Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jason 93 είπε

Η σχεση που εχει το ενα με το αλλο ειναι οτι υπαρχει κυκλωμα φορτισης το οποιο θα προσπαθησει να φορτισει την μη επαναφορτιζομενη μπαταροα που θα βαλει. Ξερεις που μπορει να καταληξει αυτο;

Πουθενά ίσως!

Απόλυτος τίποτα..δεν θα γίνει.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά εγώ αφαίρεσα και ξαναεβαλα την CMOS στο λάπτοπ ενώ ήταν soldered επάνω. Γίνεται να προκαλέσει πρόβλημα στην μπαταρία αυτό;

Σε αυτο το βίντεο δείχνει τι είδους μπαταρία είναι 

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σε Dell Latitude E6430 θέλω να αλλάξω cmos battery. 

Να αγοράσω έτοιμη με το καλώδιο ή απλά να βάλω καινούρια με μονωτική ταινία;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, calico είπε

Μπορείς να πάρεις μια μπαταρία και να το φτιάξεις μόνος σου. Δεν είναι δύσκολο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 09/07/2025 at 16:57, calico said:

καλυτερη ετοιμη παρα μονωτικες κτκ.και θες ηλεκτροποντα για νσ γινρι σωστα.

On 09/07/2025 at 21:48, chvnce said:

Μπορείς να πάρεις μια μπαταρία και να το φτιάξεις μόνος σου. Δεν είναι δύσκολο. 

astro, η μπαταρια ειναι με ηλεκτροποντα κολλημενη με τα καλωδια. οποτε το σωστο ειναι.

α.την αγοραζει ετοιμη πχ www.batteries.gr

β.κανει ηλεκτροποντα αν εχει μηχανημα.

τα λαθος ειναι.

α.καλαι στην μπαταρια(αν και εχουν καποια  flux για να παιξεις με την μπαταρια

β.μονωτικη στα καλωδια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

astro, η μπαταρια ειναι με ηλεκτροποντα κολλημενη με τα καλωδια. οποτε το σωστο ειναι.

α.την αγοραζει ετοιμη πχ www.batteries.gr

β.κανει ηλεκτροποντα αν εχει μηχανημα.

τα λαθος ειναι.

α.καλαι στην μπαταρια(αν και εχουν καποια  flux για να παιξεις με την μπαταρια

β.μονωτικη στα καλωδια.

Σίγουρα το καλύτερο είναι μια καινούρια. Άλλωστε, το κόστος είναι αστείο. Πόσο μάλλον όταν έχει και τόσα χρόνια διάρκειας. Μου 'χουν τύχει, όμως, άτομα που δεν ήθελαν καινούρια. Ε, εκεί είναι μια λύση - κι ας μην είναι ιδανική λύση. Μπορεί κάποιος να βάλει και αγώγιμη ταινία πρώτα και μετά τη μονωτική. Όπως να γίνει χρήση και θερμοσυστελλόμενου. Όσο μπορούμε, κάνουμε καλή στήριξη στη σύνδεση, και όχι μια στροφή ταινίας. Αλλά, ναι, είναι καλύτερο να πάμε σε κάτι καινούριο, όπως λες κι εσύ. Συμφωνούμε.

Δημοσ.
3 minutes ago, chvnce said:

Σίγουρα το καλύτερο είναι μια καινούρια. Άλλωστε, το κόστος είναι αστείο. Πόσο μάλλον όταν έχει και τόσα χρόνια διάρκειας. Μου 'χουν τύχει, όμως, άτομα που δεν ήθελαν καινούρια. Ε, εκεί είναι μια λύση - κι ας μην είναι ιδανική λύση. Μπορεί κάποιος να βάλει και αγώγιμη ταινία πρώτα και μετά τη μονωτική. Όπως να γίνει χρήση και θερμοσυστελλόμενου. Όσο μπορούμε, κάνουμε καλή στήριξη στη σύνδεση, και όχι μια στροφή ταινίας. Αλλά, ναι, είναι καλύτερο να πάμε σε κάτι καινούριο, όπως λες κι εσύ. Συμφωνούμε.

πρεπει να ειναι μην πω τι ο αλλος και να μην θελει καινουρια.ειναι κατι σε φαση 7-8 ευρω κοστος οταν η μπαταρια εχει 2-3 χρονια.και ειδικα αν δεν ξερει να το κανει μονος του πιο πολλα θα πληρωσει τον τεχνικο να του ανοιξει. οπως ειπες ειναι απλα αστειο το κοστος. και θα κρατησει 7-8 χρονια ανετα.

βεβαια εχω δει και ατομα να κολλανε μπαταριες μεταξυ τους με καλαι αντι για ηλεκτροποντα το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο.

τωρα σε λαπτοπ να κανει καποιος πατεντες για μια μπαταρια ειτε με καλαι ειτε να στριβει καλωδια και να βαζει μονωτικες το θεωρω πατεντα. μια βλακεια να γινει για καποιο λογο το λαπτοπ του θα χαλασει ειδικα που η μπαταρια ειναι πανω στο mobo και οχι καπου πιο μακρυα.

αλλα οπως θελει ο καθενας.

συγκεκριμενα στο δησιο εχω παει δυο φορες να μου φτιαξει κατι με ηλεκτροποντα και το κοστος ηταν 5 ευρω .μου το εφτιαξε πιο καλα και απο το αυθεντικο.συνδεσε με ηλεκτροποντα αυτο που ηθελα πανω στην μπαταρια και απεξω μου εβαλε αυτο το "[πλαστικο" που τυλιγεις την μπαταρια.

πληρωσα την 18650 μπαταρια και 5 ευρω  το να μου τα ενωσει .αλλα ο δησιος εχει και ετοιμες για λαπτοπ.

τωρα αν ο αλλος κοιταει να γλυτωσει το ενα ευρω εκει σηκωνω τα χερια ψηλα 

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, poulinos είπε

πρεπει να ειναι μην πω τι ο αλλος και να μην θελει καινουρια.ειναι κατι σε φαση 7-8 ευρω κοστος οταν η μπαταρια εχει 2-3 χρονια.και ειδικα αν δεν ξερει να το κανει μονος του πιο πολλα θα πληρωσει τον τεχνικο να του ανοιξει. οπως ειπες ειναι απλα αστειο το κοστος. και θα κρατησει 7-8 χρονια ανετα.

βεβαια εχω δει και ατομα να κολλανε μπαταριες μεταξυ τους με καλαι αντι για ηλεκτροποντα το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο.

τωρα σε λαπτοπ να κανει καποιος πατεντες για μια μπαταρια ειτε με καλαι ειτε να στριβει καλωδια και να βαζει μονωτικες το θεωρω πατεντα. μια βλακεια να γινει για καποιο λογο το λαπτοπ του θα χαλασει ειδικα που η μπαταρια ειναι πανω στο mobo και οχι καπου πιο μακρυα.

αλλα οπως θελει ο καθενας.

συγκεκριμενα στο δησιο εχω παει δυο φορες να μου φτιαξει κατι με ηλεκτροποντα και το κοστος ηταν 5 ευρω .μου το εφτιαξε πιο καλα και απο το αυθεντικο.συνδεσε με ηλεκτροποντα αυτο που ηθελα πανω στην μπαταρια και απεξω μου εβαλε αυτο το "[πλαστικο" που τυλιγεις την μπαταρια.

πληρωσα την 18650 μπαταρια και 5 ευρω  το να μου τα ενωσει .αλλα ο δησιος εχει και ετοιμες για λαπτοπ.

τωρα αν ο αλλος κοιταει να γλυτωσει το ενα ευρω εκει σηκωνω τα χερια ψηλα 

Το έχω δει άπειρες φορές. Σε πολλά. :P

So... 

Να ελπίζουμε μονάχα να κάνουν όσο καλύτερη την στήριξη στην επαφή και να μη χρησιμοποιούν ό,τι να 'ναι υλικά. Κι εκεί ακόμα έχει γέλιο. lol

• Like 1
Δημοσ.
On 20/07/2025 at 14:21, chvnce said:

Το έχω δει άπειρες φορές. Σε πολλά. :P

So... 

Να ελπίζουμε μονάχα να κάνουν όσο καλύτερη την στήριξη στην επαφή και να μη χρησιμοποιούν ό,τι να 'ναι υλικά. Κι εκεί ακόμα έχει γέλιο. lol

καλα ναι πατεντες για να γλυτωσει ο αλλος 2 ευρω. απειρες τετοιες περιπτωσεις και απειρα ατομα. καθενας παιρνει τα ρισκα του βεβαια.

μεχρι και τροφοδοτικο που ειχε χαλασει το 8 αρι ανεμιστηρακι του και καποιος ειχε βαλει αλλο ανεμιστηρακι και αντι να το κολλησει στο pcb πηρε ρευμα απο 12volt molex.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...