Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία νέου συστήματος


netrinogr82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να φτιάξω έναν υπολογιστή γιατί ο προηγούμενος με αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις (και τελευταία πριν πολλά χρόνια) σέρνεται ακόμα και για απλές λειτουργίες.

 

Ποσό που διαθέτουμε : γύρω στα 800€

 

 

Χρήση υπολογιστή : Βασικά είναι για οικιακή χρήση, αλλά ταυτόχρονα τρέχει και προγράμματα επεξεργασίας (Photoshop, InDesign κλπ) με βαριά ενίοτε αρχεία. Όσον αφορά gaming δεν θα με χαλούσε, αν "χωράει" στην τιμή και μια καλούτσικη κάρτα, να μπορεί να υποστηρίξει και αυτό.

 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Phtoshop, InDesign, Επεξεργαστές PDF, SPSS και δυνατότητα για άνοιγμα πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα.

Επίσης, επειδή υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί δίσκοι με απλή USB σύνδεση, θα ήθελα να υπάρχει δυνατότητα να μπορούν να συνδεθούν τουλάχιστον οι 2-3 ταυτόχρονα στο σύστημα, χωρίς να το επιβαρύνουν σημαντικά. Τέλος, επειδή ήδη έχω δύο εσωτερικούς δίσκους στον υπολογιστή που έχω τώρα (οι οποίοι μάλλον δεν τραβάνε πολύ ακόμα), θα ήθελα καλή χωρητικότητα, για να μπορέσω να μεταφέρω ότι υπάρχει στους νέους εσωτερικούς.

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?

Έχω Asus VG248

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Υπάρχουν όλα.

 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη

 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Θα προτιμούσα να συναρμολογηθούν από εκεί που θα αγοραστούν. Ο SSD που έχω στον υπολογιστή μου, πιθανότατα να μπορεί να "διασωθεί" και να χρησιμοποιηθεί και στο νέο υπολογιστή (Kingston SV300S3) Αν παρέχονται και windows μαζί, ακόμα καλύτερα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Σας παραθέτω και το τρέχον σύστημά μου:

Intel Core i5-4460 [email protected]

RAM 4GB

HDD Kingston SV300SR SSD

Samsung HD502IJ

WDC WD6400 AAKS-22A7B

NVIDIA GForce 210😂

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη γελάς με την gf210 υπάρχει κόσμος που παρακαλάει για μια gpu ακόμη και σαν αυτή (υπερβολή-αστείο). Αν κάνεις μια βόλτα στο φόρουμ θα βρεις αρκετές προτάσεις σε αυτό το budget,  κυρίως με i5-10400. Εγώ απλά θα σου πω πως ναι μεν το σύστημα σου είναι παλιό αλλά θα μπορούσε να πάρει παράταση ζωής, κυρίως με προσθήκη ram και με μια απλή gpu (1030). Νομίζω θα έβλεπες τεράστια διαφορά.  Επίσης ο καιρός δεν είναι τρομερά κατάλληλος για νέα σύνθεση. Αν και το hardware έχει τρομερά προχωρήσει και οι τιμές, παρόλο της αυξημένης ζήτησης, παραμένουν σε πολύ λογικά επίπεδα, η αναμονή νέας γενιάς επεξεργαστών έχει αρχίσει και γίνεται ανασταλτικός παράγοντας. Αν επιμένεις για νεα σύνθεση και δε βρεις κάτι από τα νήματα, πες να προτείνουμε parts.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς αυτό που σου είπε κι ο nickol-us, ram και μια GT1030.

Πριν κανά δυό μέρες ασχολήθηκα με λάπτοπ φίλου με ryzen 3, ssd αλλά μόνο 4gb το οποίο κόλλαγε πολύ. Όπως φυσικά καταλαβαίνεις το θέμα ήταν η μνήμη, τα 4gb είναι πια λίγα για απλή χρήση, πόσο μάλλον όταν ασχολείτε κάποιος με βαριά αρχεία πιο εξιδικευμένων εφαρμογών.

Στην θέση σου θα έβαζα 16gb και μία 1030 κοντά στα 80-90 ευρώ,απλά η κάρτα πρόσεξε να φοράει GDDR5 μνήμες γιατί κυκλοφορούν, στα ίδια λεφτα, μερικές πιο αργές με GDDR4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...