Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, 

έχει κλείσει κανείς για δικό του άτομο (ή για τον ίδιο) ραντεβού για εμβόλιο της AstraZeneca; Πήγα να κλείσω ραντεβού και βλέπω ότι η δεύτερη δόση είναι 3ης μήνες μετά... Βρήκα δημοσιεύματα ότι είναι πιο αποδοτικό έτσι, αλλά βρίσκω άχρηστο να πάει ένα άνθρωπος να προστατευτεί, αλλά να περιμένει 3.5 μήνες (γιατί θέλει και χρόνο μετά τη δεύτερη δόση) ώστε το εμβόλιο να τον προστατεύει πραγματικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμαμε  καλα οταν κλείνεις το πρωτο ραντεβου σου κλίνει και για τη δευτερη κατευθειαν.Αυτο για πφιζερ το αστραζενεκα λειτουργει διφορετικα.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rafinos είπε

Παιδιά, 

έχει κλείσει κανείς για δικό του άτομο (ή για τον ίδιο) ραντεβού για εμβόλιο της AstraZeneca; Πήγα να κλείσω ραντεβού και βλέπω ότι η δεύτερη δόση είναι 3ης μήνες μετά... Βρήκα δημοσιεύματα ότι είναι πιο αποδοτικό έτσι, αλλά βρίσκω άχρηστο να πάει ένα άνθρωπος να προστατευτεί, αλλά να περιμένει 3.5 μήνες (γιατί θέλει και χρόνο μετά τη δεύτερη δόση) ώστε το εμβόλιο να τον προστατεύει πραγματικά.

Έχουμε κλείσει εμείς και ναι η δεύτερη δόση είναι σχεδόν 3 μήνες μετά. Αυτό λειτουργεί με άλλο τρόπο και πρέπει οι δόσεις να απέχουν περισσότερο χρονικά!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, rafinos είπε

Παιδιά, 

Εγω εκλεισα πριν 10 μερες για την μανα μου,η πρωτη δοση ειναι την Πεμπτη 25/2 και η δευτερη δοση ηταν απο 10-12-5 αν θυμαμαι καλα και την εβαλα 17-5.Νομιζω οτι στην σελιδα ελεγε οτι οι οδηγιες της κατασκευαστριας εταιριας ειναι 8 εβδομαδες,3.5 μηνες που λες μου φαινεται πολυ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Εγω εκλεισα πριν 10 μερες για την μανα μου,η πρωτη δοση ειναι την Πεμπτη 25/2 και η δευτερη δοση ηταν απο 10-12-5 αν θυμαμαι καλα και την εβαλα 17-5.Νομιζω οτι στην σελιδα ελεγε οτι οι οδηγιες της κατασκευαστριας εταιριας ειναι 8 εβδομαδες,3.5 μηνες που λες μου φαινεται πολυ.

Στις οδηγίες χρήσης του εμβολίου λέει:

Because of logistical constraints, the interval between dose 1 and dose 2 ranged from 3 to 23 weeks (21 to 159 days),
with 86.1% of participants receiving their two doses within the interval of 4 to 12 weeks (28 to 84 days). 

Δημοσ.

Αυτο που λεω το εγραφε στην σελιδα emvolio.gov.gr,οταν επελεξα ποτε θελω την πρωτη δοση,στην σελιδα για την δευτερη δοση εγραφε αυτο που ειπα πιο πανω.

Δημοσ.

Η τελευταία έρευνα για το AstraZeneca βγήκε πριν 4-5 μέρες και λέει αυτό για το 3μηνο γιατί λέει δείχνει πως η απόδοσή του είναι μεγαλύτερη αν γίνει σε 12 αντί για 6 εβδομάδες. Πάντως μου το επιβεβαίωσαν και στα εμβολιαστικά κέντρα που επικοινώνησα άρα έτσι θα είναι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Παιδιά, 

Γιατί το βρίσκεις άχρηστο;Αφου σε καλύπτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό απο την πρωτη δόση.Λες να θελουν να μην δουλευει το εμβόλιο;

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, georgiouu είπε

εχουμε δικαιωμα επιλογης για το ποιας εταιρειας εμβολιο θα κανουμε;

οχι αλλα το εμβολιο που αναφερεται εδω δεν το κανουν στους ανω των 65 αρα ειναι διαθεσιμο και για αλλες ηλικιες π.χ. 60-64 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...