Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ξεκινήσει ήδη να το ψύχω καθώς αγόρασα μια cooling base για ψύξη από κάτω!

Αλλά επειδή βλέπω το πάνω μέρος μαζεύει λίγη ζέστη σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο!

https://www.acinfinity.com/receiver-amp-cooling-fans/

Εχω το macbook pro 16, το δουλεύω σε clamshell mode καθώς χρησιμοποιώ 2 εξωτερικές 32άρες οθόνες!

Update : Τελικά σκέφτομαι να πάω σε Noctua 200mm fan αλλά δεν ξέρω με ποια λέξη να ψάξω στα αγγλικά για κάποια βάση στην οποία να κουμπώνει ο ανεμιστήρας.

Αν χρησιμοποιήσω τη λέξη case το google νομίζει ότι αναφέρομαι σε desktop case που θα μπει ο ανεμιστήρας.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω αν είχα σοβαρά θέματα θερμοκρασίας, θα το πουλουσα οσο ειναι καιρος και θα πηγαινα σε καποιο νεοτερο με την προυποθεση οτι δεν θα έχει αυτο το προβλημα. Τωρα αν ζεστενεται λίγο οπως λες, ειναι αναμενομενο δεν θα παθει κατι.

Επεξ/σία από Chemical
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Chemical είπε

Εγω αν είχα σοβαρά θέματα θερμοκρασίας, θα το πουλουσα οσο ειναι καιρος και θα πηγαινα σε καποιο νεοτερο με την προυποθεση οτι δεν θα έχει αυτο το προβλημα. Τωρα αν ζεστενεται λίγο οπως λες, ειναι αναμενομενο δεν θα παθει κατι.

Πάντως προσπαθώ από χθες να βρω αν υπάρχει θήκη οριζόντια με βεντουζάκια σιλικόνης για ανεμιστηράκια  που έχουν φτιαχθεί για να μπαίνουν σε κουτιά και δεν έχω βρει κάτι!
Μέχρι και στους case moders του insomnia ρώτησα αλλά δεν έχει απαντήσει κανείς!

• Super Moderators
Δημοσ.
On 12/03/2021 at 12:23, skiabox said:

Εχω ξεκινήσει ήδη να το ψύχω καθώς αγόρασα μια cooling base για ψύξη από κάτω!

Αλλά επειδή βλέπω το πάνω μέρος μαζεύει λίγη ζέστη σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο!

https://www.acinfinity.com/receiver-amp-cooling-fans/

Εχω το macbook pro 16, το δουλεύω σε clamshell mode καθώς χρησιμοποιώ 2 εξωτερικές 32άρες οθόνες!

Update : Τελικά σκέφτομαι να πάω σε Noctua 200mm fan αλλά δεν ξέρω με ποια λέξη να ψάξω στα αγγλικά για κάποια βάση στην οποία να κουμπώνει ο ανεμιστήρας.

Αν χρησιμοποιήσω τη λέξη case το google νομίζει ότι αναφέρομαι σε desktop case που θα μπει ο ανεμιστήρας.

Μήπως έχεις πάρει λάθος μηχάνημα για τη δουλειά που κανεις? 😛 

Αν και το πιο πιθανό ειναι πως είσαι απλά υπερβολικός και ανησυχείς άδικα μιας και τόσος κόσμος δουλεύει με αυτα τα μηχανήματα χωρίς έξτρα ψύξη κλπ.

Ασε που νομιζω πως ένας εξωτερικός ανεμιστήρας (που ειναι και έκτρωμα αισθητικά) δεν θα σου προσφέρει απολύτως τιποτα εκτός απο ελάχιστα μικρότερη θερμοκρασία στο εξωτερικό σασί του MacBook... Ο επεξεργαστής καθώς και αλλα συστήματα στο εσωτερικό του δεν θα επηρεαστούν καθόλου ως προς τις θερμοκρασίες τους σε βαριές εργασίες... :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το δουλευειες σε clamshell mode.

Αμαρτια ειναι, θα το καψεις και θα διαλυσεις και την οθονη..

το δικο μου mbpr ετσι εμφανισε προβλημα στην οθονη, ζεσταθηκε μετα απο clamshell λειτουργια κ γ@@θηκε η οθονη.. 950€ η επισκευη λενε

Επεξ/σία από bahamut_zero
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

το δικο μου mbpr ετσι εμφανισε προβλημα στην οθονη, ζεσταθηκε μετα απο clamshell λειτουργια κ γ@@θηκε η οθονη.. 950€ η επισκευη λενε

Ποιο mbpr αν επιτρέπεται και τι έπαθε η οθόνη;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

Μην το δουλευειες σε clamshell mode.

Αμαρτια ειναι, θα το καψεις και θα διαλυσεις και την οθονη..

Μα δεν κάνω τίποτα τρελό.

Κώδικα γράφω.

Μην νομίζεις ότι το ζορίζω δηλαδή.

Για monitoring θερμοκρασιών ποιο software προτείνετε παιδιά;

Νομίζω είμαι μια χαρά :

63610593_ScreenShot2021-03-13at7_41_49PM.png.373c871c962e6a78a5908a892ac6bc94.png

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μα δεν κάνω τίποτα τρελό.

Κώδικα γράφω.

Μην νομίζεις ότι το ζορίζω δηλαδή.

Για monitoring θερμοκρασιών ποιο software προτείνετε παιδιά;

Νομίζω είμαι μια χαρά :

63610593_ScreenShot2021-03-13at7_41_49PM.png.373c871c962e6a78a5908a892ac6bc94.png

Κι εγω κωδικα εγραφα :( 

45 λεπτά πριν, Chemical είπε

Ποιο mbpr αν επιτρέπεται και τι έπαθε η οθόνη;

Mbpr 2015, delamination... θα μου πεις ηταν προβληματικη σειρα. Αλλα το χα στην πενα 5 χρονια, κ χαλασε μεσα σε 1 8ωρο μολις ξεκινησαμε wfh....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bahamut_zero είπε

Mbpr 2015, delamination... θα μου πεις ηταν προβληματικη σειρα. Αλλα το χα στην πενα 5 χρονια, κ χαλασε μεσα σε 1 8ωρο μολις ξεκινησαμε wfh....

Για αυτό θέλω να το ψύχω και από πάνω για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bahamut_zero είπε

Καταρχάς η αλλοίωση του anti gloss coating δεν οφείλεται στην θερμοκρασία αλλά στην αστοχία υλικού, το έπαθα και εγώ αλλά δεν έδωσα 950 ευρώ για αυτό. FYI η apple είχε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για αυτό μέχρι το 2018 free of charge. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Chemical είπε

Καταρχάς η αλλοίωση του anti gloss coating δεν οφείλεται στην θερμοκρασία αλλά στην αστοχία υλικού, το έπαθα και εγώ αλλά δεν έδωσα 950 ευρώ για αυτό. FYI η apple είχε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για αυτό μέχρι το 2018 free of charge. 

Σε εμα η αλλοιωση ηρθε μεσα απο μια και μοναδικη χρηση παντως οπου το mac ειχε ζεσταθει υπερβολικα. 5 χρονια δεν ειχε το παραμικρο. Μπορει να μην οφειλεται αμεσα σε αυτο μπορει εμμεσα. Εχω διαβασει αντιστοιχες περιπτωσεις και στο reddit που την επαθαν απο αντιστοιχη χρηση.

το προγραμμα αντικαταστασης δεν με καλυπτε δυστυχως για 1 χρονο (4 χρονια αποντην αγορα ειναι αν δεν κανω λαθος).

ουτε εγω το εφτιαξα, το χω αφησει ετσι και απλα καποιες φορες ειναι εκνευριστικο, ενω δεν κλεινω αμεσα το καπακι οταν το κλεινω μηπως επιβραδυνω την φθορα.

με τα 950 εβαλα και την διαφορα και πηρα ενα Μ1 για την ιστορια

Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να μην το ρισκάρω, ανύψωσα την αριστερή εξωτερική οθόνη και έχω το MacBook pro από κάτω ανοικτό.

Ορίστε και οι καλύτερες θερμοκρασίες που έχω τώρα :

1075729358_ScreenShot2021-03-15at2_09_59PM.png.3fac682f7022163d9fe51e46bc2dc6db.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...