Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιδιοκτητης Mac Pro 3.1 early 2008 που φορούσε 2 καρτες γραφικών μια NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB και μια ATI Radeon HD 2600 XT 256MB  με 3 οθόνες. 2 στην NVIDIA και μια στην ATI Radeon.  Κάποια στιγμη το συστημα μου πσρουσιαζει και μια τεταρτη stealτh οθόνη, με την οποια δεν ασχολουμαι. Ξαφνικα βγαίνει εκτος η καρτα NVIDIA η οποία όμως έχει επάνω της τις 2 απο τις 3 οθονες. 
Μετα την αφαίρεση της και με μια πλέον καρτα την ATI Radeon, ΔΕΝ μπορώ να έχω και τις 2 dvi της κάρτας. Άν έχει φορεμένα 2 καλώδια dvi δίνει 2 οθόνες μια την κανονική και μια την  stealτh.
Αν έχει μονον ενα dvi καλωδιο φορεμένο δίνη φυσικά ΜΟΝΟΝ μια οθονη. Φυσικά αυτό ισχύει και για τις 2 dvi εναλλάξ.
Όποια βοήθεια δεκτή

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις και τι είναι η stealτh οθόνη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα, μάλλον εντοπίζεται στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το λειτουργικό την κάρτα γραφικών, άλλαξε για αρχή slot ή αν εχεις την οικονομική άνεση πάρε μια φτηνή nvidia κάρτα...

Άκυρη η δεύτερη λύση μιας και όπως διαβάζω θα δυσκολευτείς να βρεις κάρτα συμβατή 

https://forums.macrumors.com/threads/mac-pro-3-1-upgrade-graphics-card.2225668/

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
Στις 19/2/2021 στις 6:47 ΜΜ, SeaLion είπε

Τι λειτουργικό έχεις και τι είναι η stealτh οθόνη;

macOS Sierra

Εννοώ πως ενώ στο σύστημα φαίνεται να έχει δεύτερη οθόνη η οθόνη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική. αρκεί να είναι φορεμένο το βύσμα DVI στην είσοδο την δεύτερη.

Δεν φταίνε οι οθόνες ούτε και οι είσοδοι DVI  έχω κάνει αλλαγές τις δύο οθόνες στις δύο εισόδους και παίζει κανονικά η μια εναλλάξ.

Ούτε και τα καλώδια φταίνε διότι κι αυτά τα έχω αλλάξει και πάντα παρουσιάζεται μόνο μία οθόνη

Ενώ αν έχεις φορεμένο μόνο μία οθόνη με ένα καλώδιο στο σύστημα δείχνει μία οθόνη

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν μπαίνει το δεύτερο DVI καλώδιο απάνω στην κάρτα Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις δύο DVI εισόδους

a.png

b.png

c.png

Στις 19/2/2021 στις 10:48 ΜΜ, AtiX είπε

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα, μάλλον εντοπίζεται στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το λειτουργικό την κάρτα γραφικών, άλλαξε για αρχή slot ή αν εχεις την οικονομική άνεση πάρε μια φτηνή nvidia κάρτα...

Άκυρη η δεύτερη λύση μιας και όπως διαβάζω θα δυσκολευτείς να βρεις κάρτα συμβατή 

https://forums.macrumors.com/threads/mac-pro-3-1-upgrade-graphics-card.2225668/

Το έκανα αλλά τίποτα

Δημοσ.

Επειδή είπες αυτό νωρίτερα:

Στις 19/2/2021 στις 5:52 ΜΜ, iYannis είπε

Κάποια στιγμη το συστημα μου πσρουσιαζει και μια τεταρτη stealτh οθόνη, με την οποια δεν ασχολουμαι.

είτε έχεις βάλει κάποιο software που προκάλεσε αυτή την αλλαγή, είτε υπάρχει κάποια αστοχία στο hardware.

Αν και μάλλον θα το έχεις ήδη δοκιμάσει, προσπάθησε ίσως να απενεργοποιήσεις και το mirroring των οθονών να δεις τι γίνεται ή στην τελική κάνε μια άλλη φρέσκια εγκατάσταση σε ξεχωριστό partition ή εξωτερικό δίσκο να δεις αν η συμπεριφορά παραμένει ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...