Angelcrow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, είμαι σε φάση αναζήτησης αναβάθμισης για το Phenom ii x 5 1090 t Υπάρχουν τα εξής κομμάτια μέχρι στιγμής τα οποία δεν θα αναβαθμίσω: PC CASE :COOLERMASTER HALF 912+ https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/haf-912-plus/ PSU COOLERMASTER V750 GOLD Semi Modular το έχει μόνο σαν αρνητικό την έλειψη δεύτερου EPS 4+4 pin αλλά διορθώνεται με ένα καλώδιο https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/power/v750s/ RX 590x 8GB NITRO+ https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-590-8g-g5-oc_c 1TB WD Black 7200RPM για Backup 2 οθόνες 1080p monitor τα οποία χρησιμοποιώ για προγραμματισμό και είμαι ικανοποιημένος Με παιχνίδια δεν ασχολούμε πλέον και δεν με ενδιαφέρει το σπορ πλεον και τα bottlenecks καθώς και το OC O υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για UNITY 3D, Visual Studio και Data Analysis Έχουμε και λέμε: Μετά από σχετική έρευνα κατέληξα στα εξής: CPU: Ryzen 5 3600 Tray https://www.skroutz.gr/s/19434592/AMD-Ryzen-5-3600-Tray.html CPU COOLER: Arctic Freezer 34 eSports Duo White https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-White.html#reviews Motherboard: Με ενδιαφέρει η μελοντική αναβάθμιση σε σειρά 5 καθώς και η δυνατότητα SLI σε περίπτωση που ασχοληθώ με CUDA AI,Machine Learning, Συνεπώς η μόνη λογική επιλογή είναι η εξής μετά από έρευνα https://www.skroutz.gr/s/27171412/Gigabyte-X570-Aorus-Pro-rev-1-1-1-2-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html [Σε περίπτωση που δεν ενδιέφερε τρελά η αναβάθμιση μελλοντικά και το SLI θα πήγαινα στην MSI B550-A Pro Motherboard ATX με AMD AM4 Socket https://www.skroutz.gr/s/24068592/MSI-B550-A-Pro-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html αλλά λέω να κάνω την υπέρβαση αυτή τη φορά] RAM : G.Skill Aegis 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-32GIS) https://www.skroutz.gr/s/20497706/G-Skill-Aegis-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-32GIS.html NVME: Western Digital SN750 SSD 1.0TB M.2 NVMe o σκληρός θα γίνει 2 partition για 1)Windows + προγράμματα 250 gb 2) Projects 750gb https://www.skroutz.gr/s/17641884/Western-Digital-SN750-SSD-1-0TB-M-2-NVMe-WDS100T3X0C.html#specs [Σχόλιο: Σκεφτόμουν για samsung 970 evo plus 1ΤΒ αλλά δεν με έπεισε η διαφορά τιμής] Αλλαγή όλων των ανεμιστήρων στο κουτί με τα εξής για να έχουν όλοι PWM: https://www.skroutz.gr/s/17302586/Arctic-P12-PWM-PST-Value-Pack.html#reviews To Συνολικό Budjet με φτηνότερες τιμές skroutz βγαίνει στα 735 ευρώ Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για αυτά τα componets: Σε γενικές γραμμές αυτά που με προβληματίζουν είναι τα εξής: 1) Αν το CPU COOLER είναι αρκετά καλό για τα λεφτά του και αν σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά περίπου? 2) Αν θα έπρεπε στο κουτί μου να αντικαταστήσω τον μπροστινό ανεμιστείρα coolermaster megaflow 200mm 3 pin με κάποιους ανεμιστήρες που έχουν καλύτερο cfm από τους φτηνούς που διάλεξα: Θα μπορώ μέσω της μητρικής να ελέγχω τον 3pin ανεμιστήρα με τα καινούργια bios μέσω volt? 3) Αν θα έπρεπε να πάω σε intel? Οποιαδήποτε άλλη πρόταση μέχρι 800 ευρώ συνολικό budjet δεκτή 4) Εκτός του ανωτέρω budjet ψάχνω και για UPS για το άνω σύστημα + 2 οθόνες (1LED + 1 IPS) περίπου στα 120 ευρώ Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από Angelcrow ορθογραφία
