Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ! Ρε παιδιά τα φώτα σας λίγο.... έχω νοικιασει ενα νέο σπιτι εδω και κάποιους μήνες... με τον ιδιοκτητη τα πάμε σχετικά καλά. Αν και το σπιτι εμφάνισε και κάποια αλλα προβληματάκια σε σημεια οπως κουζινα (αρα θα πρέπει να ξηλώσω τα ντουλάπια με τη βοηθεια μαραγκου ). Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι το κοστος θα επιβαρύνει τον ιδιο. Βεβαια θεωρω οτι το προβλημα αυτο υπήρχε και δεν το έφτιαξε. Πράγμα το οποιο το βάζω στα αρνητικά.

Τέλοςπαντων ας δεχτούμε οτι θα μπω εγω στη διαδικασια να φτιάξω το σπίτι του ... ενω δεν ρωτηθηκα εξαρχης αν θέλω να μπω σε αυτη τη διαδικασία πχ τέτοιες εργασιες δεν γινονται χειμωνιάτικα. Αλλα άστο αυτο πές..... Τελευταια επιμένει με τους λογαριασμους έναντι..... ενω του εχω εξηγησει οτι θα πληρώνω τους συνολικους - εκκαθαριστικους ανα 3 μήνες που εκδίδονται. Παρολαυτα δειχνει να μην το καταλαβαινει και εχει αρχισει να γινεται ενοχλητικό. Τα ενοικια εννοειται στην ώρα τους οπως και η ΔΕΗ. 

Εν τω μεταξυ ,οι εκκρεμοτητες δεν εχουν φτιαχτει ακόμη .... και δειχνει να μην τον ενδιαφέρει... το θεμα ειναι τι θα λάβουμε ! Σκέφτομαι αμα ξενερωσω και άλλο να μη φτιαξω τιποτα και το καλοκαιρι να του πω οτι θα ψάξω αλλου σπιτι.

Γνωμες ; επισης.... ειναι τοσο κακό που κάποιος επιλέγει να πληρώσει τον εκκαθαριστικο και οχι τον εναντι (αλλωστε στο τέλος συνυπολογιζεται)

Ποιος ο λογος αυτης της εμμονής ; κερδιζει κάτι κάποιος με τον έναντι αν τον πληρώσει ; μου ειπε οτι παιζει να κοπει το ρευμα αλλα αυτο ειναι παραμυθάκι και το ξέρω. Απόψεις....

Δεν μπορουν να καταλαβουν κάποιοι οτι δεν ειναι ωραιο να κουράζεις τους ενοικιαστες ; 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Confused 2
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τί σχέση έχουν τα ντουλάπια με το ρεύμα...;;; Φυσικά θα πληρώνεις και τον έναντι. Εσύ θα καταναλώνεις το ρεύμα τους 2 από τους 4 μήνες;;; Ο εκκαθαριστικός δεν είναι συγκεντρωτικός.

Έχεις λάθος. Απλα πράγματα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Τί σχέση έχουν τα ντουλάπια με το ρεύμα...;;; Φυσικά θα πληρώνεις και τον έναντι. Εσύ θα καταναλώνεις το ρεύμα τους 2 από τους 4 μήνες;;; Ο εκκαθαριστικός δεν είναι συγκεντρωτικός.

Έχεις λάθος. Απλα πράγματα.

Συγκεντρωτικος ειναι. Γιατι υπολογιζονται ΟΛΕΣ οι κιλοβατωρες υπολογιζονται μέσα στο 4μηνο. 

Έχουν σχέση... γιατι οταν θές να εισαι σωστος σε ενδιαφέρει αν αυτο που νοικιάζεις ειναι εντάξει για τον ενοικιαστη και οχι να σκεφτουμε μονο τα συμφέρα μας... αλλα ντάξει πλέον εχουμε καταλαβει πως κινουνται οι περισσοτεροι.  

Τα λεφτά θα τα πάρει οκ.... οι εκκρεμοτητες έχουν φτιαχτει ; ρώτησε για αυτες ; συνενοηθηκε με εναν τεχνικο ρε αδερφε να τον φέρει να ασχοληθει ; εγω θα ψάξω για αυτα γιατι ειμαι υποχρεωμενος ; 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο έναντι αφορά 2 μήνες και είναι με υπολογισμό της κατανάλωσης κατά προσέγγιση. Ο εκκαθαριστικός είναι για άλλους 2 μήνες, με όποια διόρθωση μπορεί να αφορά την κατανάλωση των προηγούμενων 2 μηνών. Εσύ πώς ακριβώς θα πληρώνεις μόνο τον εκκαθαριστικό;

Η ιστορία με τα ντουλάπια απλά μοιάζει λίγο σαν πρόλογος για να διαβάσουμε με θετική προδιάθεση τον προβληματισμό σου. Είναι τελείως άσχετο με την ουσία του ερωτήματος. Αναλαμβάνει το κόστος της επισκευής. Άρα λήξαν αυτό.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έναντι = η κατανάλωση π χε κάνει το ρολόι περισυ τέτοιους μηνες... Εκκαθαριστικός σημαίνει όντως μέτρηση από την προηγ.φορα αλλά αν δεν παρακολουθείς kw μπορεί να τις βάζουν κ αυτές χωρίς μέτρηση...

