Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Το Google TV θα περιέχει μια απλοποιημένη Βασική λειτουργία για Smart TVs


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η λειτουργία έχει στόχο να διευκολύνει περισσότερους χρήστες ή αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν άλλες λύσεις

Μια βασική λειτουργία θα περιέχει το επερχόμενο Google TV, την οποία η Google ονομάζει απλά Basic TV και κάνει αυτό ακριβώς που μαρτυρά το όνομα : προσφέρει βαικές λειτουργίες τηλεόρασης σε κανάλια και εισόδους HDMI. Οι πιθανότεροι λόγοι που κάποιος θα ήθελε να περιορίσει τις δυνατότητες της Smart TV του είναι η ιδιωτικότητα ή η χρήση άλλων συσκευών.

Η πρώτη εμφάνιση του Google TV έγινε με το νέο Chromecast, το οποίο ήρθε με ένα νέο μενού το οποίο αίζεται στο υπάρχον software της εταιρείας, με στόχο να ενσωματωθεί στις επερχόμενες τηλεοράσεις από Sony και TCL.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 9to5Google, κατά την αρχική παραμετροποίηση, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την Basic TV επιλογή. Η επιλογή αυτή αφαιρεί όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού, προτάσεις περιεχομένου και υποστήριξη Google Assistant. Αν και είναι εφικτό να επιστρέψει κανείς στο πλήρες μενού όποτε επιθυμεί, η επιλογή της βασικής λειτουργίας μπορεί να γίνει μόνο κατά την παραμετροποίηση. Ακόμη δεν έχουμε πληροφορίες πως είναι το μενού στη βασική λειτουργία, όπως επίσης δε γνωρίζουμε πως θα επιρρεάσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

google-tv-basic-mode.PNG

Όπως επιβεβαίωσε ένας αντιπρόσωπος της Google στο 9to5Google, η λειτουργία είναι συγκεκριμένη για το Google TV λειτουργικό και όχι προσθήκη στα Android TV 12.

Πλέον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για κάποιον να έχει λόγο αφαίρεσης των δυνατοτήτων μιας Smart TV. Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν set-top boxes από Apple, Amazon για streaming περιεχομένου, με το λειτουργικό της τηλεόρασης να γίνεται περιττό. Άλλοι μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση της τηλεόρασης μετά το τέλος υποστήριξης και να αφαιρέσουν περιττές εφαρμογές για καλύτερη απόδοση. Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν απλά να αποφύγουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, δεδομένου πως καταγράφεται ιστορικό απ' ότι παρακολουθεί κανείς μέσω μιας Smart TV.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι 100% ικανοποιημένος με τις Multirama δυνατότητες που έχει η Smart TV μου 55 Q90R. Δεν θα μπλέκω τώρα με εξωτερικά Set-top boxes.....................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν εννοεί set top boxes φαντάζομαι εννοεί τύπου mag...δεν έχει κανένα νόημα καθώς υπαρχουν πολλές εφαρμογές που λειτουργούν σαν υποκατάστατο τέτοιων συσκευών που είναι και πιο φθηνές και δεν χάνεις και το interface και τις υπόλοιπες λειτουργίες της smart tv.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Quote

Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν set-top boxes από Apple, Amazon για streaming περιεχομένου, με το λειτουργικό της τηλεόρασης να γίνεται περιττό.
Άλλοι μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση της τηλεόρασης μετά το τέλος υποστήριξης και να αφαιρέσουν περιττές εφαρμογές για καλύτερη απόδοση.
Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν απλά να αποφύγουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, δεδομένου πως καταγράφεται ιστορικό απ' ότι παρακολουθεί κανείς μέσω μιας Smart TV.

Η είδηση για όσους δεν κατάλαβαν, αφορά τηλεοράσεις με λειτουργικό της Google
και όχι set top boxes.
Μια από τις επιλογές στο σετάρισμα του λειτουργικού θα είναι και η μετατροπή της τηλεόρασης σε non smart TV.

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Makis101 είπε

Είναι 100% ικανοποιημένος με τις Multirama δυνατότητες που έχει η Smart TV μου 55 Q90R. Δεν θα μπλέκω τώρα με εξωτερικά Set-top boxes.....................

Δεν έχει να κάνει με boxes το άρθρο.

Έχει να κάνει με android tv τηλεοράσεις που θα γίνουν google tv τηλεοράσεις και θα έχουν την δυνατότητα τώρα να απενεργοποιήσουν τις smart λειτουργίες.

Η δικιά σου βέβαια δεν είναι android tv αλλά έχει το Tizen.

 

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.