχουν καλά μαύρα. Άρα δεν έχεις καλή εικόνα.  Άρα καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να δώσεις 350 -450 ευρώ για να έχεις αυτά τα κουσούρια. Τα VA πάντα θα υπερτερούν λόγω καλύτερης αντίθεσης. Άρα καλύτερα μάυρα. Άρα καλύτερη εικόνα. Το μόνο θέμα με τα VA είναι το Ghosting. Ναι θα υπάρχει, αλλά υποφερτό. Εάν ανεβάσεις αντίθεση εξαφανίζεται. Αλλά θα έχεις εικόνα κρύσταλλο. Αυτό θέλεις. Να έχεις καλή εικόνα. Εγώ μετά από πολλά κατέληξα στην Gigabyte g27qc στα 370 ευρώ με ηχεία!! Πολύ τίμια επιλογή! 

Επισης λόγω της καλύτερης αντίθεσης στα VA το όποιο Bleed χάνεται... Στα Ips δεν μπορεί να κρυφτεί.....

Τι γνωμη εχεις για τα TN?

Eχουν τα TN αντιστοιχο IPS glow?

Δημοσ.

Τα TN όχι δεν έχουν glow, αλλά οι κακές γωνίες θέασης χαλάνε λίγο την εικόνα. Επίσης τα χρώματα τους λίγο είναι κάπως ξεθωριασμένα η κιτρινισμένα. Δεν έχουν δηλαδή τόσο φυσικά χρώματα. Για games πάντως είναι οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...