vaggelis7172 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Γεια σας παιδια!!Θελω να παραγγειλω ενα βιβλιο απο το amazon το οποιο υπαρχει και στο amazon.co.uk και στο amazon.de.Αν το παραγγειλω απο το .de θα γλιτωσω τελωνειο και δασμους?Ρωταω γιατι τωρα με το Brexit οτι παραγγελνεις απο Αγγλια επιβαρυνεται αρκετα.Το βιβλιο κοστιζει 25,78 ευρω. Ευχαριστω.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, vaggelis7172 είπε Γεια σας παιδια!!Θελω να παραγγειλω ενα βιβλιο απο το amazon το οποιο υπαρχει και στο amazon.co.uk και στο amazon.de.Αν το παραγγειλω απο το .de θα γλιτωσω τελωνειο και δασμους?Ρωταω γιατι τωρα με το Brexit οτι παραγγελνεις απο Αγγλια επιβαρυνεται αρκετα.Το βιβλιο κοστιζει 25,78 ευρω. Ευχαριστω. Η Γερμανία είναι στην ΕΕ.Η Αγγλία όχι.. 1
diaol Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Σύμφωνα με το παρακάτω σύνδεσμο που σου παραθέτω https://www.aade.gr/menoy/brexit/teloneia/teloneia-brexit κανονικά εχεις τελωνείο.Το θέμα είναι ότι έιναι φρέσκο το brexit όποτε ελέγχουνε τα της Αγγλίας γενικά.( δες Κίνα πχ κάποια περνάνε τελωνείο κάποια αλλά όχι )
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Αφού υπάρχει στο γερμανικό amazon, το παίρνεις από εκεί και τελειώνεις 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 παράγγειλα 2 βιβλία απο amazon.de και πήγανε στο τελωνείο της ups (που όλοι ξέρουμε περι τίνος *** πρόκειται....) γιατί οι φοστήρες του αμαζον τα έστειλαν απο αγγλία (ενώ εκανα την παραγγελία απο το γερμανικό αμαζον) τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει. Αν μπορείς να αποφύγεις το άμαζον ακόμα καλύτερα..
Evangelos1990 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Nα ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί έχω μπλέξει,είχα παραγγείλει κάτι blu ray από εξωτερικό (Deff.com)και η DHL μου ζητάει 45 ευρώ συν έξοδα εκτελωνισμου. Mιλησα με την εταιρία και ίσως έχω refund στα έξοδα εκτελωνισμου. Γενικά παραγγελνω συχνά από εξωτερικο(και Αμερική) και σπάνια είχε ζητηθεί να πληρώσω εκτελωνισμο,τώρα λόγω Breχit έχουν μπερδευτεί τα πραγματα( τις προάλλες π.χ. είχα παραγγείλει videogames από 365games και δεν πλήρωσα τίποτα έξτρα.) Όσον αφορά το Αμαζον αν είναι να πληρώσω δεσμούς θα μου κάνουν refund?
vaggelis7172 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, zernex201 είπε ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 παράγγειλα 2 βιβλία απο amazon.de και πήγανε στο τελωνείο της ups (που όλοι ξέρουμε περι τίνος *** πρόκειται....) γιατί οι φοστήρες του αμαζον τα έστειλαν απο αγγλία (ενώ εκανα την παραγγελία απο το γερμανικό αμαζον) τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει. Αν μπορείς να αποφύγεις το άμαζον ακόμα καλύτερα.. Ποση συνολικη χρεωση σου βγηκε?
