Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένω στον Αλμυρό Μαγνησίας, βασικά λίγο έξω από τον Αλμυρό. 

Έχω παρατηρήσει ότι έχουν δημιουργηθεί δυο ρωγμές στο ταβάνι του σπιτιού τις τελευταίες ημέρες.  Προφανώς λόγω των σεισμών. Επειδή είμαι όλη τη μερά στο pc λόγω δουλειάς καταλάβαινα μέχρι πριν από μερικές ημέρες τόσο τον 2ο εξάρι που έκανε στο τύρναβο όσο και τον 5.1 που έκανε μετά. Γενικώς κάτω από 5 όταν γίνεται στον τύρναβο στη περιοχή μου δεν το καταλαβαίνω για κάποιον λόγο

Το σπίτι είναι του 1950, του παππού μου δλδ και πάντοτε άκουγα τις ιστορίες του για το πόσο δυνατό είναι. Είχε αντέξει το 7αρι του 1957 στο Βελεστίνο, το 6αρι του 1980 στον Αλμυρό και μάλιστα στις ιστορίες που μου λέει τους παρακαλούσε να του δώσουν δάνειο να κανει καινούργιο και δεν του έδιναν επειδή δεν είχε τίποτα. Να σημειώσω οι τοίχοι έχουν πάχος μισό μέτρο και το σπίτι ειναι κατασκευασμένο από πέτρες και λάσπη, όχι μπετόν. Το πάχος του τοίχου του είπαν οι μηχανικοί, το έσωσαν. Απλά είδα τις ρωγμές τώρα και κάπως χέστηκα :p. να σημειώσω ότι οι ρωγμές είναι στον σοβά έξω και όχι παραμέσα. Δεν έχει ανοίξει δλδ το ταβάνι, ο σοβας έχει ανοίξει. 

το ταβάνι είναι καλαμωτη, δηλαδή καλάμια με λάσπη. ακομη και να πεσει δεν θα με σφαξει, αλλά λέμε.

ποια είναι η άποψή σας; θα χρειαστώ μηχανικό;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Άμα έχει κάνει ρωγμές δεν τον γλυτώνεις τον μηχανικό.

Εκτός αν είναι μόνο επιφανειακά στους σοβάδες, αλλά και πάλι δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ αυτό με ασφάλεια οπότε ναι πρέπει να το δει ειδικός

Δημοσ.

Ο σοβάς μπορεί να έχει σπάσει από χίλιες δυο αιτίες.

Αν οι ρωγμές δεν είναι βαθιές και εκτεταμένες νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Δημοσ.

Πες εναν μηχανικο να ερθει να στο δει μην περιμενεις να σου απαντησει καποιος υπευθυνα μεσα απο ενα forum για τετοια θεματα.

Ειναι το ιδιο ακριβως με ενα θεμα που ειχε ανοιξει καποιος με τιτλο: Με ποναει το στηθος.

Τι περιμενει δηλαδη να του πουμε παρε ενα νυστερι κι ανοιξε το να δεις τι φταιει και μετα να πεις?

Παρε τηλεφωνο αυριο κιολας μηχανικο να ερθει να το δει. 

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει η πολιτεία να στείλει μηχανικό να κάνει έλεγχο από τη στιγμή που η ρωγμή έγινε λόγω του τελευταίου σεισμού και το σπίτι σου βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο..

Ρώτησε στο Δήμο ή στην Περιφέρεια που γίνονται τέτοιες αιτήσεις.Γιατί να πληρώνεις από τη τσέπη σου;;;;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...