Προς το περιεχόμενο

Μέχρι και 10% επιπλέον απόδοση θα προσφέρει η Nvidia στις κάρτες γραφικών RTX 3000


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η επιπλέον απόδοση προέρχεται από το Resizable BAR που θα διατεθεί μέσα στον Μάρτιο

Η Nvidia ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση του Resizable BAR, μια λειτουργία της PCI Express θύρας που επιτρέπει αύξηση απόδοσης έως και 10% σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Η νέα κάρτα γραφικών RTX 3060 είναι η πρώτη κάρτα της εταιρείας με υποστήριξη Resizable BAR, που επιτρέπει σε συγκεκριμένους επεξεργαστές να έχουν πρόβαση σε όλη τη μνήμη της κάρτας (αντί να περιορίζονται σε μόλις 256MB). Η υποστήριξη για τα υπόλοιπα μοντέλα RTX 3000 της Nvidia, θα έρθει τέλη Μαρτίου.

Φυσικά για να αξιοποιηθεί η λειτουργία, χρειάζεται ο σωστός επεξεργαστής, η σωστή μητρική και η κατάλληλη κάρτα γραφικών. Η Nvidia ήδη συνεργάζεται με τις AMD και Intel για σωστή υποστήριξη και για την ώρα, οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 της AMD υποστηρίζονται, μαζί με τους Intel 10ης και 11ης γενιάς.

nvidia-rez-bar-gif.gif

Όπως και το Smart Access Memory της AMD, έτσι και το Resizable BAR μπορεί να αυξήσει την απόδοση των GPUs σε συγκεκριμένους τίτλους μέχρι και 10%. Η απόδοση εξαρτάται από τον τίτλο και η ανάλυση μπορεί να επηρεάσει την αύξηση της απόδοσης. Όπως είπε η Nvidia, κατά τις δοκιμές της βρέθηκαν τίτλοι που είχαν πολύ μικρή διαφορά απόδοσης, τίτλοι που είδαν αύξηση 10% αλλά και τίτλοι που σημείωσαν χειρότερη απόδοση.

Ήδη έχουν δοκιμαστεί αρκετοί τίτλοι και θα χρησιμοποιούν ειδικά προφίλ, για την ενεργοποίηση του Resizable BAR μόνο όταν υπάρχει αύξηση αποδοσης. Για την ώρα, υποστηρίζονται οι ακόλουθοι τίτλοι :

  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Battlefield V
  • Borderlands 3
  • Forza Horizon 4
  • Gears 5
  • Metro Exodus
  • Red Dead Redemption 2
  • Watch Dogs: Legion

Τέλη Μαρτίου θα υποστηρίζονται επιπλέον τίτλοι, καθώς η Nvidia θα διαθέσει ενημερώσεις VBIOS για τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς RTX 3000. Η Nvidia θα διαθέσει ενημερώσεις για τα δικά της Founders Edition μοντέλα, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να διαθέτουν τις δικές τους ενημερώσεις. Επίσης, θα χρειαστούν BIOS updates μητρικών, με την Nvidia να μας ενημερώνει πως Asus, Asrock, Colorful, Evga, Gigabyte και MSI έχουν ήδη μοντέλα που υποστηρίζουν το Resizable BAR.

Τέλος, η υποστήριξη του Resizable BAR έχει δοκιμαστεί και σε AMD επεξεργαστές, με μερικά παιχνίδια που ήδη αξιοποιούσαν το Smart Access Memory, να έχουν σχεδόν 20% επιπλέον απόδοση σε αναλύσεις 1440p και 4K.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το καλό και το καλό με το res. Bar είναι ότι δίνει λίγο perf σε μερικά games χωρίς κάποια ενέργεια από τους devs του τίτλου. Έχει τη δυνατότητα όμως να δώσει ακόμα παραπάνω αν εν γένει υποστηρίζεται από το game ΚΑΙ ο τίτλος μπορεί να το εκμεταλλευτεί βάση γραφικών,textures κτλ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

50 λεπτά πριν, djdidi είπε

Αν υπάρχει έστω και 5% αύξηση σε mining hashrates, ξεχνάμε τις rtx30xx μια.για πάντα

Τα βλέπω και πέφτουν τα κρυπτονομίσματα... Ελπίζω να πέσουν κι άλλο...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, petasis είπε

Τα βλέπω και πέφτουν τα κρυπτονομίσματα... Ελπίζω να πέσουν κι άλλο...