Ather Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 22 λεπτά πριν, vaggelis7172 είπε Ποση συνολικη χρεωση σου βγηκε? Από ΗΠΑ μου είχε βγει x 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 16 ώρες πριν, vaggelis7172 είπε Ποση συνολικη χρεωση σου βγηκε? Ακόμα δεν ξέρω. Περιμένω μέσα του μήνα να μου πούνε. Πάντως εγώ από την πρώτη μέρα, μίλησα με άμαζον και τους ξεκαθάρισα οτι εγώ δεν πληρώνω ούτε 1 δραχμή. Είναι δική τους υπαιτιότητα.
christos4 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Το Amazon δεν βάζει τα μεταφορικό και πιθανούς δασμούς στην τελική τιμή στο checkout; λάθος θυμάμαι ;
vaggelis7172 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, zernex201 είπε Ακόμα δεν ξέρω. Περιμένω μέσα του μήνα να μου πούνε. Πάντως εγώ από την πρώτη μέρα, μίλησα με άμαζον και τους ξεκαθάρισα οτι εγώ δεν πληρώνω ούτε 1 δραχμή. Είναι δική τους υπαιτιότητα. Μπορεις να μου δωσεις το e-mail που μιλησες?
kikka Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Πριν από την παραγγελία, πρέπει να προσέχετε στη σελίδα του προϊόντος το "dispatched from.XXXX. and sold by.XXXX" Όταν το dispatch γίνεται από τον πωλητή θα πρέπει να κάνετε κλικ επάνω στην επωνυμία για να δείτε από ποια χώρα αποστέλλει. Όταν το dispatch γίνεται από Amazon: --Αν γράφει "dispatched from amazon.eu" το προϊόν αποστέλλεται από Ευρώπη --Aν γράφει "dispatched from Amazon International" το προϊόν αποστέλλεται από Αμερική --Aν γράφει "dispatched from Amazon" ή "fullfilled by Amazon" το προϊόν αποστέλλεται από τη χώρα της ιστοσελίδας ( δηλαδή: από Αγγλία αν παραγγέλνουμε από το Amazon.co.uk, από Γερμανία αν παραγγέλνουμε από το amazon.de, από Ιταλία αν παραγγέλνουμε από το amazon. it. κ. ο. κ.) Σε κάθε περίπτωση, η αποθήκη απ'όπου φεύγει το προϊόν αναγράφεται στην τελευταία οθόνη πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Το Amazon δεν φέρει ευθύνη για τα τέλη και τους δασμούς εισαγωγής (είναι θέμα πολιτικής της κάθε χώρας) και το αναγράφει στις λεπτομέρειες της αποστολής κατά τη διαδικασία της παραγγελίας πριν από την πληρωμή. Τελευταία στη χώρα μας, δυστυχώς, σταματούν στο τελωνείο όλα τα πακέτα. Εκτός των δασμών και των φόρων υπάρχει και η χρέωση της υπηρεσίας εκτελωνισμού που διαφέρει από μεταφορέα σε μεταφορέα ( DHL, ΕΛΤΑ, UPS κλπ) και υπάρχει στην τιμολογιακή του πολιτική ανάλογα με την αξία του προϊόντος. Γιαυτό, συνήθως μας ειδοποιούν για να αποστείλουμε το τιμολόγιο αγοράς και άλλα στοιχεία όπως το είδος του προϊόντος το ΑΦΜ μας και λοιπά ώστε να χρεώσουν την υπηρεσία αναλόγως. Όταν ενημερωθούμε για το κόστος και αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε, το καλύτερο είναι να μην κάνουμε τίποτα. Έτσι το πακέτο θα παραμείνει στο τελωνείο για 15 μέρες και έπειτα θα επιστρέψει στον αποστολέα με την ένδειξη "undelivered" οπότε το Amazon θα εκδώσει refund. 