Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα ,

Ο λόγος του θέματος είναι όπως λέει και το τίτλος , η δημοσία πρόσφορα ομολόγων της Μotor Oil.

Δεν έχω καμιά σχέση - επαφή με το θέμα , οι γνωστες όμως μήπως έχουν να πουν τίποτα περί αυτού?

Αξίζει η επένδυση μερικών χιλιαδων ευρώ ? τι ρίσκο έχει και τι κέρδος σε Χ ποσά σαν παράδειγμα ?

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι από τις καλές περιπτώσεις εταιρειών για επένδυση σε ομόλογο. Βέβαια όλα εξαρτώνται από την απόδοση που δίνουν, πριν 5 χρόνια ήταν περίπου 4.5 με 5%, τώρα δεν έχω μάθει ακόμα. 

Δημοσ.

ρισκο -> να κλεισει η Motor Oil οποτε χανεις τα λεφτα σου (ναι ξερω πρωχευτικος κωδικας μπλα μπλα)

κερδος -> γυρω στο 2% το χρονο, το ακριβες κερδος θα διαμορφωθει στη δημοπρασια.

Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Είναι από τις καλές περιπτώσεις εταιρειών για επένδυση σε ομόλογο. Βέβαια όλα εξαρτώνται από την απόδοση που δίνουν, πριν 5 χρόνια ήταν περίπου 4.5 με 5%, τώρα δεν έχω μάθει ακόμα. 

τετοια νουμερα ουτε στον υπνο σου. Το αντιστοιχο της Coral (θυγατρικη της Motor Oil) αυτη τη στιγμη διαπραγματευεται λιγο κατω απο 2%. Καπου εκει θα κινηθει και η μαμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

καλησπέρα στην παρέα ,

Ο λόγος του θέματος είναι όπως λέει και το τίτλος , η δημοσία πρόσφορα ομολόγων της Μotor Oil.

Δεν έχω καμιά σχέση - επαφή με το θέμα , οι γνωστες όμως μήπως έχουν να πουν τίποτα περί αυτού?

Αξίζει η επένδυση μερικών χιλιαδων ευρώ ? τι ρίσκο έχει και τι κέρδος σε Χ ποσά σαν παράδειγμα ?

Ρισκο δεν υπάρχει, εκτός αν κλείσει η Μotor Oil😀

Τα επιτόκια ανακοινωθήκαν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασε το επενδυτικό φυλλάδιο/δελτίο για πληροφορίες. Μην τις παίρνεις από ένα φόρουμ στο ίντερνετ που ο κάθε πα*%^ρας (συμπεριλαμβανομένου και εμού) λέει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς ευθύνη και πολλές φορές χωρίς να ξέρει την τύφλα του, νομίζοντας ασφαλώς ότι είναι ειδήμων.

Εν ολίγοις πάντως το ομόλογο είναι δάνειο προς την εταιρεία/εκδότη, με τον κίνδυνο εν προκειμένω την ΜΟΤΟΡ ΟΊΛ να βαρέσει κανόνι και να μην το πληρώσει. Αξιολόγησε την ίδια την εταιρεία και στο δελτίο το πρόγραμμα που θα τα χρησιμοποιήσει. Εκεί επίσης θα λέει και το εύρος που θα κινηθεί το επιτόκιο αναλόγως βέβαια και της ζήτησης.

Επίσης τα ομόλογα είναι κατά βάση 5ετή (περισσότερα στο φυλλάδιο) και πολλές φορές ο εκδότης έχει δικαίωμα ανάκλησης (π.χ. αν δίνει επιτόκιο 2% και σε 2-3 χρόνια πέσουν κι άλλο και μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, η εταιρεία μπορεί να το ανακαλέσει, στην οποία βέβαια περίπτωση παίρνεις τα λεφτά σου και τον μέχρι τότε τόκο).

Επεξ/σία από panostza
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ρισκο δεν υπάρχει, εκτός αν κλείσει η Μotor Oil😀

Τα επιτόκια ανακοινωθήκαν?

Τα επιτόκια δεν εχουν ανακοινωθει ακόμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Exω ενα φιλο που εργαζεται εκει σε πολυ υψηλοβαθμη θεση.Μου εχει πει τα χειροτερα για τις συνθηκες οσον αφορα συνεργασιες,συμφωνιες, πολυ ασχημες συμπεριφορες κτλ.Πολυ κουτοπονηρια,μαγειρεματα,το ψεμα παει συννεφο,περιεργες καταστασεις,μη αξιοπιστες συμφωνιες,λογια του αερα,κολπα για να μην τηρηθουν συμφωνιες,καθολου ξεκαθαρες καταστασεις,αλλα λενε και αλλα κανουν και γενικα ου μπλεξεις με δαυτους.

Οποιος θελει να μπλεξει με τετοιες καταστασεις,να χασει χρηματα και δεν εχει κατι καλυτερο να κανει στη ζωη του βουρ.....

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρκετά χαμηλότερο της προηγούμενης έκδοσης. Για 7ετες δε, θέλει αρκετή σκέψη πριν επενδύσει κάποιος. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sonikk είπε

Exω ενα φιλο που εργαζεται εκει σε πολυ υψηλοβαθμη θεση.Μου εχει πει τα χειροτερα για τις συνθηκες οσον αφορα συνεργασιες,συμφωνιες,συμπεριφορες κτλ.Πολυ κουτοπονηρια,μαγειρεματα,περιεργες καταστασεις,μη αξιοπιστες συμφωνιες,λογια του αερα,κολπα για να μην τηρηθουν συμφωνιες,καθολου ξεκαθαρες καταστασεις,αλλα λενε και αλλα κανουν και γενικα ου μπλεξεις με δαυτους.

Οποιος θελει να μπλεξει με τετοιες καταστασεις,να χασει χρηματα και δεν εχει κατι καλυτερο να κανει στη ζωη του βουρ.....

Πως μπλέκει;Δεν πάει για δουλειά εκεί κάποιος που αγοράζει ομόλογο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sonikk είπε

Exω ενα φιλο που εργαζεται εκει σε πολυ υψηλοβαθμη θεση.Μου εχει πει τα χειροτερα για τις συνθηκες οσον αφορα συνεργασιες,συμφωνιες,συμπεριφορες κτλ.Πολυ κουτοπονηρια,μαγειρεματα,περιεργες καταστασεις,μη αξιοπιστες συμφωνιες,λογια του αερα,κολπα για να μην τηρηθουν συμφωνιες,καθολου ξεκαθαρες καταστασεις,αλλα λενε και αλλα κανουν και γενικα ου μπλεξεις με δαυτους.

Προφανώς αυτά τα λες ως έξω από τα πράγματα. Υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν μετρητά και τα αξιοποιουν ανέκαθεν σε διάφορα προϊόντα πιστωτικά για να βγάζουν ένα κερδος. Παλιά είχαμε τις προθεσμιακες, τώρα πάτωσαν, ορισμένοι έχουν στραφεί και στα ομόλογα γιατι υπήρχαν αυξημένες αποδόσεις. Τώρα ακόμα και 2% να δίνουν σε σχέση με τις προθεσμιακες έχεις κερδος. Το ρισκο να κλείσει η εταιρεία και να τα χάσεις υπάρχει ανέκαθεν σε αυτά τα προϊόντα. Ο επενδυτής πρέπει να ψάχνει και να εξετάζει την εταιρεία. Επειδή έχω στενό συγγενικο προσωπο που επένδυσε εκεί και τις είχε διερευνήσει από τους ισολογισμούς όσο και γνωστό μου σε χρηματιστηριακη που μαθαίνω πληροφοριες από εκεί, λέω με βεβαιότητα ότι motor oil και ΟΠΑΠ, ήταν από τις καλύτερες εταιρείες για να επενδύσεις σε ομόλογα μαζί με 3-4 άλλες πριν λίγα χρόνια. Τώρα αν αλλαξε κατι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και μπήκαν στην σαβούρα εταιρειων με λαμογιες δεν το ξέρω. 

Φυσικά εδώ κουβέντα κάνουμε, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να επενδύσει να κανει την δική του έρευνα με όσο το δυνατόν αξιόπιστες πηγές και να μην βασιστεί στο τι γράφεται σε ένα forum. 

Δημοσ.

Ενας φιλος μου ειπε και εγω του ειπα, και το ειπε στον αλλον κλπ κλπ

Εδω μιλαμε για μια εταιρεια και την εκδοση ενός ομολόγου, τι σχεση εχει ο φιλος του φιλου.

Πως γίνεται να τρολαρετε ολα τα θέματα

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ενας φιλος μου ειπε και εγω του ειπα, και το ειπε στον αλλον κλπ κλπ

Εδω μιλαμε για μια εταιρεια και την εκδοση ενός ομολόγου, τι σχεση εχει ο φιλος του φιλου.

Πως γίνεται να τρολαρετε ολα τα θέματα

Kανενα τρολ. Και βεβαιως εχει η σχεση ο φιλος οταν διαχειριζεται χρηματα  πολλων εκατομμυριων μεσα σε μια εταιρεια  και εχει τοσο σοβαρες πληροφοριες.Ειναι μια διαπιστωση απο πληροφοριες εντος μια εταιρειας που επικρατει μια κατασταση μη αξιοπιστη.Ο καθενας εκλαμβανει τις πληροφοριες και τις αξιολογει οπως νομιζει.Αν εσυ το θεωρεις τρολ ειναι η αποψη σου.Εγω δεν θα εμπλεκα γιατι γνωριζω πολλα και λεπτομερειες που δεν μπορω να πω εδω μεσα.Ο καθενας πραττει και διαχειριζεται τα χρηματα του  οπως εκεινος θεωρει καλυτερα.Προσωπικα δεν θα εβαζα ουτε ενα ευρω εκει για να μην κλαιω τα χρηματα μου που τα βγαζω με δυσκολια.Αλλος ρισκαρει και οτι γινει.Εμενα ακομη και να με πληρωναν με βαση τα οσα ξερω και μονο για την συγκεκριμενη εταιρεια δεν θα το εκανα.Δυστυχως πολλοι βλεπουν το τυρακι αλλα οχι τη φακα.Και ετσι στο τελος την πατανε.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ομολογα αυτο τον καιρο που ζουμε εχουν πολυ μικρη αποδοση

Δεν θα το ελεγα ευκαιρια , αγοραζεις μια πολυ χαμηλή αποδοση τωρα και σε Χ χρονια η Ελλαδα θα ειναι παλι σε φαση πτωχευουμε-μνημονια κτλ

Απο την αλλη το ρισκο ειναι πολυ μικρο,απο τις πλεον ασφαλεις επιχειρησεις

Προσωπικα δεν αγοραζω ομολογα καθολου σε αυτες τις τιμες,μονο μετοχες με καλο μερισμα και οχι Ελλαδα

ΥΓ να κοιτατε παντα αν το ομολογο ειναι μετατρεψιμο σε μετοχες,αν τα πραγματα πανε στραβα η εταιρεια στο γυριζει σε μετοχες συνηθως χαμηλης αξιας (λογω του οτι δεν πανε καλα τα πραγματα) ,εχει γινει με τον ΟΤΕ παλαιοτερα

Επεξ/σία από vagos789

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...