Προς το περιεχόμενο

ΕΛΤΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Το τελευταίο διάστημα συνομιλώ με μια φίλη από την Ιρλανδία μέσω e-mail και σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε δι' αλληλογραφίας. Επειδή όμως δεν έχω ιδέα από αυτά, δεν το έχω ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να μου λύσετε κάποιες απορίες, όπως:

*Πόσο θα είναι το κόστος;

*Τι διαδικασία θα χρειαστεί να ακολουθήσω;

*Πιστεύετε ότι είναι εντάξει σαν υπηρεσία ή τα μισά γράμματα που θα στέλνω θα χάνονται; (δεν έχω σκοπό να τα στείλω συνημμένα, έχω ακούσει ότι είναι πιο ακριβά)

*Τα στοιχεία αποστολής πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες;

*Οτιδήποτε άλλο έχετε να με συμβουλέψετε

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ελπίζω να είστε καλά, καλή συνέχεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αποφασίσατε για λόγους ρομαντισμού;

τη φίλη την γνωρίζεις και από κοντά ή μόνο εξ αποστάσεως;

όλος ο κόσμος στρέφεται σε αμεσότερους τρόπους επικοινωνίας και εσείς διαλέγετε κάτι τελείως ανάποδο.

να το καταλάβω αν είναι θέμα ρομαντισμού και επιλογής ενός τέτοιου παραδοσιακού τρόπου. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Συμφωνώ με ό,τι λέει ο @greekfragmaαλλά ας πούμε ότι το παρακάμπτουμε.

  1. Υπάρχουν δύο είδη αποστολών: Α' Προτεραιότητας και Β' Προτεραιότητας, το καθένα όπως αντιλαμβάνεσαι πιο γρήγορο/πιο αργό. Όπως μπορείς να δεις και στον επίσημο κατάλογο, αν υποθέσουμε ότι ένα απλό γράμμα σε έναν απλό φάκελο είναι λιγότερο από 100 γραμμάρια (εξαρτάται το χαρτί, το πόσα φύλλα στέλνεις, τον φάκελο κλπ) κοίτας μέγιστο κόστος για το "γρήγορο ταχυδρομείο" [Α' Προτ.] 3,5€ και για το "αργό ταχυδρομείο" [Β' Προτ.] 2,5€.
  2. Δεν το πιστεύω ότι πρέπει να το πω: Γράφεις σε ένα Α4 το γράμμα, αγοράζεις έναν φάκελο, το διπλώνεις κατάλληλα και το κλείνεις. Γράφεις έπειτα τέρμα πάνω αριστερά "FROM" και από κάτω σε αγγλικά (αφού το στέλνεις Ιρλανδία) το ονοματεπώνυμό σου, την δική σου οδό, ταχυδρομικό κώδικα και χώρα. Μετά τέρμα κάτω αριστερά γράφεις "TO" και από κάτω πάλι σε αγγλικά ό,τι και πιο πάνω αλλά για την διεύθυνση του παραλήπτη. Πηγαίνεις στο τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ, στο βάζουν γραμματόσημο και τους λές αν θα το στείλεις με Α' ή Β' Πρότ.
  3. Όχι δεν χάνονται, απλά τώρα λόγω covid καθυστερούν πάρα πολύ. Οι Ιρλανδοί φαντάζομαι είναι λίγο καλύτερα από εμάς και μπορεί να φτάσει σε 2 βδομάδες μαξ, ενώ από Ιρλανδία Ελλάδα με ΕΛΤΑ υπολόγιζε κανα μήνα και αν.
  4. Δες πιο πάνω.
  5. Γενικά παλαιότερα έστελνα πολλά γράμματα στους παππούδες μου που δεν ήξεραν να χειρίζονται κινητά και email, είχε μια γοητεία δεν μπορώ να πω αλλά πλέον δεν θα το έκανα. Τα ΕΛΤΑ αυτόν τον καιρό γαμιούνται από ουρές με κόσμο που περιμένει αυτά που αγόρασε από alibaba, και μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις και ώρες για να καταθέσεις ένα γράμμα. Θα σε συμβούλευα, αν όντως θες να το συνεχίσεις, να πας μια φορά και να αγοράσεις 5-10 γραμματόσημα ώστε στα επόμενα γράμματα να τα κολλάς απλά τέρμα πάνω δεξιά και να τα βάζεις στα κίτρινα κουτιά που έχει έξω από κάθε ΕΛΤΑ χωρίς να περιμένεις.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι για λόγους ρομαντισμού, και την γνωρίζω εξ' αποστάσεως. Απλώς τα γράμματα ασκούν μια περίεργη γοητεία, και θέλουμε και οι δύο να δοκιμάσουμε. Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ο χρόνος παράδοσης, ούτως ή άλλως του χρόνου θα είμαι τρίτη λυκείου, είμαι απασχολημένη με φροντιστήρια και διαβάσματα και επιδιώκω να ξεκόψω από το ίντερνετ γιατί με αποσπά. Στην τελική, αν μας ξενερώσει συνεχίζουμε μέσω κοινωνικών δικτύων ή e-mail. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ήσασταν πολύ κατατοπιστικοί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλληλογραφώ αρκετά χρόνια και για μένα είναι ένα όμορφο χόμπι, εκτός από μέσο επικοινωνίας.

Στο κόστος τώρα, πλέον υπάρχει η αλληλογραφία εξωτερικού (δηλαδή για κάθε χώρα εξωτερικού) και είναι ανάλογα το βάρος (συνήθως θα πέφτεις στα έως 20γρ εκτός αν βάλεις αρκετές σελίδες Α4 μέσα, οπότε πας στα έως 50γρ). [https://www.elta.gr/Portals/0/Files/2020/PDFs/Tim_Epistolikou_02_2020.pdf] κοιτάς εδώ στα μικρά (οι συνήθεις φάκελοι αλληλογραφίας που διπλώνεις το Α4, οι φάκελοι Α4 πάνε στη κατηγορία μεγάλα), απλά (για αλληλογραφία θεωρώ ότι συστημένη επιστολή είναι υπερβολή) και Α ή Β προτεραιότητα που όπως είπε ο John παραπάνω έχει να κάνει με το χρόνο διακίνησης. Πρακτικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά Α ή Β καθώς οι αναμονές είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, georgianthi είπε

 

 

*Πιστεύετε ότι είναι εντάξει σαν υπηρεσία ή τα μισά γράμματα που θα στέλνω θα χάνονται; (δεν έχω σκοπό να τα στείλω συνημμένα, έχω ακούσει ότι είναι πιο ακριβά)

*

Συνημμένα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, conkal είπε

Συστημενα εννοει

αυτο φανταζομαι και εγώ αλλα τα πολλά email την μπερδεψαν .

 

Περιμενω θεμα που θα ρωτάνε πως εκπαιδευεις περιστέρια να πηγαίνουν μηνύματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...