6 λεπτά πριν, kikka είπε Πριν από την παραγγελία, πρέπει να προσέχετε στη σελίδα του προϊόντος το "dispatched from.XXXX. and sold by.XXXX" Όταν το dispatch γίνεται από τον πωλητή θα πρέπει να κάνετε κλικ επάνω στην επωνυμία για να δείτε από ποια χώρα αποστέλλει. Όταν το dispatch γίνεται από Amazon: --Αν γράφει "dispatched from amazon.eu" το προϊόν αποστέλλεται από Ευρώπη --Aν γράφει "dispatched from Amazon International" το προϊόν αποστέλλεται από Αμερική --Aν γράφει "dispatched from Amazon" ή "fullfilled by Amazon" το προϊόν αποστέλλεται από τη χώρα της ιστοσελίδας ( δηλαδή: από Αγγλία αν παραγγέλνουμε από το Amazon.co.uk, από Γερμανία αν παραγγέλνουμε από το amazon.de, από Ιταλία αν παραγγέλνουμε από το amazon. it. κ. ο. κ.) Σε κάθε περίπτωση, η αποθήκη απ'όπου φεύγει το προϊόν αναγράφεται στην τελευταία οθόνη πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Το Amazon δεν φέρει ευθύνη για τα τέλη και τους δασμούς εισαγωγής (είναι θέμα πολιτικής της κάθε χώρας) και το αναγράφει στις λεπτομέρειες της αποστολής κατά τη διαδικασία της παραγγελίας πριν από την πληρωμή. Τελευταία στη χώρα μας, δυστυχώς, σταματούν στο τελωνείο όλα τα πακέτα. Εκτός των δασμών και των φόρων υπάρχει και η χρέωση της υπηρεσίας εκτελωνισμού που διαφέρει από μεταφορέα σε μεταφορέα ( DHL, ΕΛΤΑ, UPS κλπ) και υπάρχει στην τιμολογιακή του πολιτική ανάλογα με την αξία του προϊόντος. Γιαυτό, συνήθως μας ειδοποιούν για να αποστείλουμε το τιμολόγιο αγοράς και άλλα στοιχεία όπως το είδος του προϊόντος το ΑΦΜ μας και λοιπά ώστε να χρεώσουν την υπηρεσία αναλόγως. Όταν ενημερωθούμε για το κόστος και αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε, το καλύτερο είναι να μην κάνουμε τίποτα. Έτσι το πακέτο θα παραμείνει στο τελωνείο για 15 μέρες και έπειτα θα επιστρέψει στον αποστολέα με την ένδειξη "undelivered" οπότε το Amazon θα εκδώσει refund. Επίσης για ορισμένα προϊόντα δίνεται η δυνατότητα στο checkout της Amazon να προπληρώσουμε τους δασμούς και τους φόρους κι αυτό είναι το καλύτερο γιατί γλιτώνουμε την αμοιβή του εκτελωνιστή που είναι το πιο σημαντικό κόστος 1 1
Evangelos1990 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μίλησα με το κατάστημα που έκανα την παραγγελία (Deff),kκαι θα μου κάνουν refund το κόστος εκτελωνισμου (45 ευρώ,αν είναι δυνατόν),το μόνο που θα πληρώσω είναι το VAT. Και άλλες ιστοσελίδες (εκτός Αμαζον)λένε ότι πρεπει να πληρώσω το 24% του Vat ξεχωριστά,τώρα δεν ξέρω αν θα έχω τα ίδια με τον εκτελωνισμο... Εντωμεταξυ παραγγελνω αρκετά χρόνια,αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν χαθεί αρκετές παραγγελίες. Γενικά για κάποιον που προτιμάει τα physical media τα πράγματα είναι περίεργα πλεον. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από Evangelos1990
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, vaggelis7172 είπε Μπορεις να μου δωσεις το e-mail που μιλησες? Μίλησα μέσω live chat. Θα το βρείς στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, σαν Contact/Support κάτι τέτοιο Update: κλικ στο Accounts & Lists --> Help --> Contact Us --> Live Chat Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από Επισκέπτης
solton57010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Πραγματικά στο amazon έχουν χάσει την μπάλα παραγγελία από amazon.it (Sold by:Amazon EU SarL) αξίας 27 euro την έστειλαν απο Uk πριν 2 μέρες δέχτηκα τηλ απο την Ups και μου ζητούσαν στοιχεία για τον εκτελωνισμό η κοπέλα στο τηλέφωνο δεν ήξερε ή δεν ήθελε να μου πει το κόστος ,έστειλα mail στο amazon και ακόμα περιμένω απάντηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα