CloudyStupidMind Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, γνωρίζω εδώ και καιρό (δεν ήθελα να το αποδεχθώ βέβαια) πως έχω σημαντικά περιορισμένο λεξιλόγιο και τρομερή δυσκολία διατύπωσης των σκέψεων μου (πολλές φορές αυτά που λέω δεν έχουν καμία συνοχή, δεν βγάζουν κανένα νόημα). Η προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, ήταν η χρονιά που έδινα πανελλήνιες και κάθε μάθημα έκθεσης μου φαινόταν δυσάρεστη αγγαρεία καθώς οι ιδέες μου ήταν ελάχιστες και προφορικά δεν συμμετείχα γιατί δεν γνώριζα τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να διατυπώσω αυτά τα ελάχιστα που είχα στο μυαλό μου. Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά. Θα μπορούσε να οφείλεται στο άγχος αλλά δεν νομίζω γιατί μετά από συζητήσεις με την αδερφή μου ,με την οποία νιώθω αρκετά άνετα, μου έχει αποκαλύψει πως πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που θέλω να της πω γιατί δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις να το προσδιορίσω. Και με τις φίλες μου γενικά μιλάω πολύ και στο τέλος αυτά που λέω δεν έχουν καμία ουσία.. ενώ με τους αγνώστους προτιμώ να μην μιλώ καθόλου καθώς φοβάμαι πως θα με χαρακτηρίσουν χαζή και δεν θα θέλουν ύστερα οι ίδιοι να με γνωρίσουν. Το θέμα μου γίνεται ιδιαίτερα φανερό όταν συζητάμε για πιο σοβαρά αντικείμενα. Όταν ήμουν μικρή μπέρδευα το ε με το 3 και το 2 με το λ και δεν μίλησα ποτέ σε ειδικό οπότε σκέφτομαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας ή αν είμαι αυτιστική (λόγω αμηχανίας όταν επικοινωνώ με τους άλλους και γενικά της αδεξιότητας μου). Θα έπρεπε να απευθύνω σε ψυχολόγο ή λογοθεραπευτή; Ίσως φταίει και το ότι δεν διάβαζα ποτέ μου εξωσχολικά βιβλία. Θα ήθελα πολύ να ακούσω κάποια συμβουλή για το τι να κάνω. Πριν πείτε το οτιδήποτε ο προφορικός μου λόγος δεν έχει καμία σχέση με τον γραπτό. Όταν γράφω έχω λίγο χρόνο να επεξεργαστώ και να βελτιώσω τον τρόπο έκφρασης μου.
georgiouu Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) νομιζω οτι δεν εχεις καμμια παθηση.Ειναι συνηθες αυτος που μιλαει πολυ να λεει οτι να ναι,δεν εισαι κατι ιδιαιτερο ξερω πολλους που το κανουν γνωμη μου προσπαθησε αυτα που εχεις να πεις να τα σκεφτεσαι πρωτα Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2021 από georgiouu
