Προς το περιεχόμενο

MacBook Air/Pro M1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Νέος κάτοχος του Air και θα ήθελα μια βοήθεια από κάποιους πιο ψαγμένους στα Mac.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαχείρηση της μπαταρίας όσον αφορά την φόρτιση ;

Στο τέλος μιας ημέρας κάνουμε shutdown ή το βαζουμε σε sleep mode ;

Θα χρειαστώ κάποια στιγμή ένα εξωτερικό monitor οποτε αν υπαρχει καποια προταση καλοδεχούμενη.

Υπάρχει ανάγκη για αγορά εξωτερικού δίσκου για time machine ή οχι ;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jonis είπε

Καλησπέρα,

Νέος κάτοχος του Air και θα ήθελα μια βοήθεια από κάποιους πιο ψαγμένους στα Mac.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαχείρηση της μπαταρίας όσον αφορά την φόρτιση ;

Στο τέλος μιας ημέρας κάνουμε shutdown ή το βαζουμε σε sleep mode ;

Θα χρειαστώ κάποια στιγμή ένα εξωτερικό monitor οποτε αν υπαρχει καποια προταση καλοδεχούμενη.

Υπάρχει ανάγκη για αγορά εξωτερικού δίσκου για time machine ή οχι ;

Ευχαριστώ.

δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαχείρηση. Όπως σε όλες τις μοντερνες ηλ. συσκευες δεν είναι καλό να τις αφήνουμε με πολυ χαμηλή μπαταρία είτε να τις αφήνουμνε στη μπριζα για πολλές ώρες με 100% μπαταρία

εγώ το βάζω σε sleep mode

καλό είναι να έχεις έναν εξωτερικο. κάτι που μπορείς να κάνεις εαν έχεις λιγη μνημη είναι να πάρεις έναν για αποθήκευση. Επίσης μπορείς να πάρεις έναν κατα προτήμηση SSD π.χ. SanDisk Extreme  και μπορείς να τρέχεις απο εκεί τα προγράμματα. και εαν είσαι καινουριος στα μακ η εγκατασταση ενός προγράμματος σε εξωτερικό γίνετε ως εξής>

εαν το πρόγραμμα είναι ίδη στον μακ αλλα πας στις εφαρμογές και μετά σύρεις το εικονίδιο της εφαρμογής που θες στον εξωτερικο 

αν τελικά πάρεις έναν, το πιο πιθανο είναι να είναι windows redy. θα πας στο Disk Utility να τον κάνεις erase σε APFS (format) για να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά γεια σας

Νέος κάτοχος και εγώ του macbook air Μ1

Μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να παρατήσω τα windows για  ios

Ίσως να είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος αλλά νομίζω ότι βρήκα το περιβάλλον εργασίας που έψαχνα χρονια

Όλα απλά και τακτοποιημενα

Σε 2 ώρες το έστησα  στα μέτρα μου 

Μια ερώτηση μόνο εχω

Όταν γράφω σε καρτέλες  excel και σε κειμενο word οταν γυρίζω από αγγλικά σε ελληνικά(και το αντίστροφο) μου αλλάζει από κεφαλαία σε μικρά

Εγώ δεν το θέλω αυτο

Ειδικά στο excel με βολευει να τα γραφω ολα σε κεφαλαια

Ίσως η λύση να είναι κάτι πολύ γελοίο αλλά εγώ δεν το βρίσκω 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Βασίλης 

Δημοσ.
Στις 16/3/2021 στις 6:23 ΜΜ, jonis είπε

Εγώ πάλι έχω πρόβλημα όπως εδώ https://discussions.apple.com/thread/252162860 οπου μετα απο λιγο δεν δουλευει το πληκτρο παρα μονο με restart.

Και αυτό το πρόβλημα εχω

Ελπιζω σε μια μελλοντική αναβάθμιση να λυθούν και τα 2 προβληματα

Εκτός εάν είναι κάποια ρύθμιση που δεν την βρίσκω 

Δημοσ.

Ευχαριστώ γιατί τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλά και δεν μπορώ να το ψάξω σε ξένα site

Άρα περιμένουμε να λυθεί σε μελλοντικη  αναβάθμιση

• Super Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, KILLBILLAROS said:

Παιδιά δεν  έχει άλλος αυτό το πρόβλημα η δεν υπάρχει κάποια λύση?

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα με αυτό στο pro M1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με την διάρκεια της μπαταρίας, ποια είναι η εμπειρία σας (αναφέρομαι σε Macbook Air M1);

Δλδ. από 100% έως π.χ. 10%, πόσες ώρες χρήσης σας βγάζει κατά Μ.Ο.;

Εμένα με light χρήση browsing με Edge, mails με Apple app, Music app, λίγο Office και shut down μετά από κάθε χρήση (δεν το βάζω σε sleep) μου καταναλώνει περίπου 1% ανά 5-6 λεπτά. 

Άρα από 100% σε 0%, αντιστοιχεί περίπου σε 8-10 ώρες. 

Είναι ΟΚ ή πρέπει να το ψάξω; 

Επίσης έχω εγκαταστήσει και Lulu - Rectangle - NTFS for Mac (τα αναφέρω γιατί υποθέτω τρέχουν συνέχεια στο background, αν επηρεάζουν σε κάτι.)

Επεξ/σία από Giorgos_00
  • Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, Giorgos_00 said:

Σχετικά με την διάρκεια της μπαταρίας, ποια είναι η εμπειρία σας (αναφέρομαι σε Macbook Air M1);

Δλδ. από 100% έως π.χ. 10%, πόσες ώρες χρήσης σας βγάζει κατά Μ.Ο.;

Εμένα με light χρήση browsing με Edge, mails με Apple app, Music app, λίγο Office και shut down μετά από κάθε χρήση (δεν το βάζω σε sleep) μου καταναλώνει περίπου 1% ανά 5-6 λεπτά. 

Άρα από 100% σε 0%, αντιστοιχεί περίπου σε 8-10 ώρες. 

Είναι ΟΚ ή πρέπει να το ψάξω; 

Επίσης έχω εγκαταστήσει και Lulu - Rectangle - NTFS for Mac (τα αναφέρω γιατί υποθέτω τρέχουν συνέχεια στο background, αν επηρεάζουν σε κάτι.)

Μια χαρά είσαι και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αυτονομία μιας εξαρτάται από το τι κανεις κάθε φορά, τη φωτεινότητα της οθόνης κλπ κλπ. 

Επίσης δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να του κανεις shutdown μετά από κάθε χρήση. Απλά κλείσε το καπάκι... Μη σου πω κιόλας πως η ενέργεια που θα καταναλώνει κάθε φορά για να φορτώσει το λειτουργικό από την αρχή, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνει όσο είναι σε sleep! 

Restart σε Mac τα τελευταία χρόνια κάνω μόνο όταν έρχεται κανένα update! 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μια χαρά είσαι και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αυτονομία μιας εξαρτάται από το τι κανεις κάθε φορά, τη φωτεινότητα της οθόνης κλπ κλπ. 

Επίσης δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να του κανεις shutdown μετά από κάθε χρήση. Απλά κλείσε το καπάκι... Μη σου πω κιόλας πως η ενέργεια που θα καταναλώνει κάθε φορά για να φορτώσει το λειτουργικό από την αρχή, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνει όσο είναι σε sleep! 

Restart σε Mac τα τελευταία χρόνια κάνω μόνο όταν έρχεται κανένα update! 

Το shutdown είναι συνήθεια που κουβαλάω μετά από 20 χρόνια σε Windows, σιγά σιγά θα προσαρμοστώ 😁

ΟΚ τότε!

Απλά σε διάφορα άρθρα αναφέρονταν κάποια πολύ μεγάλα νούμερα και είπα να ρωτήσω κι εδώ, για να δω τι γίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Giorgos_00 said:

Το shutdown είναι συνήθεια που κουβαλάω μετά από 20 χρόνια σε Windows, σιγά σιγά θα προσαρμοστώ 😁

ΟΚ τότε!

Απλά σε διάφορα άρθρα αναφέρονταν κάποια πολύ μεγάλα νούμερα και είπα να ρωτήσω κι εδώ, για να δω τι γίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Οι συνθήκες που κάνουν τα διαφορα τεστ είναι πολύ συγκεκριμένες συνήθως. Αφήνουν πχ να παίζει ένα βιντεο συνεχώς στον browser με σχετικά χαμηλή φωτεινότητα στην οθόνη (40% και κάτω). Άρα όταν κανεις και αλλά πράγματα όπως λες (iTunes, office κλπ) είναι λογικό να μην έχεις σταθερή κατανάλωση. 

Στο δικό μου pro M1, μετά από μια φουλ φόρτιση η αυτονομία που εμφανίζει είναι 20 ώρες στο activity app. Με νορμαλ χρήση (browsing, music, photoshop) συνήθως βγάζει κάπου στις 13 ώρες. Και πάλι όμως όλα εξαρτώνται από τι κανεις κάθε φορά ακόμη και με τα ίδια apps. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...