Προς το περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ


Agioutos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ.Όντας 27 κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου το 2019 μηχανικών πληροφορικής ΤΕΙ.Δεν ασχολήθηκα καθόλου λόγω συγκυριών.Πλέον κάνοντας δουλειές απλες βιοπορισμού σκέφτομαι οτι πήγαν στράφι ολα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι οτι με προσέγγισε μια πλατφόρμα συγκεκριμένα το workearly υπόσχοντας σε 6 μήνες να διδαχθώ κομμάτια και εργαλεία για QA Tester. Τα εργαλεία που θεωρούν οτι χρειάζονται ειναι κατα βάση sql QA  Software Testing case studies  Selenium apis gira git agile και λιγο απο python. Χωρίς υπόβαθρο μπορεί καποίος να κανει catch up σε ολα αυτα ή ειναι παπαντζες ολα αυτα? Θέλω μετά απο καιρό να βρω κατι να ασχοληθω πραγματικα και να αναπτύξω skills για μια θέση στον χώρο.

Οποίος έχει τον χρόνο κάθε συμβουλή δεκτή.!

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, Agioutos είπε

Καλησπέρα στο φόρηουμ.Όντας 27 κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου το 2019 μηχανικών πληροφορικής ΤΕΙ.Δεν ασχολήθηκα καθόλου λόγω συγκυριών.Πλέον κάνοντας δουλειές απλες βιοπορισμού σκέφτομαι οτι πήγαν στράφι ολα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι οτι με προσέγγισε μια πλατφόρμα συγκεκριμένα το workearly υπόσχοντας σε 6 μήνες να διδαχθώ κομμάτια και εργαλεία για QA Tester. Τα εργαλεία που θεωρούν οτι χρειάζονται ειναι κατα βάση sql QA  Software Testing case studies  Selenium apis gira git agile και λιγο απο python. Χωρίς υπόβαθρο μπορεί καποίος να κανει catch up σε ολα αυτα ή ειναι παπαντζες ολα αυτα? Θέλω μετά απο καιρό να βρω κατι να ασχοληθω πραγματικα και να αναπτύξω skills για μια θέση στον χώρο.

Οποίος έχει τον χρόνο κάθε συμβουλή δεκτή.!

Σας ευχαριστώ.

To υπόβαθρο χτίζεται, κανείς δεν γεννήθηκε, και ελάχιστοι βγήκαν από τις σχολές τους με γνώσεις τις οποίες άμα κάποιος προσπαθήσει πολύ δεν θα μπορέσει να τις αποκτήσει. Στα 27 μου δεν είχα τελειώσει την σχολή μου ακόμη, μην το συζητάς καν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα  σκέφτομαι και εγώ να κάνω αυτό το πρόγραμμα βέβαια σε εμένα είπαν σε 4 μήνες μιας και το αντικείμενο των σπουδών μου είναι παρεμφερές ... Πιστεύω για εσένα μπορείς να αποκτήσεις τα skills μέσα σε αυτούς του μήνες και αν είναι όντως όπως το παρουσιάζουν φαίνεται πολύ χρήσιμο πρόγραμμα .. ήθελα όμως να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο . Ευχαριστώ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα Ερμιόνη και σε εμένα 4-5 μήνες είπαν αλλά δεν νομίζω να είμαι στο λέβελ που εκείνη πιστέυουν σε 4 μήνες γιατί είμαι εντελώς αρχάριος δεν έχω αγγιξεί καθόλου όλα αυτά τελικά αποφάσισα να κάνω την προσπάθεια!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γίνεις σωστός qa χρειάζεται να ξέρεις αντικειμενοστραφή προγραμματισμό καθώς πλέον στο εξωτερικό κυριαρχεί το μοντέλο TDD (test driven development). Δηλαδή φτιάχνεις κώδικα με βάση τα test cases(πρώτα τα τεστς - μετά οι κλάσεις/κώδικας). Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να έχει γράψει κωδικα κ να χρειαστεί μετά το κλασσικό testing που ξέρουμε π.χ τεσταρεις το site functionality με selenium. Σε αυτή τη κατηγορία εμπίπτει αυτό που σου προτείνουν. Ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά να ξέρεις θα πρέπει να μάθεις κ αντικειμενοστρεφεια για να καλύψεις κ την πρώτη περίπτωση. Προφανώς κ με 4 μήνες όλα δεν μαθαίνονται αλλά στα 27 είσαι οκ, π.χ εγώ έκανα το μεταπτυχιακό μου αλλάζοντας τομέα στα 29. 

Επεξ/σία από mad-proffessor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά το QA είναι μία αρκετά καλή επιλογή για αρχή αν έχεις στόχο να μπεις στο industry. Από κει και πέρα, υπάρχουν αρκετές προοπτικές προς κάθε τομέα (business, automation, development).

Πολλές οι περιπτώσεις QA που έχουν ξεκινήσει (με σχετικό πτυχίο ή και χωρίς) από customer support και εξελίχθηκαν σε manual QAs. Έπειτα, αν δεν έχεις το υπόβαθρο, έχει αρκετό διάβασμα για να πας είτε προς το automation είτε έστω προς functional testing με κάποια tools που αναφέρθηκαν.

To QA ανάλογα και με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας είναι διαφορετικό πάντως.

Οι manual QAs συχνά έχουν ένα ρόλο ενδιάμεσου σε μια ομάδα/project, συνεργάζονται με το product αλλά και με το development και κάνουν coordinate αρκετά activities (πέρα από τα καθιερωμένα plans, cases κοκ) - πολλές φορές έχουν και τον ρόλο του αναλυτή, ενώ πάντα πρέπει έχουν το ownership businessικά του εκάστοτε product/project.

Η automation ομάδα έχει πιο συγκεκριμένο στόχο συνήθως και πλέον μιλάμε για developers επί της ουσίας.

Αν δεις ότι σου αρέσει εννοείται το κυνηγάς, δεν ξέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα βέβαια, και εννοείται η ηλικία μην σε νοιάζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...
  • 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα και συγγνώμη που ξεθάβω το thread. Θα ήθελα να ρωτήσω @Ermionikr και @Agioutos εάν τελικά προχώρησατε με την εκπαίδευση στο workearly και ποια ειναι η γνώμη σας, γιατί ενδιαφέρομαι για αντίστοιχη ειδικότητα. Και γενικά εάν υπάρχουν γνώμες για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...