sonikk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας.Μια απορια εχω μαλλον απλη για τους επαιοντες αλλα ως ασχετος με ηλεκτρολογικα ας ρωτησω.Εχω τρια ραδιοφωνα φορητα μικρου μεγεθους σχετικα.Στο ενα που ειχα βολευτει χαλασε το ανταπτορακι που εβαζα στο ρευμα και δουλευε το ραδιοφωνο και που ελεγε input 220Volt και output 5V. Eτσι σκεφτηκα να παρω τον ανταπτορα ρευματος απο ενα αλλο ραδιοφωνο που εχω φορητο αλλα αυτο γραφει input 220V και output 7,5V. To δοκιμασα στο ραδιοφωνο που θελω και δουλευε κανονικα το ραδιοφωνο. Το αφησα 2-3 λεπτα και οχι παραπανω γιατι αυτη η διαφορα απο τα 5V στα 7.5V με προβληματισε και φοβηθηκα μηπως καψω το ραδιοφωνο ή τον ανταπτορα. Παιζει να κανω τετοια ζημια στο ραδιοφωνο ή να καει ο ανταπτορας πχ? ή δεν εχουν καμια σχεση αυτα? Σας ευχαριστω. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από sonikk
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Η απορία σου δεν είναι καθόλου άσχετη, ο οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν κάτι παρόμοιο, μην πω μπορεί να πετούσε το ράδιο διότι δεν θα ήξερε τι να το κάνει και να πειραματιστεί. Λοιπόν, ο αντάπτορας δεν υπάρχει περίπτωση να καεί καθώς δίνει περισσότερη τάση από αυτή που ζητάει το ραδιόφωνο για να δουλέψει. Τώρα όσον αφορά το ραδιόφωνο, εγώ που έχω πομποδέκτη πχ και παίζει στα 13.8 θεωρητικά, και 12 ή πιο κάτω να τον βάλεις θα ανάψει αλλά μπορεί να έχει πτώσεις τάσεις και θέματα στην εκπομπή, και 14.5 να το βάλεις θα παίξει. Η γνώμη μου είναι γενικώς οτι δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά πιθανότατα θα μειώσεις την διάρκεια ζωής του συστήματος. Τώρα, δεν έχω και την σούπερ εμπειρία με ηλεκτρονικά, μπορεί να πει κάποιος οτι δεν διατρέχεις ούτε αυτό το πρόβλημα. Πάντως γενικά η γνώμη μου είναι οτι δεν έχεις θέμα, βάλτο άφοβα να δουλεύει. 1
Invader Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Να πάρεις ένα τροφοδοτικό πολλαπλών τάσεων.Αν οι πυκνωτές π.χ που έχει μέσα είναι στα 6v θα έχει μικρή διάρκεια ζωής. Ενδεικτικά από την πρώτη αναζήτηση:https://www.shop-e.gr/τροφοδοτικα/τροφοδοτικα-για-μικροσυσκευεσ/τροφοδοτικα-πολλαπλων-τασεων-ac-dc/mw-mb-10-12w-τροφοδοτικο-3-4,5-6-7,5-9-12-1a-mw-3k10-05-05-0020-detail 1
sonikk Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 19 ώρες πριν, Invader είπε Να πάρεις ένα τροφοδοτικό πολλαπλών τάσεων.Αν οι πυκνωτές π.χ που έχει μέσα είναι στα 6v θα έχει μικρή διάρκεια ζωής. Ενδεικτικά από την πρώτη αναζήτηση:https://www.shop-e.gr/τροφοδοτικα/τροφοδοτικα-για-μικροσυσκευεσ/τροφοδοτικα-πολλαπλων-τασεων-ac-dc/mw-mb-10-12w-τροφοδοτικο-3-4,5-6-7,5-9-12-1a-mw-3k10-05-05-0020-detail Ti εννοεις θα εχει μικρη διαρκεια ζωης? Θα καει το τροφοδοτικο ή το ραδιοφωνο?
Invader Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Πιθανό και τα 2 να φτάσουν τα όριά τους.Το πιο σωστό είναι και εφόσον το κόστος δεν είναι απαγορευτικό,είναι να δουλεύει στις τιμές που ορίζει ο κατασκευαστής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα