Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Α οκ, my bad

είχα κατά νου επαγγελματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ (π.χ. γιατροί, ασφαλιστές κλπ), που εκεί νομίζω ισχύει αυτό που έγραψα

Πολύ σωστά, οι ασφαλιστές π.χ. (ήμουν για ένα φεγγάρι :) ) έχουν υποχρεώση για βιβλίο εσόδων/εξόδων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Δε νομίζω να το λες καλά

Αν έχεις απαλλαγή ΦΠΑ, μετράει και το ΦΠΑ σαν έξοδο

Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι 100 + 24% = 124 ευρώ, περνάς και τα 124 στα έξοδα

Έτσι έχω καταλάβει

περνάει στα έξοδα αλλά δεν επιστρέφεται ο φπα, απλά έχεις απαλλαγη φόρου αφού είναι έξοδο για την επιχείρηση και όχι προσωπικό. κι εμενα ο λογιστής μου αυτο μου είπε, μονο  λάπτοπ μπορώ να το πάρω χωρις φπα, αν πάρω σταθερό θα πρέπει να πληρώσω και το φπα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, velociraptoras είπε

περνάει στα έξοδα αλλά δεν επιστρέφεται ο φπα, απλά έχεις απαλλαγη φόρου αφού είναι έξοδο για την επιχείρηση και όχι προσωπικό. κι εμενα ο λογιστής μου αυτο μου είπε, μονο  λάπτοπ μπορώ να το πάρω χωρις φπα, αν πάρω σταθερό θα πρέπει να πληρώσω και το φπα. 

δες τι έγραψε παραπάνω ο @dpolal

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

δες τι έγραψε παραπάνω ο @dpolal

Σόρρυ αλλά έχω κάνει και εγώ ένα μικρό λάθος.
Ακόμα και αν απαλλάσεσαι από το ΦΠΑ σαν επιχείρηση/επιτηδευματίας πρέπει να διατηρείς ένα βιβλίο εξόδων παρόλο που ο ΦΠΑ δεν θα σου επιστραφεί, απλά θα καταχωρηθεί το ποσό σαν έξοδα στο τέλος στην δήλωση προκειμένου να εκπέσει από τον όποιο φόρο καταλογιστεί.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vins είπε

Εκτος κι αν όπως λες υπάρχει κανένα παραθυράκι να αγοράσεις με τιμολόγιο από το εξωτερικό πχ αμαζον

Ναι απο το amazon μπορεις να τα παρεις χωρις ΦΠΑ.

Εδω και πολλα χρονια οσους υπολογιστες εχω φτιαξει το 99% των parts ηταν ολα απο amazon χωρις ΦΠΑ.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Σόρρυ αλλά έχω κάνει και εγώ ένα μικρό λάθος.
Ακόμα και αν απαλλάσεσαι από το ΦΠΑ σαν επιχείρηση/επιτηδευματίας πρέπει να διατηρείς ένα βιβλίο εξόδων παρόλο που ο ΦΠΑ δεν θα σου επιστραφεί, απλά θα καταχωρηθεί το ποσό σαν έξοδα στο τέλος στην δήλωση προκειμένου να εκπέσει από τον όποιο φόρο καταλογιστεί.

άρα είναι αυτό που είπα εξαρχής, ο ΦΠΑ δεν εκπίπτει, αλλά μπαίνει σαν έξοδο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

άρα είναι αυτό που είπα εξαρχής, ο ΦΠΑ δεν εκπίπτει, αλλά μπαίνει σαν έξοδο ;

Ναί, όλο το ποσό μπορεί να καταχωρηθεί σαν έξοδο.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Ένα λεπτό να σας λύσω τις απορίες.

Λοιπόν στην παράγραφο 5 & 6 του Άρθρου 39Α λέει ότι ο καταναλωτής βάση τιμολογίου μπορεί να αγοράσει Laptop, Tablet, κινητό ή κονσόλα παιχνιδιών χωρίς να αποδώσει το ΦΠΑ 24% στην επιχείρηση που κάνει την αγορά. Αυτό εφόσον είναι δικαιούχος του Άρθρου. Αυτό εντοπίζεται από το Taxisnet όπου θα πρέπει να αναφέρετε το καθεστώς ΦΠΑ της εκάστοτε επιχείρησης (βλέπε φώτο). Όπως είπα δεν αποδίδεται στο κατάστημα που γίνετε η αγορά αλλά αποδίδεται μετά σε δεύτερο χρόνο στην εφορία, κάθε 2μηνο ή 3μηνο. Πιθανότατα πολλές φορές με συμψηφισμό του ΦΠΑ κάθε επιχείρησης.

Αυτό έγινε γιατί ανοίξανε πολλά σκρουτζομάγαζα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης όπου πουλούσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες και όταν έφτανε η στιγμή να αποδώσουν το ΦΠΑ στην εφορία βαράγανε ένα λουκέτο στο κατάστημα ή στο ηλεκτρονικό ανάλογα και εξαφανιζόντουσαν με τα κέρδη και τον ΦΠΑ στην τσέπη. 

Έτσι για να γλυτώσει το κράτος από αυτά τα λαμόγια αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Άρθρο 39Α, την μη απόδοση του ΦΠΑ των συγκεκριμένων προϊόντων κατα την αγορά και μόνο.          

OneThing_Gr_1602.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...