Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικό βάψιμο διαμερίσματος χωρίς συνέλευση ιδιοκτητών.


Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, δεν μιλάμε για κάποιο άμεσο πρόβλημα, απλά θέλω να ξέρω ποιες είναι οι επιλογές μου.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Στην πολυκατοικία που μένω εδώ και χρόνια κάποιοι δεν είναι συνεπείς στην πληρωμή κοινοχρήστων κτλπ. Αποτέλεσμα η συντήρηση της πολυκατοικίας να είναι μηδενική και ο καθένας απλά φτιάχνει τις όποιες βλάβες του. Λόγω της κατάστασης, φυσικά, δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου και σε διάφορα σημεία το χρώμα έχει ξεφτίσει και ο σοβάς είναι εκτεθειμένος. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά το δικό μου πρόβλημα είναι ότι στα σημεία στα οποία ο τοίχος είναι εκτεθειμένος, ότι υγρασία πέσει πάνω, π.χ. βροχή, απορροφάται από τον τοίχο και εμφανίζονται προβλήματα και εντός (σκασίματα, μούχλες κτλπ). Για να καταλάβετε λειτουργώ το χειμώνα, 24/7, τρεις αφυγραντήρες στο σπίτι για να μην έχω θέματα....

Για να μην τα πολυλογώ πρέπει κάτι να γίνει για αυτό και πιστεύω ότι η εξωτερική μόνωση/βάψιμο είναι απαραίτητη, όχι για αισθητικούς λόγους αλλά για συντήρηση.

 Έχω μιλήσει με διαφόρους ενοίκους και τον διαχειριστή για να γίνει συνέλευση κτλπ, όλοι λένε ναι στο να γίνει συνέλευση, αλλά μήνες τώρα δεν γίνεται τίποτα.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι το τι μπορεί να γίνει και τι δυνατότητες έχει ο κάθε ιδιοκτήτης? Μπορώ, λαμβάνοντας φυσικά σχετική άδεια από την πολεοδομία και μένοντας πιστός στα υπάρχοντα χρώματα να βάψω εξωτερικά το διαμέρισμά μου? Είναι προαπαιτούμενο για την άδεια η σύμφωνα γνώμη της πολυκατοικίας? Τί γίνεται στις περιπτώσεις εν τέλει που συμφωνία/συνέλευση δεν υπάρχει αλλά θα πρέπει να γίνουν κάποιες τέτοιου είδους εργασίες λόγω πραγματικών προβλημάτων/φθορών?

Ευχαριστώ.

 

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω πως το πρόβλημα εντείνεται και από κακοτεχνία στα πλακάκια (πατώματος) του μπαλκονιού, τα οποία δεν αφήνουν το νερό της βροχής να τρέξει και χωρίς σφουγγάρισμα λιμνάζει. Για την αλλαγή των πλακιδίων (εφόσον δεν είναι ορατά όπως η πρόσοψη της πολυκατοικίας) ισχύουν τα ίδια? Επίσης, ρώτησα σε μερικά καταστήματα και ίδιο πλακάκι δεν υπάρχει πλέον, τι γίνεται αν μπεί διαφορετικό χρώμα? Το ότι δεν είναι ορατά σε άλλους παίζει κάποιο ρόλο ή και πάλι θα πρέπει να συμφωνίσει η συνέλευση για την αλλαγή τους στο δικό μου διαμέρισμα?

Επεξ/σία από Alchemist`
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λήψη άδειας από την πολεοδομία απαιτεί δυστυχώς την συναίνεση όλων των ιδιοκτητών. Αν όμως συνεχίσουν να μην κάνουν ΓΣ και τεθεί θέμα ασφάλειας λόγω πτώσης σοβαδων από την ιδιοκτησία σου, τότε υπάρχουν μέτρα που μπορείς να λάβεις νομικά και να βρεις μια λύση για εσένα, τωρα στο ποια μπορεί να είναι αυτά τα μέτρα, ρωτάς δικηγόρο. 

Για τα πλακίδια στο δάπεδο του μπαλκονιού δεν νομίζω να απαιτείται άδεια αν δεν πειράξετε μπετόν και τίποτε παρακάτω, το βάψιμο όμως είναι κάτι που τροποποιεί τις όψεις του κτιριου. Για το μπαλκόνι ρώτα μηχανικό καλύτερα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα προβλήματα εσωτερικής υγρασίας πάντως, μάλλον οφείλονται στο μπαλκόνι σου και όχι στους εκτεθειμένους σοβάδες. Απ' όσο ξέρω, η υγρασία ανεβαίνει από κάτω προς τα πάνω συνήθως. Οπότε φτιάξε το μπαλκόνι σου πρώτα και μάλλον θα λύσεις το άμεσο πρόβλημά σου και βλέπεις για την ευρύτερη συντήρηση της πολυκατοικίας.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...