Μαύρα όλα κ στο όνομα τ ΔΕΗ? Αν όχι  δεν καταλαβαίνω πως επεμβαίνει ο ιδιοκτήτης...

Βλάβη πίσω από ντουλάπια σημαίνει διαρροη?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DownUNDERground είπε

Ο έναντι αφορά 2 μήνες και είναι με υπολογισμός της κατανάλωσης κατά προσέγγιση. Ο εκκαθαριστικός είναι για άλλους 2 μήνες, με όποια διο΄ρθωση μπορεί να αφορά την κατανάλωση των προηγούμενων 2 μηνών. Εσύ πώς ακριβώς θα πληρώνεις μόνο τον εκκαθαριστικό;

Η ιστορία με τα ντουλάπια απλά μοιάζει λίγο σαν πρόλογος για να διαβάσουμε με θετική προδιάθεση τον προβληματισμό σου. Είναι τελείως άσχετο με την ουσία του ερωτήματος.

Η ιστορια με τα ντουλάπια ειναι για να καταλαβουμε λιγο πως σκέφτονται κάποιοι. Το να δώσουμε ενα σπιτι σωστο και χωρις προβληματα ή να ενδιαφερθουμε έστω να τα ψαξουμε πριν βάλουμε κάποιον μέσα δεν το σκεφτομαστε.... η λεπτομέρεια ομως στους λογαριασμους βλέπω ειναι εκεί. 

Θα σου εξηγησω. Το προηγουμενο 3μηνο ηρθε ενας λογαριασμος.... ο οποιος ειχε μέσα ΚΑΙ το διάστημα που ειχε βγει ο προηγουμενος που ηταν έναντι.... επομενως σκέφτηκα κ εγω για να μη ζαλιζομαι συνεχεια με αυτα να τα πληρώνω μια και καλή... για να υπολογιζονται οι ωρες συνολικα επειδη καθε διαμερισμα έχει μετρητη. Να συνενοουμαστε 3 που ειμαστε να τα πληρωνουμε. Αναλογα ο καθενας τις ωρες του. Τοσο παράλογο ειναι ; 

Μόλις τώρα, kage είπε

Μαύρα όλα κ στο όνομα τ ΔΕΗ? Αν όχι το θέμα δεν δεν καταλαβαίνω πως επεμβαίνει ο ιδιοκτήτης...

Βλάβη πίσω από ντουλάπια σημαίνει διαροη?

Eιναι στο ονομα του ο λογαριασμος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Θα σου εξηγησω. Το προηγουμενο 3μηνο ηρθε ενας λογαριασμος.... ο οποιος ειχε μέσα ΚΑΙ το διάστημα που ειχε βγει ο προηγουμενος που ηταν έναντι.... επομενως σκέφτηκα κ εγω για να μη ζαλιζομαι συνεχεια με αυτα να τα πληρώνω μια και καλή... για να υπολογιζονται οι ωρες συνολικα επειδη καθε διαμερισμα έχει μετρητη. 

Σε έχασα κάπου... Αναφέρεσαι μάλλον στις ημερομηνίες που αναφέρει πάνω το χαρτί; Δε λέει κάτι αυτό.

Το νόημα είναι ότι δεν αρκεί να πληρώνεις τον εκκαθαριστικό για να έχεις πληρώσει το ρεύμα του τετραμήνου σου. Ο εκκαθαριστικός μόνος του δεν περιλαμβάνει το κόστος που έχεις κάψει για 4 μήνες, αλλά για 2 συν τυχόν διορθώσεις. 

5 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Να συνενοουμαστε 3 που ειμαστε να τα πληρωνουμε. Αναλογα ο καθενας τις ωρες του.

Εδώ δεν κατάλαβα τίποτα. Σε κοινόβιο μένεις;

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

O  λογαριασμός λεει πότε μπορείς να δώσεις ένδειξη και να μην είναι έναντι.Κάνε το ,μονο τον αριθμό παροχής θες αν θυμάμαι καλά.

Άσχετα απο αυτό που λές το οποιο πρέπει να το ψάξω γιατι δεν το ξέρω..... ο έναντι που έρχεται περιλαμβάνεται στον συνολικο που βγαινει στο 3μηνο αρα δεν υπάρχει καμια περιπτωση να φάω ή να θελησω να φάω λεφτά απο τον άνθρωπο απλα δεν κρυβω οτι αυτη η επιμονη εχει αρχισει και με ενοχλει. 

Δημοσ.

αν τη φτιάξεις εσύ την κουζίνα θα κάνει πρώτα μια υπεύθυνη δήλωση οτι θα πληρώσει το ταδε συγκεκριμένο ποσό ή θα αφαιρεθεί απο το ενοίκιο . Όταν σου δώσει το ποσό θα υπογράψεις οτι παρέλαβες το τάδε χρηματικό ποσό

Όσο για το ρεύμα απο τη στιγμή που είναι στο όνομά σου δεν του πέφτει λόγος

Το έναντι αν το πληρώνεις ή όχι δεν έχει σημασία . Δεν ξέρω τι παίζει με την έκπτωση συνέπειας 5%

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Σε έχασα κάπου... Αναφέρεσαι μάλλον στις ημερομηνίες που αναφέρει πάνω το χαρτί; Δε λέει κάτι αυτό.

Το νόημα είναι ότι δεν αρκεί να πληρώνεις τον εκκαθαριστικό για να έχεις πληρώσει το ρεύμα του τετραμήνου σου. Ο εκκαθαριστικός μόνος του δεν περιλαμβάνει το κόστος που έχεις κάψει για 4 μήνες, αλλά για 2 συν τυχόν διορθώσεις.

Νομιζω δεν ισχύει αυτο που γράφεις. Θα πάρω και τη ΔΕΗ τηλέφωνο να τους ρωτησω συγκεκριμένα πάντως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα όλα μαύρα κ ιδιωτικούς μετρητές για τους άλλους ορόφους με μια παροχη...

Μάλιστα...ας μας πει κάποιος ο ιδιοκτήτης από δεη δεν χάνει ? προφανώς περνάνε τις 2000kw το μήνα αν δεν είναι γκαρσονιέρες οπότε πληρώνουν έξτρα την kw (πάνω από 20cents) κ όλα τα άλλα..

Ναι πάρε ΔΕΗ να δούμε πως θα πάει... :P

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Magic_Nature είπε

Άσχετα απο αυτό που λές το οποιο πρέπει να το ψάξω γιατι δεν το ξέρω..... ο έναντι που έρχεται περιλαμβάνεται στον συνολικο που βγαινει στο 3μηνο αρα δεν υπάρχει καμια περιπτωση να φάω ή να θελησω να φάω λεφτά απο τον άνθρωπο απλα δεν κρυβω οτι αυτη η επιμονη εχει αρχισει και με ενοχλει. 

Ξεχνα το 3 μηνο,ανα 4μηνο είναι ο εκκαθαριστικός.Πληρωνεις αυτά που έχεις καψει αφού δίνεις ένδειξη  .Τι σχεση έχει  ο άλλος;Στο όνομα σου δεν είναι το ρευμα;Οταν έρχεται εκκαθαριστικός έχει αφαιρεμένα όσα έχεις πληρώσει με τον έναντι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

αν τη φτιάξεις εσύ την κουζίνα θα κάνει πρώτα μια υπεύθυνη δήλωση οτι θα πληρώσει το ταδε συγκεκριμένο ποσό ή θα αφαιρεθεί απο το ενοίκιο . Όταν σου δώσει το ποσό θα υπογράψεις οτι παρέλαβες το τάδε χρηματικό ποσό

Όσο για το ρεύμα απο τη στιγμή που είναι στο όνομά σου δεν του πέφτει λόγος

Το έναντι αν το πληρώνεις ή όχι δεν έχει σημασία . Δεν ξέρω τι παίζει με την έκπτωση συνέπειας 5%

Τη φτιάχνω τη κουζινα και τα αφαιρω απευθειας φίλε δεν έχει εδω παιχνιδια.... και σιγουρα με πειραξε που δεν μου ειπε το προβλημα εξαρχής ή δεν το έφτιαξε αυτός. Τεσπα

Το ρευμα ειναι στο ονομα του.... η εκπτωση συνεπειας που λες ισως να δινει εναν λογο. 

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ξεχνα το 3 μηνο,ανα 4μηνο είναι ο εκκαθαριστικός.Πληρωνεις αυτά που έχεις καψει αφού δίνεις ένδειξη  .Τι σχεση έχει  ο άλλος;Στο όνομα σου δεν είναι το ρευμα;Οταν έρχεται εκκαθαριστικός έχει αφαιρεμένα όσα έχεις πληρώσει με τον έναντι.

Ε ωραια πειραζει αμα δεν θέλω να πληρωσω τον έναντι και να τα πληρωσω ολα στον εκκαθαριστικο του 4μηνου αλλωστε και τα εναντι μέσα δεν θα ειναι ; αυτο θελω να καταλάβω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Νομιζω δεν ισχύει αυτο που γράφεις. Θα πάρω και τη ΔΕΗ τηλέφωνο να τους ρωτησω συγκεκριμένα πάντως. 

Δεν ισχύει όντως . Στον εκκαθαριστικό γίνεται εκκαθάριση , απλό είναι αλλά όπως σου είπα δεν ξέρω για το 5%

Μήπως έχετε κοινό ρολόι ?

Αν ναι , δε σας συμφέρει εδώ και χρόνια απο τη στιγμή που μπήκαν οι ΥΚΩ (στις ρυθμιζόμενες). Ο ένας επιβαρύνει τον άλλον γιατί μπορεί να ξεπερνάτε κλίμακες . Μιας και είστε ΔΕΗ είναι και η κλίμακα των 2000Kw της ενέργειας...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...