Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω να αγοράσω κάποιο ηλεκτρικό κιτ για το mtb ποδήλατο μου.

Η διαδρομή που θα κινούμαι τακτικά έχει μια μεγάλη ανηφόρα  3-4 χμ οπότε φαντάζομαι χρειάζεται αρκετά μεγάλο μοτέρ..  Το θετικό είναι ότι είμαι μόνο 60 κιλά.

Έχετε να προτείνετε κάτι με σχετικά σύντομη παράδοση;

Θα ήθελα να μην ξεπεράσω τα 500€ αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, johnbond είπε

Καλημέρα,

Θέλω να αγοράσω κάποιο ηλεκτρικό κιτ για το mtb ποδήλατο μου.

Η διαδρομή που θα κινούμαι τακτικά έχει μια μεγάλη ανηφόρα  3-4 χμ οπότε φαντάζομαι χρειάζεται αρκετά μεγάλο μοτέρ..  Το θετικό είναι ότι είμαι μόνο 60 κιλά.

Έχετε να προτείνετε κάτι με σχετικά σύντομη παράδοση;

Θα ήθελα να μην ξεπεράσω τα 500€ αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά.

Αν και δεν έχω ποδήλατο, αρκετό καιρό κοιτάω την εξέλιξη αυτών των κιτ.

Ενα παράδειγμα είναι αυτό όπου θα με έψηνε πάρα πολύ αν αγόραζα ποδήλατο.

Παίζουν αρκετά παρόμοια, για μπροστινή ρόδα ή για πίσω ρόδα. Σημασία έχει να δείς πόσες ίντσες είναι η δικιά σου και να ψάξεις την ανάλογη ρόδα. Υπάρχουν και κιτάκια που είναι πιο "μαούνες" για ποδήλατο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ρεαλιστικές λύσεις είναι δύο. Είτε φτιάχνεις τη φυσική σου κατάσταση και το ανεβαίνεις μόνος σου, είτε το ανεβάζεις με τα πόδια. 

Αυτές οι μοντες μετατροπής στην καλύτερη να αντέξουν κάνα χρόνο. 

Εφόσον έχεις budget 500€ πουλά το παλιό ποδήλατο και πάρε ένα έτοιμο ηλεκτρικό. Υπάρχει και επιδότηση. 

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, george1807 είπε

Οι ρεαλιστικές λύσεις είναι δύο. Είτε φτιάχνεις τη φυσική σου κατάσταση και το ανεβαίνεις μόνος σου, είτε το ανεβάζεις με τα πόδια. 

Αυτές οι μοντες μετατροπής στην καλύτερη να αντέξουν κάνα χρόνο. 

Εφόσον έχεις budget 500€ πουλά το παλιό ποδήλατο και πάρε ένα έτοιμο ηλεκτρικό. Υπάρχει και επιδότηση. 

Τρέχει ακόμη η επιδότηση; 

Υπάρχει κάτι αξιόλογο έστω και στα 1000€; Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ανέβω περισσότερο για καινούριο.

52 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Αν και δεν έχω ποδήλατο, αρκετό καιρό κοιτάω την εξέλιξη αυτών των κιτ.

Ενα παράδειγμα είναι αυτό όπου θα με έψηνε πάρα πολύ αν αγόραζα ποδήλατο.

Παίζουν αρκετά παρόμοια, για μπροστινή ρόδα ή για πίσω ρόδα. Σημασία έχει να δείς πόσες ίντσες είναι η δικιά σου και να ψάξεις την ανάλογη ρόδα. Υπάρχουν και κιτάκια που είναι πιο "μαούνες" για ποδήλατο.

Ωραίο φαίνεται αυτό το Κιτ. Έχει και καλές κριτικές. Θα είναι αξιόπιστο; 

Για μπαταρία έχεις κάποια πρόταση; 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, johnbond είπε

Υπάρχει κάτι αξιόλογο έστω και στα 1000€; Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ανέβω περισσότερο για καινούριο.

Ωραίο φαίνεται αυτό το Κιτ. Έχει και καλές κριτικές. Θα είναι αξιόπιστο; 

Για μπαταρία έχεις κάποια πρόταση; 

Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800€

Ισχύει ακόμα και μπαίνεις εδώ για την αίτηση https://kinoumeilektrika.gov.gr/

Υπάρχουν πόλης με 1,2 χιλιάρικα και βουνού 1.5-2

Πόλης με επιδότηση θα σου βγει γύρω στα 700€

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Άσε τις μοντες και πάρε ένα καινούργιο ηλεκτρικό

Δεν αξίζει

5 ώρες πριν, johnbond είπε

Ναι και δεν έχει πάρει απο την αρχή της κανένας ούτε ένα ευρώ

Υπάρχει κάτι αξιόλογο έστω και στα 1000€;

όχι. Εξωτερικό επίσης το ξεχνάς.

Βρες απο Ελλάδα κανα φθηνό κιτ μετατροπής , ιδανικά απο κατάστημα που να ασχολείται και να έχει υποστήριξη* , αλλά υπολόγισε 600-650 ευρώ

*είναι πολύ σημαντικό γιατί πέτυχα ελαττωματική μπαταρία και στο 3μηνο έκανε διακοπές σε φορτίο. Το μαγαζί που προμηθευόταν ο ποδηλατάς δεν δεχόταν αντικατάσταση αλλά ο άνθρωπος μου έδωσε, άλλη καινούρια και θα προσπαθούσε να επισκευάσει τη δικιά μου....

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι. Εξωτερικό επίσης το ξεχνάς.

Βρες απο Ελλάδα κανα φθηνό κιτ μετατροπής ,

Μπορεί να βρει Ελλάδα το παρακάτω με κοντά στα ίδια λεφτά;

Να υπενθυμίσω πως και αυτά εισαγωγές τα κάνουν και δεν είναι ελληνικό προϊόν.

6 ώρες πριν, SilentVoice είπε

παράδειγμα είναι αυτό

Ναι μπαταρία μπορεί να βρει και από Ελλάδα ή από άλλη χώρα της Ε.Ε.

Επειδή πολλά χρόνια ψωνίζω από εξωτερικό ακόμα και εξαρτήματα για το μηχανάκι και για το αυτοκίνητο, το 99% αξίζει να το φέρεις από έξω και το 1% ,ή είναι μία ή άλλη ,ή είναι κάτι πολύ ογκώδες που σε περίπτωση επιστροφής προβλήματος ίσως να μην συμφέρει. Επίσης , και από Ελλάδα να το πάρεις, πάλι μπορεί να μην βγάλεις άκρη με την αντιπροσωπεία ή η καθυστέρηση να είναι τεράστια.

Σε πατίνι που είχα φέρει από την συγκεκριμένη κινέζικη εταιρεία που έστειλα το παράδειγμα, σε 1 μήνα μου έβγαλε πρόβλημα η μπαταρία και σε 3 βδομάδες μου είχαν στείλει και είχε φτάσει καινούργια σπίτι μου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Μπορεί να βρει Ελλάδα το παρακάτω με κοντά στα ίδια λεφτά;

ναι, πχ

http://bicyclon.gr/e-biking/κιτ-μετατροπής,-οπίσθιου-τροχού-28-250-watt-detail?fbclid=IwAR198vOIF-LWezstrjBziiXJ1KhaS-2gtxelZ2ZtIb6ObkSCNlfmWHnDO9E

https://podilatas.gr/shop/ebike-conversion-kit/ετοιμοπαραδοτο-ηλεκτρικό-κιτ-μετατρ/

αλλά επιμένω να κάνει απο σωστό μαγαζί/ποδηλατάδικο  και ας πληρώσει κάποιος παραπάνω

7 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Να υπενθυμίσω πως και αυτά εισαγωγές τα κάνουν και δεν είναι ελληνικό προϊόν.

Εννοείται

8 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Σε πατίνι που είχα φέρει από την συγκεκριμένη κινέζικη εταιρεία που έστειλα το παράδειγμα, σε 1 μήνα μου έβγαλε πρόβλημα η μπαταρία και σε 3 βδομάδες μου είχαν στείλει και είχε φτάσει καινούργια σπίτι μου.

σίγουρα υπάρχουν και υπεύθυνα ιντερνετικά μαγαζιά, απλά ανέφερα για τοπικό υπεύθυνο κατάστημα για ελαχιστοποίηση ταλαιπωρίας σε περίπτωση στραβής

Δημοσ.

Έχει τεράστια διαφορά το μοτερακι που έστειλες με 250watt και διπλάσια τιμή στα 400+

Αυτό που πρότεινα είναι στα 1000watt , πιάνει άνετα 55χλμ και έχει την μισή τιμή. Οπότε με τα ίδια λεφτά , βρίσκει πιο δυνατό μοτέρ από έξω και την μπαταρία μαζί!

Δημοσ.

