Προς το περιεχόμενο

Την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες ελλείψεις σε chips ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Το πρόβλημα έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας κατά το τελευταίο διάστημα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη chips σε παγκόσμιο επίπεδο, κατάσταση η οποία έχει επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία, τους κατασκευαστές υπολογιστών και άλλους κλάδους που εξαρτώνται από τη βιομηχανία των ημιαγωγών, σύμφωνα με τις δηλώσεις την Εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Σάκι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σάκι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου πως η κυβέρνηση σκοπεύει να εντοπίσει τις "στενωπούς" στην τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού και να βρει τρόπους να ανακουφίσει τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα, πιέσεις οι οποίες υφίστανται εδώ και χρόνια, με την πανδημία να έχει επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η αμερικανική κυβέρνηση "συνεργάζεται ήδη με παράγοντες της αγοράς και με τους εμπορικούς εταίρους [της] προκειμένου να γίνουν περισσότερα πράγματα, άμεσα", δήλωσε η Σάκι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει διάταγμα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, με το οποίο θα δίνει την εντολή για τη διεξαγωγή αξιολόγησης της εφοδιαστικής αλυσίδας κρίσιμης σημασίας αγαθώς συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά όχι μόνο. Η αξιολόγηση θα βοηθήσει την αμερικανική κυβέρνηση να καταλήξει στις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν άμεσα, μεταξύ αυτών και τη "βελτίωση της παραγωγής αυτών των αντικειμένων στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών", προσέθεσε η Σάκι.

Ηγετικό ρόλο στην αξιολόγηση, διάρκειας εκατό ημερών, πρόκειται να αναλάβει το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, με την προσοχή τους να εστιάζεται στις ζωτικής σημασίας ορυκτές πρώτες ύλες καθώς και την κατασκευή των ημιαγωγών που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στις βιομηχανίες των αυτοκινήτων, υπολογιστών και ιατρικών υλικών, όπως δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που τελούν εν γνώσει του προσχεδίου του προεδρικού διατάγματος.

Εντωμεταξύ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι μιας σειράς εταιριών, μεταξύ των οποίων της Intel, της Qualcomm, της ΑMD και άλλων μελών της Ένωσης Βιομηχανίας Ημιαγωγών, απέστειλαν χθες, ημέρα Πέμπτη, επιστολή στο νέο Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνοντας τη σημασία αύξησης της εγχώριας παραγωγής chips.

"Οι ημιαγωγοί... στηρίζουν τις τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την πραγμάτωση των προγραμματικών σας εξαγγελιών, συμπεριλαμβανομένων ευφυέστερων και ασφαλέστερων μέσων μαζικής μεταφοράς, βελτιωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθαρότερη ενέργεια κι ένα αποδοτικότερο ενεργειακό δίκτυο, ενώ παράλληλα δημιουργούν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς, ενισχύοντας τη βάση παραγωγής προηγμένων αγαθών", ανέφεραν τα στελέχη των εταιριών στην επιστολή τους. "Επομένως, σας ζητούμε να συμπεριλάβετε στο σχέδιο που εκπονείται για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση των υποδομών σημαντικά κονδύλια για την παροχή κινήτρων για την κατασκευή ημιαγωγών, με τη μορφή επιχορηγήσεων ή/και φορολογικών απαλλαγών, καθώς και για την πραγματοποίηση έρευνας στους τομείς των βασικών και εφαρμοσμένων ημιεπεξεργαστών".

Επί του παρόντος, εταιρίες όπως η Intel, η Qualcomm και η AMD εξαρτώνται από την ταϊβανέζικη εταιρία TSMC, προκειμένου να κατασκευάσουν σημαντικό αριθμό των chips τους. Άλλες εταιρίες εξαρτώνται από τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics Co., όμως η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρονικών συσκευών στη διάρκεια της πανδημίας έχει ασκήσει σοβαρές πιέσεις ακόμη και σε μεγάλα χυτήρια, όπως τα δύο προαναφερθέντα. Οι δυσκολίες που συνοδεύουν την κατασκευή επαρκούς αριθμού chips και την εξεύρεση των απαραίτητων πρώτων υλών οδηγούν στην αδυναμία κατασκευής αρκετών εξαρτημάτων για προϊόντα όπως υπολογιστές και αυτοκίνητα.

Ο εμπορικός πόλεμος του τέως προέδρου Τραμπ με την Κίνα προκάλεσε επιπλέον καθυστερήσεις, καθώς μεγάλο μέρος της κατασκευής πραγματοποιείται στην ηπειρωτική Κίνα. Οι περιορισμοί που επέβαλλε η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση στη Semiconductor Manufacturing International (SMIC), χυτήριο κινεζικών συμφερόντων, εμπόδισε το συγκεκριμένο κατασκευαστή chips να εξασφαλίσει τον ακόμη πιο προηγμένο εξοπλισμό που χρειάζεται προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για ημιαγωγούς.

Οι ελλείψεις που καταγράφονται έχουν πλήξει ήδη σοβαρά ορισμένους κλάδους της οικονομίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε έλλειψη chips για την αυτοκινητοβιομηχανία, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα εταιρίες όπως η General Motors και η Ford Motors να προβλέπουν πτώση των κερδών τους για το τρέχον οικονομικό έτος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, velissarios1 είπε

Ένα φιλαράκι μου που δουλεύει στην Chipita δεν μου ανέφερε κάτι για ελλείψεις σε  chips...όλα κυλάνε καλά στην αγορά

Πήγε καλά η σοδειά της πατάτας φέτος; Πάντως μακάρι να μιλάγαμε για πατάτες, δεν τις τρώνε οι Κινέζοι, προτιμάνε το ρύζι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ που βλεπουν την διαφορα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ με αυτα που ελεγε ο πορτοκαλι? Επιστροφη των εταιριων τεχνολογιας για λογους στρατηγικης δεν ελεγε αυτος? Να γυριζουν οι εταιριες να βρει δουλεια ο μεσος Αμερικανος δεν ελεγαν? Τωρα λενε το ιδιο αλλα ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ τον πορτοκαλι (!!!!) οτι φταιει αυτος για την κατασταση !!! Mε λιγα λογια αλλαζει το ονομα του προγραμματος κ η εξαγγελια, κ συνεχιζετε αυτο που ξεκινησε ο πορτοκαλομαλιας. 

Για οσους ηλιθιους νομιζουν οτι κατι αλλαζει επειδη εφυγε η μια μαριονεττα κ ηρθε η καινουργια, κουνια που σας κουναγε κ ηταν κουνημενη......

Την ιδια πολιτικη ακολουθουν κ με Τουρκια (χαδια για να μην φυγει κ νευρακια μονο για τους S400), το Ισραηλ (καλα, σιγα μην στενοχωρησουν τους χρηματοδοτες...), την Βενεζουελα (ηδη βγαλαν εξαγγελια οτι η "κυβερνηση" στο εξωτερικο ειναι η "κανονικη", οπως κ επι πορτοκαλι), με την Ελλαδα (περιττο να πω οτιδηποτε), με Ρωσσια (τα ιδια για Κριμεα, ουκρανια, Γεωργια, Ναβαλνι, Πουτιν κλπ) κ τωρα με Κινα..... Λιγες ανακοινωσεις καναν οτι θα τα παν καλυτερα, ριξαν κ κανα δυο τηλεφωνα οι προεδροι (να συζητησουν την σταση που διαλεξαν με την τελευταια bimbo τους προφανως), κ αντε παμε απ την αρχη για Ταιβαν, Κινεζικη Θαλασσα, Θιβετ, ημιαγωγους, τηλεπικοινωνιες, πυραυλικα, διαστημικα κλπ κλπ κλπ...... 

Τελικα στην πραγματικοτητα τα μοναδικα που αλλαζουν ειναι οι ηλιθιοτητες που μας ταιζουν τα μιντια. Τιποτε αλλο. Ολα τα αλλα ζητηματα ακολουθουν την πορεια τους, ειτε φευγει ο ενας, ειτε ερχεται ο αλλος, ειτε εμεις μιλησουμε, ειτε το βουλωσουμε, ειτε γινουν ψηφοφοριες, δημοψηφισματα, παρελασεις, διαδηλωσεις, καρναβαλια, ειτε βγουμε ολοι στους δρομους γυμνοι κυνηγοντας τους ΜΑΤατζηδες για μια σελφι αγκαλια μαζι τους κ κρατωντας στο χερι ενα πλαστικο μπαλονι-πεος......  

  • Like 12
  • Thanks 8
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αφού τα χρησιμοποιούν στα εμβόλια, λογικό να υπάρχει έλλειψη στα υπόλοιπα είδη... απλά μαθηματικά είναι βρε παιδιά...🤣

#ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ

Spoiler

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αφού τα χρησιμοποιούν στα εμβόλια, λογικό να υπάρχει έλλειψη στα υπόλοιπα είδη... απλά μαθηματικά είναι βρε παιδιά...🤣

Τελικά τα τσιπς που βρίσκονται? Στη μάσκα ή στο εμβόλιο? Γιατί έχω ακούσει πως το εμβόλιο έχει μέσα 5g τσιπακι κάνοντας όλους μας κεραίες και η μάσκα έχει gps για να μας παρακολουθούν. 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα κρασια... εγω πσντως για όποιον  ενδιαφέρεται  εχω:

1080 τι στα 1000 ευρώ 

2080τι στα 1500

3070 ανταλλαγή μονο με νεφρα

Και τελος σε προσφορά  1060 με 6gb παρακαλω με μολις 400 ευρω!!!

Blackαγορίτεν!!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...