lyda94 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία, άρθρα, επιστημονικές πηγές κλπ. Προσπάθησε να βάζεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου πριν πεις κάτι, όπως κάνεις και με τον γραπτό λόγο. Νιώθεις αμηχανία στις διαδράσεις σου με τους άλλους, επειδή το σκέφτεσαι. Το είπες και εσύ! Φυσικά, δεν είναι κακό να απευθυνθείς σε έναν λογοθεραπευτή. Χωρίς καμία ντροπή ή σκέψη τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι! Καλό στον εαυτό σου θα κάνεις! 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 20 λεπτά πριν, CloudyStupidMind είπε Καλησπέρα, γνωρίζω εδώ και καιρό (δεν ήθελα να το αποδεχθώ βέβαια) πως έχω σημαντικά περιορισμένο λεξιλόγιο και τρομερή δυσκολία διατύπωσης των σκέψεων μου (πολλές φορές αυτά που λέω δεν έχουν καμία συνοχή, δεν βγάζουν κανένα νόημα). Η προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, ήταν η χρονιά που έδινα πανελλήνιες και κάθε μάθημα έκθεσης μου φαινόταν δυσάρεστη αγγαρεία καθώς οι ιδέες μου ήταν ελάχιστες και προφορικά δεν συμμετείχα γιατί δεν γνώριζα τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να διατυπώσω αυτά τα ελάχιστα που είχα στο μυαλό μου. Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά. Θα μπορούσε να οφείλεται στο άγχος αλλά δεν νομίζω γιατί μετά από συζητήσεις με την αδερφή μου ,με την οποία νιώθω αρκετά άνετα, μου έχει αποκαλύψει πως πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που θέλω να της πω γιατί δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις να το προσδιορίσω. Και με τις φίλες μου γενικά μιλάω πολύ και στο τέλος αυτά που λέω δεν έχουν καμία ουσία.. ενώ με τους αγνώστους προτιμώ να μην μιλώ καθόλου καθώς φοβάμαι πως θα με χαρακτηρίσουν χαζή και δεν θα θέλουν ύστερα οι ίδιοι να με γνωρίσουν. Το θέμα μου γίνεται ιδιαίτερα φανερό όταν συζητάμε για πιο σοβαρά αντικείμενα. Όταν ήμουν μικρή μπέρδευα το ε με το 3 και το 2 με το λ και δεν μίλησα ποτέ σε ειδικό οπότε σκέφτομαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας ή αν είμαι αυτιστική (λόγω αμηχανίας όταν επικοινωνώ με τους άλλους και γενικά της αδεξιότητας μου). Θα έπρεπε να απευθύνω σε ψυχολόγο ή λογοθεραπευτή; Ίσως φταίει και το ότι δεν διάβαζα ποτέ μου εξωσχολικά βιβλία. Θα ήθελα πολύ να ακούσω κάποια συμβουλή για το τι να κάνω. Πριν πείτε το οτιδήποτε ο προφορικός μου λόγος δεν έχει καμία σχέση με τον γραπτό. Όταν γράφω έχω λίγο χρόνο να επεξεργαστώ και να βελτιώσω τον τρόπο έκφρασης μου. Μπορεί να ειναι πολλά πράγματα, απλά κατά τη γνώμη μου βάση εμπειρίας πιστεύω πως δεν πρέπει να σε απασχολεί πολυ απλά να βρεις τρόπους να βελτιώθεις και να εξασκησε σε αυτό. Απλά κάποιοι άνθρωποι το έχουν και άλλοι δε το χουν με τα λόγια. Έτσι είναι η ζωή άδικη/σκληρή. Μπορει να ειναι και αυτισμος και οτιδηποτε αλλα στη τελική δεν έχει καμια σημασία δε θα πεθάνεις απο αυτο. Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που θα σου ταιριάζουν και θα τα καταφερνεις.