Γενικότερα αγορά έτοιμου ηλεκτρικού είναι για περίπτωση σπαστού ποδηλάτου όπου δεν έχω δει εναλλακτική μετατροπής

Αν κάποιος έχει έτοιμο ποδήλατο που παίρνει κιτ , κρίμα είναι να δώσει παραπάνω λεφτά

Υπόψιν οτι πλέον το χειρόγκαζο είναι παράνομο ( λες και υπάρχει έλεγχος ,απλά το αναφέρω για το τυπικό) και ίσως σε μαγαζί να μην το συνδέσει και να χρειαστεί να το κάνει μόνος του κάποιος

1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε

Έχει τεράστια διαφορά το μοτερακι που έστειλες με 250watt και διπλάσια τιμή στα 400+

Αυτό που πρότεινα είναι στα 1000watt , πιάνει άνετα 55χλμ και έχει την μισή τιμή. Οπότε με τα ίδια λεφτά , βρίσκει πιο δυνατό μοτέρ από έξω και την μπαταρία μαζί!

πάντα απο εξωτερικό είναι πιο φθηνά , προσωπικά τέτοιες αγορές τις αποφεύγω όπως και banggood,aliexpress κτλ , μέχρι ebay και πάλι όχι για τέτοιες περιπτώσεις .

Υποκειμενικά πάντα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγωυ έχω κάνει μετατροπή και κατά τη γνώμη μου αξίζει, ειδικά αν έχεις το ποδήλατο. Τα μοτέρ δεν έχουν κάποια θέμα αξιοπιστίας απ'όσο το έχω ψάξει και μπορούν να αντέξουν χρόνια και χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δώσε προσοχή στη μπαταρία όμως, να είναι επώνυμη (με επώνυμα στοιχεία δηλαδή). 

Στα λεφτά που δίνεις είσαι σχεδόν οριακά για ένα απλό Κιτ μπροστινού ή πίσω τροχού και μια επώνυμη μπαταρία αν και όχι πολύ μεγάλη.

Προσωπικά μου έχουν τραβήξει την προσοχή και λύσεις τύπου imortor και αν ξεκινούσαν τώρα ίσως το κοιτούσα.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, korakios είπε

προσωπικά τέτοιες αγορές τις αποφεύγω όπως και banggood,aliexpress κτλ , μέχρι ebay και πάλι όχι για τέτοιες περιπτώσεις .

Ευτυχώς παραγγέλνω πολλά χρόνια από έξω( >8 χρόνια) και οι περιπτώσεις που είχα πρόβλημα είναι σχεδόν ελάχιστες. Φυσικά σιγά σιγά ξεκίνησα με μικρές αγορές γιατί και εγώ ήμουν δύσπιστος και δεν είχα καλή εικόνα - εμπειρία για αγορές από το εξωτερικό.

Αντιθέτως οι περισσότερες πλέον χειρότερες αγορές μου είναι από Ελλάδα , όσο αφορά τις τιμές, να λαμβάνω εκθεσιακα προϊόντα για καινούργια, καθυστερήσεις σε απόθεμα και από εξυπηρέτηση άστα βραστα. Ειδικά από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα.

Παράδειγμα: πήρα ένα μουλτι για την γυναίκα πριν 5 μήνες με click away από Κοτ.

1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

, περίμενα 10 εργάσιμες για να το έχουν απόθεμα, το παίρνω , το φέρνω σπίτι και το ανοίγει η γυναίκα και το βλέπει σπασμένο και με σάλτσες επάνω. Φυσικά το ξαναπηγα πίσω και επειδή δεν είχε άλλο το κατάστημα, περίμενα άλλη μια βδομάδα!

Ενώ αυτό:
Ήρθε καινούργιο και στον ίδιο χρόνο, ενώ Ελλάδα είχε διπλάσια τιμή σχεδόν.

1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

• Like 1
Δημοσ.

Είχα δει πολύ παλιά ένα βιντεάκι με μοτέρ που ουσιαστικά ήταν κύλινδρος και μέσω τριβής ακουμπούσε τη ρόδα και έδινε υποβοήθηση... έχει κανένας κάποιο λινκ ?

είχε μικρή αυτονομία και πολύ μικρή ώθηση ,αλλά ήταν πανάλαφρο και σκέφτομαι να αλλάξω ποδήλατο και να το κούμπωνα

Δημοσ.

Ψήνομαι για το 1000άρι kit του banggood αλλά με το μοτέρ αυτό απ' ότι είδα θες αρκετά λεφτά για καλή επώνυμη μπαταρία ,οπότε το σύνολο βγαίνει κάπου στα 600-650.

Νομίζω ότι αξίζει όμως. Ειδικά αν πάρω τη μπαταρία από Ελλάδα και έχω εγγύηση(όσο νοείται εγγύηση σε μπαταρία).

Επίσης ενδιαφέρον μου φάνηκε και αυτό https://www.gearbest.com/electric-bikes/pp_3003032208226115.html?wid=2000001 διάβασα καλά reviews.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...