Πάντα κάθε φορά που κάνει partial cashout αυτός ο Satoshi Nakamoto (ψευδώνυμο στην πραγματικότητα) πέφτουν. Ο τύπος έχει κάνει mine τα περισσότερα BitCoin εκεί έξω (εκμεταλλευόμενος το σχεδόν ανύπαρκτο difficulty factor στην αρχή), αλλά σαν κλασικός anarchocapitalist πουλάει παπά στους άλλους ότι θέλει μια δίκαιη και πιο ίση κοινωνία.

Το κακό είναι ότι υπάρχει πραγματική ζήτηση για cryptocurrencies από εμπόρους ναρκωτικών και συμμορίες ransomware, οπότε λογικά θα ανέβουν ξανά.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Confused 2
  • Sad 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήρθε η εποχή που παρακαλάμε να βγάλουν καμία μέτρια κάρτα να πάρουμε και οι υπόλοιποι που δεν έχουμε τρελές απαιτήσεις. Αυτές είτε πάνε για mining είτε τις πουλάνε 2πλάσια τιμή. Εδώ έφτασαν να πουλάνε μεταχειρισμένες 1060 500€....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, djdidi είπε

Αν υπάρχει έστω και 5% αύξηση σε mining hashrates, ξεχνάμε τις rtx30xx μια.για πάντα

Συμφωνα με την Nvidia τα hashrates θα πεσουν στο 50% με τα επομενα υpdate σε ολες τις rtx.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oλλα καλα , αν εξαιρεσουμε τις τιμες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη και δεν νομιζω να αλλαξουν συντομα , οι οποιες καθιστουν την αγορα καρτας γραφικων ευγενικα θα το γραψω "ασυμφορη".  

Και την οικονομικη δυνατοτητα να εχεις να την παρεις δεν νομιζω οτι θελει κανενας να τον δουλεουν τοσο πολυ μπροστα στα ματια του,  μια ματια ακομα και εδω ποσο προσπαθουν καποιοι να πουλησουν καρτες απο την σειρα 3 ... ενταξει δεν εχω λογια.. μενω με αυτη που εχω 1080 ti, σιγα τους τιτλους που εχουν βγει στην τελικη φετος δεν πειραζει.

Oταν  βγουν σε φυσιολογικες τιμες οι καρτες οσο κοστολογουνται απο την εταιρια θα παρω.

Γιατι δεν φταινε μονο οι miners - scalpers με τις καρτες κυριως φταιει η εταιρια η οποια κανονικα αν ηθελε οπως γραφει να πωλουνται οι καρτες σε κανονικες τιμες θα επρεπε να εiχε βαλεi δικλειδες ασφαλειας να μην μπορει κανενας να παρει πανω απο 2 καρτες για ενα ευλογο χρονικο διαστημα.

Aλλα προφανως αυτα ειναι μονο για τα προσχηματα να λεμε κατι,  να βγαζουμε ανακοινωσεις για drivers ενω γνωριζουμε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων των καρτων βρισκεται στα χερια ατομων που δεν παιζουν,  εχουν βγαλει τρελα λεφτα οπωτε σιγα μην τους ενδιαφερει  ο απλος χρηστης που θελει να παρει μια καρτα   για να παιζει. 

Εγω προσωπικα επειδη αγοραζω τα προιοντα αυτης της εταιριας αρκετα χρονια νοιωθω απογοητευμενος το λιγοτερο,  απαραδεκτη η συμπεριφορα της εταιριας απεναντι σε τοσο κοσμο που τους στηριζει τοσα χρονια και χαρη σε αυτον φτασανε εκει που ειναι σημερα και οχι με τους miners, γιατι ξερανε ακριβως τι θα γινει.

Εχει ομως ο καιρος γυρισματα...  

  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, είδαμε και τη διαθεσιμότητα της 3060... Τι να κάνω την αυξημένη απόδοση από κάτι που δεν μπορεί κανένας να αγοράσει. Μέχρι να βρεθούν κάρτες θα έχει βγάλει η NVidia την επόμενη γενιά. Πλέον παρακαλάς μη σου χαλάσει η κάρτα και τρέχεις για GT 1030 αναγκαστικά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...