hydra7 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Μένω σε πολυκατοικία και έχω το εξής θέμα με το θυροτηλέφωνο/θυροτηλεόραση Πριν κάποιο διάστημα παρατήρησα ότι το φωτάκι που δείχνει ότι είναι ανοιχτό τρεμόπαιζε. Δεν έδωσα σημασία μιας και λειτουργούσε κανονικά παρόλο που η τηλεόραση του δεν δούλευε. Όταν λέω ότι δεν δούλευε εννοώ ότι όταν μου χτυπούσαν το κουδούνι δεν άναβε αυτόματα - όπως όφειλε - Δεν επιχείρησα να τη λειτουργήσω με άλλο τρόπο μιας και με ενδιέφερε μόνο να λειτουργεί το κουδούνι και το ακουστικό Μία από αυτές τις μέρες το φωτάκι που δείχνει ότι το θυροτηλέφωνο είναι ανοιχτό έσβησε... και το θυροτηλέφωνο ουσιαστικά δεν λειτουργούσε... παρατήρησα όμως ότι όταν πίεζα το σώμα του θυροτηλέφωνου το φωτάκι ξανα-άναβε... Μην τα πολυλογώ το άνοιξα προσεκτικά και παρατήρησα ότι το καλώδιο που ενώνει το θυροτηλέφωνο με το αντίστοιχο εξάρτημα στον τοίχο έκανε κάποιες έντονες γωνιώσεις. (Ουσιαστικά όταν πίεζα εγώ το σώμα του τηλεφώνου μαλακωναν αυτές οι γωνιώσεις και έπαιρνε μπρος) Τις μαλάκωσα τις γωνιώσεις βελτιώνοντας λίγο τη θέση/διαδρομή του καλωδίου και πρόσθεσα και λίγο χαρτάκι που δίπλωσα έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο να ξανά γίνει όπως πριν. Τώρα το φωτάκι ανάβει έντονα και σταθερά λειτουργεί η θυροτηλεόραση και το ακουστικό Αλλά όταν μου χτυπούν από την είσοδο της πολυκατοικίας δεν ακούω τίποτα σαν να μην είναι συνδεδεμένο δηλαδή... Αυτός που μου χτυπάει ακούει από το ηχειάκι κάτω στην είσοδο 1 σπαστό μπιπ (σαν τον ήχο που ακούγαμε παλιά όταν περνάμε κάποιον τηλέφωνο και ήταν κατειλημμένη γραμμή ενώ κανονικά θα έπρεπε να ακούει έναν ήχο αντίστοιχο του “σωστού κουδουνιού” που ακούω εγώ στο διαμέρισμα.) Την ίδια στιγμή εγώ που είμαι στο διαμέρισμα ίσως ακούσω ένα πολύ πνικτό “μπριπ” Μην τα πολυλογώ βρήκα ένα κουφό τρόπο για να συνδεθεί η μαλακία... σηκώνω το ακουστικό και πατάω το κουμπί να ανοίξει η θυροτηλεόραση και αφήνω το ακουστικό κάτω... στη συνέχεια κατεβαίνω στην είσοδο πατάω το κουμπί για το διαμέρισμά μου και δεν παίρνω κανέναν ήχο ούτε εγώ (είσοδο) ούτε ο πάνω (διαμέρισμα)... Ανεβαίνω βάζω το ακουστικό στη θέση του πάνω στο σώμα της θυροτηλεόρασης και ξανά κατεβαίνω πατάω το κουδούνι και διαπιστώνω ότι λειτουργεί μία χαρά... Το πρόβλημα είναι ότι μετά από ώρες ή και μέρες ξανά χάνει τη σύνδεση και πρέπει να ξανακάνω αυτή τη διαδικασία για να ξανά συνδεθεί και να λειτουργήσει σωστά. Αυτό το πνικτό “μπριπ” που προανέφερα πριν ίσως και να το έχω παρατηρήσει όταν χτυπούν το κουδούνι κάποιου άλλου διαμερίσματος (ή και άλλων δεν είμαι σιγουρος) Καμία συμβουλή? Υπάρχει κάποιο φθηνό θυροτηλέφωνο με τέτοιο ακριβώς καλώδιο που να συνδέεται έτσι σε φάση plug & play? Συγνώμη για το σεντόνι, τρολάρετε ελεύθερα...
Petros Electron Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Καλημερα. Αν δεν αντιμετωπίζουν αλλα διαμερίσματα παρόμοια προβλήματα τοτε το πρόβλημα ειναι απο το δικο σου μονιτορ. Δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις κατι αλλο, θελει το δικο του για να μπορέσει να συνεργαστεί με τον μεταλλάκτη. Επειδή το συγκεκριμένο μοντελο ειναι παλαιο και θα εχει καταργηθει ενδεχωμενος, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το δωσεις σε εναν ηλεκτρονικό να το τσεκάρει για ψύχρες κολλήσεις και άδειους/χαλασμένους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές καθως και τα μπουτον που εχει μέσα (διακόπτες) μήπως κολλάει κάποιος από αυτους.Αν η οθόνη άναβε και είχες εικόνα τοτε λογικά μπορει να φτιαχτεί. Η φώτο ειναι από το ιντερνετ.