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Το cooler νομίζω είναι τρομερό vfm και δεν πιστεύω οτι έχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την κατηγορία τιμής Για τα fans δε γνωρίζω να σου πω αν γίνεται μέσω bios, λογικά θα πω οχι αλλά δεν έχω την πραγματική γνώση Η Ιntel είναι περισσότερο vfm αυτή την εποχή αλλά το αν θα έπρεπε να πας το γνωρίζεις εσύ. Εφόσον μελλοντικά σε ενδιαφέρει να πας σε σειρά 5, που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα παραμείνει δυνατότερη και από την 11η γενιά Ιntel, τότε καλά κάνεις και επιλέγεις Ryzen. Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. 1
JDROGAS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Mια αλλαγη απο εμενα εαν κι εγω δεν θα πηγαινα για amd 😁(ειναι γνωστο αυτο) Μνημουλες αυτες G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz Με τους ανεμιστηρες δεν νομιζω να εχεις θεμα.....αναλογα βεβαια τη μητρικη συνηθως εχουν οι τελευταιες profile normal.silent,turbo κλπ. Το καθε bios ειναι διαφορετικο βεβαια.
Angelcrow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Mια αλλαγη απο εμενα εαν κι εγω δεν θα πηγαινα για amd 😁(ειναι γνωστο αυτο) Μνημουλες αυτες G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz Με τους ανεμιστηρες δεν νομιζω να εχεις θεμα.....αναλογα βεβαια τη μητρικη συνηθως εχουν οι τελευταιες profile normal.silent,turbo κλπ. Το καθε bios ειναι διαφορετικο βεβαια. Πολύ ακριβές στα 32gb που με ενδιαφέρουν χωρίς να υπάρχει λόγος πιστεύω
JDROGAS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, Angelcrow είπε Πολύ ακριβές στα 32gb που με ενδιαφέρουν χωρίς να υπάρχει λόγος πιστεύω Iσως δεν ημουν συγκεκριμενος.....εννοουσα δυο σετακια 16αρια =154,36
Angelcrow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Iσως δεν ημουν συγκεκριμενος.....εννοουσα δυο σετακια 16αρια =154,36 Θα πάω απευθείας σε 32gb και μελοντικά σε 64 αν χρειαστεί γι αυτό έβαλα απευθείας τις άλλες σε περίπτωση που κάνω αναβάθμιση σε ryzen 5900x και βάλω καμια noctua που χρειάζεται low prolfile ram! https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15-chromax-black.html Το μελέτησα γι αυτό διάλεξα αυτές! Έχω κάνει έρευνα σε βάθος!😀 Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από Angelcrow 1
triplex1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μια ερωτηση απο εμενα , αφου δεν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια και πας σε μητρικη 570 γιατι δεν πας και σε 8πυρηνο οι οποιοι 3700 και 3800 εχουν καλυτερη τιμη σε σχεση με τον 5600x ;
JDROGAS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Αντιστοιχα στο σετακι cpu-mobo που εχεις επιλεξει με 408 αρχικη τιμη θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια Ψυκτρα εχεις επιλεξει ουτως η αλλως. και σε i5 10600kf στα 186 + Gigabyte Z490 Vision G - 214 ευρω=400 ευρω συνολο. Νομιζω οτι ο 3600 ειναι υπερτιμημενος.
Angelcrow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, triplex1 είπε Μια ερωτηση απο εμενα , αφου δεν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια και πας σε μητρικη 570 γιατι δεν πας και σε 8πυρηνο οι οποιοι 3700 και 3800 εχουν καλυτερη τιμη σε σχεση με τον 5600x ; Αν μου φτάναν τα λεφτά θα τα έκανα όλα αυτά! 40 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Αντιστοιχα στο σετακι cpu-mobo που εχεις επιλεξει με 408 αρχικη τιμη θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια Ψυκτρα εχεις επιλεξει ουτως η αλλως. και σε i5 10600kf στα 186 + Gigabyte Z490 Vision G - 214 ευρω=400 ευρω συνολο. Νομιζω οτι ο 3600 ειναι υπερτιμημενος. Δεν έχει διαφορά στη τιμή αυτό που μου δείχνεις σε intel ούτε σε επιδόσεις 5% πάνω κάτω και η αναβαθμισημότητας της μητρικής είναι λίγο μικρή και δεν δέχεται sli! Από την άλλη πλευρά υπάρχει το εξής ενδιαφέρον σενάριο Ryzen 3900x 414 ευρώ MSI B550 A-Pro 120 ευρώ 2χ8 Aegis 3200 80 ευρώ samsung 970 plus 512gb 75 ευρώ noctua nh d15 100 ευρώ Και πάμε πάλι κοντά στα 800 ευρώ για τα άνω + 120 ευρώ για ups Χάνω σε ποιότητα μητρικής, μνήμη και δίσκο που τα χρειάζομαι πιστεύω περισσότερο στη παρούσα φάση και θα τα ευχαριστηθώ περισσότερο!Σε κανα χρόνο πάω για αναβάθμιση σε καινούργιο CPU! Εξάλου στο unity είμαι αρκετά καινούργιος και δεν θα ασχοληθώ με ray traycing το οποίο θέλει και nvidia συνεπώς ο 6/12πύρηνος είναι μια χαρά για αρχή σύμφωνα με ερευνα που έκανα: Το έχω σκεφτεί αλλά δεν μου αρέσει το σενάριο!Προτιμώ 32gb στο unity και περισσότερο NVME και 10+2 power phases στη μητρική για μελλοντική αναβάθμιση επεξεργαστή! Τείνω να πιστέυω ότι η μόνη υπέρβαση που αξίζει να κάνω είναι να πάω απευθείας σε DEEPCOOL ASSASSIN III ή noctua nh d15 100 ευρώ και κάποια στιγμή να αναβαθμίσω μόνο επεξεργαστή αν χρειαστεί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ! LOL!!!!!😁 Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2021 από Angelcrow
JDROGAS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δεν εχει διαφορα στην τιμη σιγουρα εχει ομως σε επιδοσεις. Τωρα vfm αγορα ryzen 3900x 414 ευρω δεν την λες. Να σου πω την αληθεια για το sli δεν το προσεξα σορυ. Επουδενει δεν θα εδινα εγω τοσα χρηματα για επεξεργαστη αυτων των επιδοσεων το θεωρω κοροιδια ειλικρινα. Το μονο που εχει λογικη σε amd αυτη τη στιγμη ειναι οι μητρικες εαν και εκει εαν θελεις καλη υλοποιηση θα πρεπει παλι να πληρωσεις. Απλα η ιντελ αυτη τη στιγμη δεν εχει μητρικες οικονομικες για φθηνα συστηματακια. Βλεπω οτι τα εχεις σκεφτει ολα κι εχεις χαραξει την πορεια σου οποτε εγω περισσευω. Αλλωστε δεν προσπαθησα να σε πεισω απλα και μονο να σου δωσω εναλλακτικες ηθελα 😉 Ευχομαι καλες αγορες και ελπιζω να τα χαρεις οπως θελεις!
Angelcrow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Δεν εχει διαφορα στην τιμη σιγουρα εχει ομως σε επιδοσεις. Τωρα vfm αγορα ryzen 3900x 414 ευρω δεν την λες. Να σου πω την αληθεια για το sli δεν το προσεξα σορυ. Επουδενει δεν θα εδινα εγω τοσα χρηματα για επεξεργαστη αυτων των επιδοσεων το θεωρω κοροιδια ειλικρινα. Το μονο που εχει λογικη σε amd αυτη τη στιγμη ειναι οι μητρικες εαν και εκει εαν θελεις καλη υλοποιηση θα πρεπει παλι να πληρωσεις. Απλα η ιντελ αυτη τη στιγμη δεν εχει μητρικες οικονομικες για φθηνα συστηματακια. Βλεπω οτι τα εχεις σκεφτει ολα κι εχεις χαραξει την πορεια σου οποτε εγω περισσευω. Αλλωστε δεν προσπαθησα να σε πεισω απλα και μονο να σου δωσω εναλλακτικες ηθελα 😉 Ευχομαι καλες αγορες και ελπιζω να τα χαρεις οπως θελεις! To SLI ( για Cuda Machine Learning) είναι το πρόβλημα και σε intel και σε AMD και γι αυτό το λόγο πρέπει να πληρώσεις ένα minimum των 220 ευρώ και στις δύο πλευρές! Για κανένα άλλο λόγο δεν θα με ενδιέφερε το SLI εκτός από Cuda Machine Learning και αυτό το σενάριο παίζει να το δουλέψω από του χρόνου με μία κάρτα γραφικών και μελλοντικά δευτερη και αυτό από μεταχειρισμένα γιατί δεν αξίζει το κόπο να τα σκάσεις για καινούργια πιστεύω! Απλά τώρα που αναβαθμίζω υπολογιστή πρέπει να το λάβω υπόψην μου και ανεβάζει το κόστος σχετικά!Είναι λίγο εξεζητημένο το θέμα δυστυχώς αλλά τι να κάνουμε! Δυστυχώς δεν τα έχω σκεφτεί όλα και γι αυτό ρωτάω και κάθε βοήθεια είναι θεμιτή! 1 ώρα πριν, JDROGAS είπε Αντιστοιχα στο σετακι cpu-mobo που εχεις επιλεξει με 408 αρχικη τιμη θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια Ψυκτρα εχεις επιλεξει ουτως η αλλως. και σε i5 10600kf στα 186 + Gigabyte Z490 Vision G - 214 ευρω=400 ευρω συνολο. Νομιζω οτι ο 3600 ειναι υπερτιμημενος. Βλέποντας την Gigabyte Z490 βλέπω ότι είναι σχεδόν ίδια με τα χαρακτηριστικά της gigabyte x570 που έχω διαλέξει και υποστηρίζει και το SLI με διαφορές πάντα στη ταχύτητα των διάυλων PCIE X16 και στους Μ2! ΑΠΛΑ ΚΟΥΚΛΙ Πως γίνεται ρε γ@μ@το οι μητρικές της INTEL να μου εμπνέουν πάντα περισσότερη εμπιστοσύνη δεν μπορώ να το καταλάβω! Και ναι ο 10600kf είναι καλύτερος από τον 3600 κατά 11% ΄όσο δηλαδή ο 5600χ περίπου Σοβαρή η πρόταση σου και σε ευχαριστώ και θα την κρατήσω σε περίπτωση που πάω σε INTEL Είμαι ακόμα σε σκέψεις και παίζει και ρόλο η διαθεσιμότητα! 1
Angelcrow Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ερώτηση σχετικά με Intel? Δεν έχω καταλάβει αν μαζί με τη σειρά 11 θα βγει και καινούργια σειρά μητρικών με καινούργιο chipset ή αν έχει ήδη βγει? Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από Angelcrow Αλλαγή
nickol-us Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Angelcrow είπε Ερώτηση σχετικά με Intel? Δεν έχω καταλάβει αν μαζί με τη σειρά 11 θα βγει και καινούργια σειρά μητρικών με καινούργιο chipset ή αν έχει ήδη βγει? Από τα παλιά chipset δεν θα πάρουν όλα υποστήριξη για 11η γενιά, για την ώρα z490 γνωρίζουνε στα σίγουρα, κάποιες μητρικές το αναφέρουν ήδη στα specs τους. Έχουν βγει νέες μητρικές με chipset 11th gen H510,B560,H570,Z590 1
Angelcrow Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Η έρευνα συνεχίστηκε και απλά ενημερώνω για το know how Στα 250 ευρώ Μετά από έρευνα βρήκα ότι η Gigabyte έχει βγάλει την Β550 vision D με πολύ καλά specs για τα pcie lanes τα οποία όμως υποστηρίζονται από Ryzen 5000 series και δυστυχώς δεν έχουν βγει τα 5000 series APUS για την πλήρη εκμετάλευση των Pcie Lanes 4th generation! Πραγματικά παίζει να είναι η πρώτη σωστά σχεδιασμένη μητρική Β550 για 5000 και 3000 series επεξεργαστές στη κατανομή των PCIE Lanes! Υποστηρίζει Crossfire και NVLINK Επίσης υποστήριξη ECC μνήμης μέχρι 128gb και τώρα πρόσφατα βγήκαν από Kingston και Samung ECC Μνήμες στα 3200 Mhz στα 16gb και 32gb τα οποία δεν έχουν τεσταριστεί επίσημα από τις εταιρείες μητρικών. Το κακό με την Gigabyte είναι δεν έχει και το καλύτερο τεσταρισμένο support σε ECC μνήμες Θα έλεγα ότι αυτή η μητρική είναι ανώτερη από την Aorus X570 pro στα 220 κατά πολύ Το καλό με τα APUS 4000 series (VEGA Cores) υποστηρίζουν shared memory μέχρι 16gb μνήμης (Εφόσον έχεις 32gb μνήμης) και ο memory controler υποστηρίζει ECC και μπορείς να φτιάξεις ένα καλό entry level workstation και να ασχοληθείς με ML-DEEP Learning στο LINUX στη πλατφόρμα ROCM της AMD To κακό με τα APUS 4000 series είναι ότι έχουν πολύ μικρή L3 Cache memory στον επεξεργαστή και αυτό έχει κάποια αρνητικά σε κάποια σενάρια! Στα 180-160 ευρώ αξίζουν οι B550 Extreme 4 και Χ570 Extreme 4 της Ashrock με λιγότερα features αλλά πιο ξεκάθαρη υποστήριξη σε ECC Μνήμες! Δεν πιστευω σε περισσότερα χρήματα να αξίζει άλλη μητρική από την Vision D σε specs ακόμα και σε Χ570 μιας και θα έλεγα ότι είναι το απόλυτο Workstation-Media-Creation Motherboard αυτή τη στιμή τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες! Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν όχι μέσα στο επόμενο εξάμηνο σίγουρα στην επόμενη γενιά μητρικών DDR4 ή DDR5 θα δούμε καλύτερα σχεδιασμένες μητρικές στην πλατφόρμα της AMD με περισσότερα ports και φτηνότερες τιμές και πραγματικά πιο future proof πράγματα μιας και από ότι κατάλαβα για την πρώτη γενιά μητρικών B550 και Χ570 όσον αφορά την εκμετάλευση των διαύλων pcie4 και pcie3 δεν έγινε κανένας σοβαρός σχεδιασμός από τις εταιρίες μιας και η intel δεν υποστήριζε pcie 4th gen! Προς το παρών το project πάει για πάγωμα μιας και το premium 200 ευρώ δεν είμαι διατεθιμένος να το πληρώσω στα λεφτά που θέλω να δαπανήσω και αυτό αφορά μνήμες,μητρικές και επεξεργαστές! Βρέθηκε ο FX 8100 στα 40 ευρώ που υποστηρίζει η μητρική μου και υποστηρίζει και κάποιες επιπλέον εντολές που θέλει το Unity 3D και βλέπω για κανά εξάμηνο τι θα κάνω! Θα σύγκρινα HIGH END Μηχάνημα Ryzen μόνο με τη σειρά W Xeon LGA 1200 της Intel μιας και εκεί υπάρχει υποστήριξη για ECC μνήμες και αυτή τη στιγμή υπάρχει έλειψη και εκεί σε parts! Αυτά είχα να σας πω από την έρευνα μου...Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και σας ευχαριστώ που με κατευθύνατε και προς Intel γιατί είδα και εκεί τι υπάρχει και κατάλαβα τι παίζει σχεδιαστικά στις μητρικής όσον αφορά το 4th gen pcie! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από Angelcrow 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα