Giorgos_00 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πρόσφατα απέκτησα ένα Air M1 και ήρθε η ώρα για αγορά ποντικιού. Φυσικά ασύρματο, να μπορεί να συνδεθεί με bluetooth απευθείας με το Mac (χωρίς USB receiver δλδ.) Δεν θα ήθελα να δώσω 90-100 ευρώ που ζητάει η Apple για το δικό της, οπότε αν έχετε κάποια πρόταση για κάτι οικονομικότερο, ευπρόσδεκτη. Σε μια πρώτη αναζήτηση βρήκα το Satechi M1: https://www.skroutz.gr/s/20503001/Satechi-M1-Space-Grey.html αλλά έχω διαβάσει ανάμικτες κριτικές. Κάποια γνώμη ή πρόταση; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από Giorgos_00
koukis hlias Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Έχω ακούσει καλά λόγια γι αυτό :https://www.skroutz.gr/s/23123626/Xiaomi-Mi-Dual-Mode-Silent-Black.html τωρα είναι ανάλογα και τι ψάχνει ο καθένας σε ένα ποντίκι
4four Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Απλά να ξέρεις άμα Πάρεις κάποιο 3rd party ποντίκι η εμπειρία δεν θα είναι τόσο ομαλή όσο το track pad Επίσης θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια εφαρμογή πχ smooth scroll γιατί η ροδέλα θα ανεβοκατεβάζει το περιεχόμενο σε "κομμάτια" δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα ψάξε scroll wheel problems on Mac και θα καταλάβεις ! Εγω έχω το mx master 2s πόντικαρα και το προγραμματίζεις να έχει σχεδόν όλα τα gestures του track pad όποτε δεν χάνεις κάτι από λειτουργικότητα 1
gian Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Θα συμφωνήσω με τον 4four. Να προσέξεις αυτά που γράφει σχετικά με το scrolling και τα gestures.
Giorgos_00 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αυτό με το scrolling το έψαξα και νομίζω κατάλαβα τι λες, αυτό: Έχω βρει αναφορές για 2 εφαρμογές μέχρι τώρα για επίλυση αυτού του προβλήματος: το MOS (που είναι Freeware) και το SmoothScroll (επί πληρωμή).Υπάρχει λόγος να μην πάω στο δωρεάν; Σχετικά με τα ποντίκια, είναι πολύ σωστό point το να μπορεί να υποστηρίζει και να αναπαράγει και τα gestures του trackpad (και δεν το είχα σκεφτεί). Πολύ ωραίο το MX Master 2s (όπως και το 3 που είδα) αλλά πάλι ανεβαίνουμε σε τιμή. Αλλά κάποιο ποντίκι με πλαϊνά πλήκτρα (πχ της Logitech, για να έχω και το software της για παραμετροποίηση) δεν θα με κάλυπτε για τα gestures; Π.χ. αυτό https://www.skroutz.gr/s/21784866/Logitech-M590-Graphite-Tonal.html?from=account_favorites ή το Xiaomi που έστειλε ο συνφορουμίτης παραπάνω;
4four Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Το MOS σε εμένα δεν δούλευε καν για αυτό πήγα στο smoothscroll εντάξει δεν ήταν πολλά ούτε 10 ευρό.. Για τα gestures δεν ξέρω να σου πω.. άμα Ντε και καλά θέλεις ποντίκι για replacment (δλδ να το συνδέσεις σε εξωτερική οθόνη γιατί άμα δεν το κάνεις παίρνεις ένα απλό και χρησιμοποιείς το trackpad για τα gestures) σίγουρα εγώ θα έπαιρνα πάλι το ίδιο! Έχει το κουμπί στον αντίχειρα που κάνει θαύματα! Το πατάς και έχεις Mission Control πατάς και δεξιά/αριστερά αλλάζεις desktop και κουμπί και κάτω app expose (δλδ όσα παράθυρα έχεις από το ίδιο app) πραγματικά δεν χάνεις ούτε ένα gesture και Mac χωρίς gestures καλύτερα δεν είναι Mac (τουλάχιστον για μένα είναι ένας από του βασικότερους λόγους να αγαπήσω και να κάνω βασικό μηχάνημα μου το Macbook pro m1)
Chemical Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Trackpad is the truth, οικονομική λυση για mouse https://www.amazon.com/gp/product/B08JDVR3GZ Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από Chemical
Giorgos_00 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Προς ενημέρωση τυχόν ενδιαφερόμενου: Τελικά μετά από έρευνα , αγόρασα της Logitech το M720 και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Το μόνο που του λείπει σε σύγκριση με το MX Master3 είναι η οριζόντια ροδέλα. Κατά τα άλλα έχει πλήρη γκάμα πλήκτρων (και gesture button στον αντίχειρα) είναι πλήρους μεγέθους αλλά λίγο μικρότερο από το MX Master 3 (το οποίο και το ήθελα, γιατί το MX Master 3 μάλλον θα μου έπεφτε πολύ μεγάλο) φυσικά πλήρως παραμετροποιήσιμο με το Logitech Options (το οποίο προσφέρει και λειτουργία smooth scrolling, που σε κάποιο βαθμό -ανάλογα βέβαια τις απαιτήσεις του καθενός- καλύπτει την ανάκη για ξεχωριστό app) 40-50 ευρώ φτηνότερο από το MX Master 3 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πολύ στην αναζήτησή μου. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από Giorgos_00 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα