DiDust2 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, βρήκα κάτι μετόχες οι οποίες ανήκουν σε έναν θείο μου που έχει πέθανει εδώ και καίρο. Και δεν ξέρω ακριβώς αν μπορω να κάνω κάτι όποιος ειναι γνώστης ας βοηθήσει.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Τιν εννοείς χάρτινες; Αν ναι, μαλλον για την τουαλέτα τις βλεπω, αλλα για σιγουρια μιλα με μια χρηματιστηριακή εταιρεία
patclo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν έγραφες τι μετοχές είναι ίσως βγει κάποιο συμπέρασμα. Η αποϋλοποιηση έγινε πριν πολλά χρόνια. Είναι ονομαστικες; ανωνυμες; ποιας εταιρειας; Σε κάθε περίπτωση ο νόμιμος κληρονόμος μπορεί με ένα αίτημα στο αποθετήριο να δει αν ο θείος είχε μετοχές στο όνομα του. https://www.athexgroup.gr/el/web/guest/investors-inheritance-transfers Στην περίπτωση ανώνυμων μετοχών που δεν έγινε αυτόματα η αποϋλοποιηση δεν θυμάμαι τι διαδικασία είχε ακολουθηθεί. Πιθανόν δημοπρατηθηκαν και το ποσο κατατεθηκε στο παρακαταθηκων. Οποτε στην απιθανη περιπτωση που τα χαρτια είναι εταιρείας που δεν φουνταρε δεν χανεις το δικαιωμα. Μονο τα μερισματα παραγραφονται υπερ του δημοσιου μετα καποια χρονια. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από patclo
DiDust2 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ για την βοήθεια.Οι μετοχές είναι χάρτινες και ονομαστικές και του οτέ.Απο εκεί και πέρα είμαι εγω ο νομιμος κληρονόμος μαζί με τν αδερφό μου. Επίσης ειναι απο το 1998 τώρα δεν ξέρω αν βοηθαει η χρονολογία.
fredd0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 θα παρεις τηλεφωνο πρωτα απο ολα το τμημα μετοχων του ΟΤΕ, να σου πουν ποτε εγινε η απουλοποιηση (η μετατροπη των εγχαρτων μετοχων σε αυλες) και αν μπορεις ακομα να τις μετατρεψεις. Απο κει και περα, αν γινεται και δεν εχουν διαγραφει, θα πας σε μια χρηματηστηριακη να ανοιξεις μεριδα θα τους δωσεις τις μετοχες και αυτοι θα τις "δωσουν" στον ΟΤΕ και θα πιστωθουν στη μεριδα σου οι αντιστοιχες αυλες. Αν οι μετοχες εχουν εκποιηθει, θα πρεπει να πας ταμειο παρακαταθηκων και δανειων και να δεις πως θα παρεις το αντιτιμο. Το τμημα μετοχων του ΟΤΕ θα σε κατευθυνει.
DiDust2 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, fredd0 είπε θα παρεις τηλεφωνο πρωτα απο ολα το τμημα μετοχων του ΟΤΕ, να σου πουν ποτε εγινε η απουλοποιηση (η μετατροπη των εγχαρτων μετοχων σε αυλες) και αν μπορεις ακομα να τις μετατρεψεις. Απο κει και περα, αν γινεται και δεν εχουν διαγραφει, θα πας σε μια χρηματηστηριακη να ανοιξεις μεριδα θα τους δωσεις τις μετοχες και αυτοι θα τις "δωσουν" στον ΟΤΕ και θα πιστωθουν στη μεριδα σου οι αντιστοιχες αυλες. Αν οι μετοχες εχουν εκποιηθει, θα πρεπει να πας ταμειο παρακαταθηκων και δανειων και να δεις πως θα παρεις το αντιτιμο. Το τμημα μετοχων του ΟΤΕ θα σε κατευθυνει. Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια.
patclo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Η εκποίηση έχει γίνει από ότι έψαξα τον ιούλιο του 2007 ΟΤΕ: Ανακοίνωση για εκποίηση μετοχών | Capital Από εκεί και πέρα τα ενδεχόμενα είναι, ή ο θείος δεν είχε κάνει καμιά ενέργεια και υπάρχει το ποσό της εκποίησης στο όνομα του στο παρακαταθηκών (περίπου 22 ευρώ ανά μετοχή), ή ο θείος είχε εισπράξει το ποσό, ή ο θείος είχε αποϋλοποιήσει τις μετοχές με άλλα έγγραφα (βεβαίωση αποθετηρίου κτλ) και άγνωστο τι έπραξε από εκεί και πέρα. Θέλει ψάξιμο να δεις τι ακριβως έχει γίνει από όλα αυτά.
DiDust2 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, patclo είπε Η εκποίηση έχει γίνει από ότι έψαξα τον ιούλιο του 2007 ΟΤΕ: Ανακοίνωση για εκποίηση μετοχών | Capital Από εκεί και πέρα τα ενδεχόμενα είναι, ή ο θείος δεν είχε κάνει καμιά ενέργεια και υπάρχει το ποσό της εκποίησης στο όνομα του στο παρακαταθηκών (περίπου 22 ευρώ ανά μετοχή), ή ο θείος είχε εισπράξει το ποσό, ή ο θείος είχε αποϋλοποιήσει τις μετοχές με άλλα έγγραφα (βεβαίωση αποθετηρίου κτλ) και άγνωστο τι έπραξε από εκεί και πέρα. Θέλει ψάξιμο να δεις τι ακριβως έχει γίνει από όλα αυτά. ο θειος πεθανε το 2003 οποτε δεν νομιζω να ειχε ασχοληθεί . Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα