Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσμερα,

Το Σάββατο   ένας πέλατης με ειδοπόιησε ότι  μάλλον χάκαραν το Outlook  μου επειδη του στείλαμε email να πλώρησει με Paypal ( κατι που δεν εχουμε ζητησει πότε από κανέναν πέλατη). Μόλις μου το είπε άλλαξα κατέυθειαν τον κώδικο , παράτηρησα ότι  από της 18/2/21 το εμαιλ του πέλατη ήταν διαφορετικό ( λογικα έδινε πληροφορίες στον χακερ) , έκεινη την ώρα δεν το έδωσα σημασία. Χθές  μπήκα στην ασφάλεια για να δω ποίος εχει συνδεθεί στον λογαριασμο μου . Στις 16/2/2021 συνθεθηκε κάποιος από την Νιγηρία στο λογαριασμο μου και έκαναν αυτοματο συγχρονίσμο με πρωτόκολλο : exchange ActiveSync . Έτσι αλλάξα  ξάνα τον κωδικο και κατέβασα στο κινήτο την εφαρμογή Authenticator για να έλεγχο ποίος μπαίνει στον λογαρίασμο. Όμως σήμερα έλαβα ένα email  απο πέλατη στα ανεπίθημητα  στις 10: 16 το απάντησα και τώρα εμφανίστηκε πάλι ένα μελ στα ανεπιθύμητα από τον ιδιο πέλατη στις 10:15 ,αλλά το πρώι δεν υπήρχε στήν αλλήλογραφια μου και δεν το απάντησα. Από χθές το βράδυ τσέκαρω συχνα πιος μπαίνεις στον λογαριασμό μου και φαίνεται μόνο η δικία μου δραστηριότητα.  Υπάρχει πέριπτώση με τον αυτόματο συντονίσμο  να μπόρει να έχει σύνδεση στον λογαριοσμου οπότε θέλει και όσους κώδικους  να αλλάξω θα μπορει να μπει; Ακόμα μπόρει να φαίνεται ότι συνδέεται απο την δίκια μου τοποθεσία ;

Σημείωσή: Όταν άλλαξα το κώδικο την την πρώτη φόρα δεν μου εμφανίζονταν τα μηνυματα που υποτιθεται έστειλα στο πέλατη να πλήρωση με paypal και μου έμφανιστηκάν μέτα από λίγη ώρα στα διαγραμμένα .

Ευχαρίστω

Δημοσ.

Ναι, hotmail έχω υπάρχει περίπτωση να μπήκες ιος στο λάπτοπ μου με και ετσι  μου χακαραν και τον λογαριασμό; 

Αν φωνάξω τεχνικό να κοιτάξει το  email μπορεί να γίνει κατι;

Δημοσ.

Για αρχή, τρέξε κάποιο antivirus ή malwarebytes να δεις τι γίνεται στον υπολογιστή σου, κατά πάσα πιθανότητα είχες τον ίδιο κωδικό σε αρκετά site και κάπου διέρευσαν.

Τώρα αφού μπήκαν στον λογαριασμό έχουν κρατήσει τα mail από εισερχόμενα/απεσταλμένα και στέλνουν μέσω δικού τους server με το δικό σου mail γιαυτό πάει στο σπαμ διότι δεν είναι από το outlook server.

Καλό είναι να ενημερώσεις τους πελάτες και τις επαφές σου σχετικά με αυτό.

Όταν λέω με το δικό σου mail εννοώ με spoofing: https://en.wikipedia.org/wiki/Email_spoofing

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...