CloudyStupidMind Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μπορεί να ειναι πολλά πράγματα, απλά κατά τη γνώμη μου βάση εμπειρίας πιστεύω πως δεν πρέπει να σε απασχολεί πολυ απλά να βρεις τρόπους να βελτιώθεις και να εξασκησε σε αυτό. Απλά κάποιοι άνθρωποι το έχουν και άλλοι δε το χουν με τα λόγια. Έτσι είναι η ζωή άδικη/σκληρή. Μπορει να ειναι και αυτισμος και οτιδηποτε αλλα στη τελική δεν έχει καμια σημασία δε θα πεθάνεις απο αυτο. Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που θα σου ταιριάζουν και θα τα καταφερνεις. Αυτό αναζητώ.. τρόπους για να το βελτιώσω. Σίγουρα δεν θα πεθάνω από αυτό αλλά γενικά η επικοινωνία είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και όταν ξέρω πως υστερώ σε αυτό επηρεάζομαι ψυχολογικά και στεναχωριέμαι.. δεν είναι κάτι που ελέγχω. Θεωρώ πως αν γνωρίζω ποια είναι η αιτία θα μου είναι πιο εύκολο να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερη 41 λεπτά πριν, georgiouu είπε νομιζω οτι δεν εχεις καμμια παθηση.Ειναι συνηθες αυτος που μιλαει πολυ να λεει οτι να ναι,δεν εισαι κατι ιδιαιτερο ξερω πολλους που το κανουν γνωμη μου προσπαθησε αυτα που εχεις να πεις να τα σκεφτεσαι πρωτα Ναι το έχω παρατηρήσει.. Απλά ακόμη και όταν έχουμε μια συζήτηση για κάτι σοβαρό και έχω κάποια άποψη (την οποία προσπαθώ να υποστηρίξω με επιχειρήματα) το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ είναι πολύ φτωχό και συχνά επαναλαμβάνομαι. Ο τρόπος που οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα μου (και η σύνταξη) μπορεί να μην βγάζει καν νόημα. Και αν κάτσω να αναλύσω το τι θα πω τότε η κατάσταση γίνεται αμήχανη ή ο άλλος χάνει το ενδιαφέρον και αλλάζει θέμα
gkasta Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Εντωμεταξυ ο γραπτός σου λόγος δείχνει σε πολύ καλό επίπεδο, πάνω από το επίπεδο του μέσου χρήστη. Οπότε, πιθανότατα το ζήτημα σου να είναι κυρίως ψυχολογικό και να μην μπορείς να εκφράσεις αυτά που θες, λόγω κάποιας ανασφάλειας στον προφορικό λόγο. Πρακτικά το διάβασμα βιβλίων, βοηθάει τόσο το λεξιλόγιο μας, όσο και την έκφραση μας.
StamTheMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, CloudyStupidMind είπε Όταν ήμουν μικρή μπέρδευα το ε με το 3 και το 2 με το λ και δεν μίλησα ποτέ σε ειδικό οπότε σκέφτομαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας ή αν είμαι αυτιστική Αυτο που λες θα μπορουσε να ειναι μια πολυ ηπια μορφη δυσλεξιας. Παρ'ολα αυτα τα γραπτα σου δε δειχνουν κατι ιδιαιτερο. Επισης να ξερεις οτι πολλα ατομα ,χωρις να εχουν ιδεα,βρισκονται στο φασμα του αυτισμου ( δε λεμε αυτιστικός/ή ) . Εγω για να ειμαι ησυχος θα πηγαινα σε καποιον λογοθεραπευτη,εστω και για μια απλη συζητηση μαζι του. 2
Vici14 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, CloudyStupidMind είπε Καλησπέρα, γνωρίζω εδώ και καιρό (δεν ήθελα να το αποδεχθώ βέβαια) πως έχω σημαντικά περιορισμένο λεξιλόγιο και τρομερή δυσκολία διατύπωσης των σκέψεων μου (πολλές φορές αυτά που λέω δεν έχουν καμία συνοχή, δεν βγάζουν κανένα νόημα). Η προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, ήταν η χρονιά που έδινα πανελλήνιες και κάθε μάθημα έκθεσης μου φαινόταν δυσάρεστη αγγαρεία καθώς οι ιδέες μου ήταν ελάχιστες και προφορικά δεν συμμετείχα γιατί δεν γνώριζα τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να διατυπώσω αυτά τα ελάχιστα που είχα στο μυαλό μου. Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά. Θα μπορούσε να οφείλεται στο άγχος αλλά δεν νομίζω γιατί μετά από συζητήσεις με την αδερφή μου ,με την οποία νιώθω αρκετά άνετα, μου έχει αποκαλύψει πως πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που θέλω να της πω γιατί δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις να το προσδιορίσω. Και με τις φίλες μου γενικά μιλάω πολύ και στο τέλος αυτά που λέω δεν έχουν καμία ουσία.. ενώ με τους αγνώστους προτιμώ να μην μιλώ καθόλου καθώς φοβάμαι πως θα με χαρακτηρίσουν χαζή και δεν θα θέλουν ύστερα οι ίδιοι να με γνωρίσουν. Το θέμα μου γίνεται ιδιαίτερα φανερό όταν συζητάμε για πιο σοβαρά αντικείμενα. Όταν ήμουν μικρή μπέρδευα το ε με το 3 και το 2 με το λ και δεν μίλησα ποτέ σε ειδικό οπότε σκέφτομαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας ή αν είμαι αυτιστική (λόγω αμηχανίας όταν επικοινωνώ με τους άλλους και γενικά της αδεξιότητας μου). Θα έπρεπε να απευθύνω σε ψυχολόγο ή λογοθεραπευτή; Ίσως φταίει και το ότι δεν διάβαζα ποτέ μου εξωσχολικά βιβλία. Θα ήθελα πολύ να ακούσω κάποια συμβουλή για το τι να κάνω. Πριν πείτε το οτιδήποτε ο προφορικός μου λόγος δεν έχει καμία σχέση με τον γραπτό. Όταν γράφω έχω λίγο χρόνο να επεξεργαστώ και να βελτιώσω τον τρόπο έκφρασης μου. Κορίτσι μου καλησπέρα, είμαι Λογοθεραπεύτρια και θέλω να σου πω πρώτα απο όλα μπράβο που αποδέχτηκες ότι αντιμετωπίζεις αυτή τη δυσκολία και ότι θες να βελτιώσεις τη ζωή σου,πολύ σωστά αυτά που σου λένε ότι θα σου έκανε πολύ καλό να διαβάζεις βιβλία,επιστημονικά άρθρα κλπ αλλά στέκομαι σε αυτό που είπες κ η ίδια ότι σε επηρεάζει ψυχολογικά και ότι θα σε βοηθούσε να μάθεις την αιτία της δυσκολίας σου,οπότε θα σου πρότεινα να βρεις ένα κέντρο ειδικών θεραπειών που να είναι στελεχωμένο με λογοθεραπευτή και ψυχολόγο οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις δυσκολίες σου ώστε να βρουν και τα αίτια .Από εκεί και πέρα θα σχεδιάσουν το θεραπευτικό πρόγραμμα που θα κάνετε και μαζί αλλά κυρίως θα σε κατευθύνουν και για το πώς να το αντιμετωπίζεις σωστά και αποτελεσματικά μόνη σου και θα σου λύσουν όποια απορία και άγχος έχεις. Κατανοώ ότι όλο αυτό μπορεί να έχει ένα κόστος που ίσως να σε κάνει να αμφιβάλεις αλλά σου αξίζει να κάνεις αυτή την επένδυση για τον εαυτό σου, καλή δύναμη και εύχομαι όλα να πάνε καλά!
cumulus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Εγω μια συμβουλή θα σου δώσω .Για κανένα λόγο μην απευθυνθείς σε ειδικό για το θέμα σου. Για αυτό το λόγο υπάρχει το Ίντερνετ και το ινσομνια .Είναι γνωστό ότι οι τηλεδιαγνωσεις έχουν επιτυχία που αγγίζει το 1000%. Εγω πχ πονούσε το πόδι μου ,το έψαξα βρήκα ότι εχω καλαζάρ ,πήρα τα αντίστοιχα χάπια και τώρα είμαι οκ.
BadBoy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Θα έλεγα να ξεκινήσεις βγάζοντας το stupid από το username πάντως. 4
Leleouras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 πλέον στις μέρες μας η λογοκρισία εχει φτάσει ταβάνι, και σκέψου πόσο χειρότερα είναι σε άλλες χώρες. έχουν ψυχαναγκαστεί οι νέοι/νέες να επεξεργάζονται το κάθε τι πριν το ξεστομίσουν. χάθηκε ο αυθορμητισμός, χάθηκε το ρομάντζο what is love?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 13 hours ago, CloudyStupidMind said: Θα έπρεπε να απευθύνω σε ψυχολόγο ή λογοθεραπευτή; Dis...
Προτεινόμενες αναρτήσεις