dpolal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, hydra7 είπε Καλησπέρα σε όλους, Μένω σε πολυκατοικία και έχω το εξής θέμα με το θυροτηλέφωνο/θυροτηλεόραση Πριν κάποιο διάστημα παρατήρησα ότι το φωτάκι που δείχνει ότι είναι ανοιχτό τρεμόπαιζε. Δεν έδωσα σημασία μιας και λειτουργούσε κανονικά παρόλο που η τηλεόραση του δεν δούλευε. Όταν λέω ότι δεν δούλευε εννοώ ότι όταν μου χτυπούσαν το κουδούνι δεν άναβε αυτόματα - όπως όφειλε - Δεν επιχείρησα να τη λειτουργήσω με άλλο τρόπο μιας και με ενδιέφερε μόνο να λειτουργεί το κουδούνι και το ακουστικό Μία από αυτές τις μέρες το φωτάκι που δείχνει ότι το θυροτηλέφωνο είναι ανοιχτό έσβησε... και το θυροτηλέφωνο ουσιαστικά δεν λειτουργούσε... παρατήρησα όμως ότι όταν πίεζα το σώμα του θυροτηλέφωνου το φωτάκι ξανα-άναβε... Μην τα πολυλογώ το άνοιξα προσεκτικά και παρατήρησα ότι το καλώδιο που ενώνει το θυροτηλέφωνο με το αντίστοιχο εξάρτημα στον τοίχο έκανε κάποιες έντονες γωνιώσεις. (Ουσιαστικά όταν πίεζα εγώ το σώμα του τηλεφώνου μαλακωναν αυτές οι γωνιώσεις και έπαιρνε μπρος) Τις μαλάκωσα τις γωνιώσεις βελτιώνοντας λίγο τη θέση/διαδρομή του καλωδίου και πρόσθεσα και λίγο χαρτάκι που δίπλωσα έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο να ξανά γίνει όπως πριν. Τώρα το φωτάκι ανάβει έντονα και σταθερά λειτουργεί η θυροτηλεόραση και το ακουστικό Αλλά όταν μου χτυπούν από την είσοδο της πολυκατοικίας δεν ακούω τίποτα σαν να μην είναι συνδεδεμένο δηλαδή... Αυτός που μου χτυπάει ακούει από το ηχειάκι κάτω στην είσοδο 1 σπαστό μπιπ (σαν τον ήχο που ακούγαμε παλιά όταν περνάμε κάποιον τηλέφωνο και ήταν κατειλημμένη γραμμή ενώ κανονικά θα έπρεπε να ακούει έναν ήχο αντίστοιχο του “σωστού κουδουνιού” που ακούω εγώ στο διαμέρισμα.) Την ίδια στιγμή εγώ που είμαι στο διαμέρισμα ίσως ακούσω ένα πολύ πνικτό “μπριπ” Μην τα πολυλογώ βρήκα ένα κουφό τρόπο για να συνδεθεί η μαλακία... σηκώνω το ακουστικό και πατάω το κουμπί να ανοίξει η θυροτηλεόραση και αφήνω το ακουστικό κάτω... στη συνέχεια κατεβαίνω στην είσοδο πατάω το κουμπί για το διαμέρισμά μου και δεν παίρνω κανέναν ήχο ούτε εγώ (είσοδο) ούτε ο πάνω (διαμέρισμα)... Ανεβαίνω βάζω το ακουστικό στη θέση του πάνω στο σώμα της θυροτηλεόρασης και ξανά κατεβαίνω πατάω το κουδούνι και διαπιστώνω ότι λειτουργεί μία χαρά... Το πρόβλημα είναι ότι μετά από ώρες ή και μέρες ξανά χάνει τη σύνδεση και πρέπει να ξανακάνω αυτή τη διαδικασία για να ξανά συνδεθεί και να λειτουργήσει σωστά. Αυτό το πνικτό “μπριπ” που προανέφερα πριν ίσως και να το έχω παρατηρήσει όταν χτυπούν το κουδούνι κάποιου άλλου διαμερίσματος (ή και άλλων δεν είμαι σιγουρος) Καμία συμβουλή? Υπάρχει κάποιο φθηνό θυροτηλέφωνο με τέτοιο ακριβώς καλώδιο που να συνδέεται έτσι σε φάση plug & play? Συγνώμη για το σεντόνι, τρολάρετε ελεύθερα... ATYXIA ρε φίλε. Είχαμε το ίδιο σύστημα στην πολυκατοικία και αναγκαστικά το αντικαταστήσαμε γιατί μετά από 20 χρόνια κάποια διαμερίσματα αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Πριν λίγες μέρες πετάξαμε όλες τις συσκευές στην ανακύκλωση. Κάποιες δούλευαν ακόμα. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 11/3/2021 στις 10:51 ΜΜ, hydra7 είπε Αυτός που μου χτυπάει ακούει από το ηχειάκι κάτω στην είσοδο 1 σπαστό μπιπ (σαν τον ήχο που ακούγαμε παλιά όταν περνάμε κάποιον τηλέφωνο και ήταν κατειλημμένη γραμμή ενώ κανονικά θα έπρεπε να ακούει έναν ήχο αντίστοιχο του “σωστού κουδουνιού” που ακούω εγώ στο διαμέρισμα.) Την ίδια στιγμή εγώ που είμαι στο διαμέρισμα ίσως ακούσω ένα πολύ πνικτό “μπριπ” Βγαζω το φτυαρι και ξεθαβω το θεμα, μιας και εχω παρομοιο προβλημα και ηθελα να δω αν βρηκες καμια λυση. Εμενα οταν χτυπαει ο κατω κανει τον ηχο σαν να "μιλαει" και πανω δεν χτυπαει καθολου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα