Προς το περιεχόμενο

Με την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα ασχολείται πλέον ένας στους πέντε υπαλλήλους του Facebook


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

O τομέας Reality Labs της εταιρίας απασχολεί σχεδόν 10.000 άτομα

Το Facebook έχει στελεχώσει με σχεδόν 10.000 εργαζομένους τον τομέα της εταιρίας που ασχολείται με τις συσκευές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία της εταιρίας. Ο αριθμός αυτός σημαίνει πως ο τομέας Reality Labs αυτή τη στιγμή απασχολεί σχεδόν έναν στους πέντε ανθρώπους που εργάζονται για το Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το στοιχείο αυτό συνηγορεί στο ότι το Facebook εντείνει αισθητά τις προσπάθειες που καταβάλει στον τομέα της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Όπως επισήμανε το UploadVR ήδη από το 2017, o τομέας ανάπτυξης του Oculus απασχολούσε περισσότερους από χίλιους εργαζομένους, σε μια εποχή κατά την οποία το σύνολο των εργαζομένων στο Facebook άγγιζε τις δεκαεννέα χιλιάδες, δηλαδή ποσοστό κατά τι μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το Facebook έχει στρέψει την προσοχή του σε άλλη κατεύθυνση από εκείνη των συσκευών της κατηγορίας του Oculus Rift, διαθέτοντας στην αγορά τα Oculus Quest και Quest 2, τα οποία είναι ανεξάρτητες, ασύρματες συσκευές, που δεν απαιτούν σύνδεση με PC. Το Quest 2, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 299 δολάρια, κατέγραψε πενταπλάσιες προπαραγγελίες σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ και οι developers είδαν ενίσχυση των πωλήσεων των υφιστάμενων τίτλων τους. 

"Πλέον, αυτό που κάνει κατά κύριο λόγο το Facebook είναι [...] να χτίζουμε πάνω στις πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει άλλοι", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Information, σχετικά με τις φιλοδοξίες του Facebook στον τομέα της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. "Θεωρώ πως είναι πολύ λογικό για εμάς να επενδύσουμε σε βάθος, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού που θεωρώ πως θα αποτελέσει την επόμενη σημαντική πλατφόρμα στον τομέα του computing, αυτό το συνδυασμό επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως θα εξελιχτεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, η οποία εδράζεται στη συνεργασία και τη συνύπαρξη των ανθρώπων".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Χμμ, ναι, ωραία, αλλά ό,τι κι αν κάνει το Facebook εγώ θα το βλέπω σαν σκουπίδι.
Και κάτι καλό να κάνει (τεχνολογικά μιλώντας πάντα) θα προτιμήσω την υλοποίηση κάποιου άλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι και αλλιώς η πραγματικότητα που παρουσιάζει η πλειονότητα των χρηστών του facebook στις προσωπικές τους σελίδες, εικονική και επαυξημένη είναι.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω δεν ξέρετε οι περισσότεροι πιο είναι το πραγματικό μέγεθος του Facebook στην τεχνολογία.

Η website είναι μόνο ένα μέρος. Το τι τεχνολογία έχει αναπτύξει το Facebook δεν λέγετε.

  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί τόση κακία και τόσος αρνητισμος; Θα ήταν άσχημα να μπορείς να περιηγηθείς virtually σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη ήθελες, η να μαζευτείς με 5 φίλους σου που είναι σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο σε ένα virtual καφέ; 

Εάν κάποιος μπορεί να το πετύχει αυτό είναι μια εταιρεία τύπου facebook. Ή μήπως νομίζετε ότι θα τους προλάβει καμία ελληνική startup? 

Το facebook έχει πάρα πολλές γκρίζες ζώνες και πρακτικές που εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω καθόλου, αλλά ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΆ είναι από τις πιο προηγμένες εταιρείες που υπάρχουν. Ένα πολύ απλό παράδειγμα να δώσω, το δημοφιλέστερο (και κατά πολλούς το καλύτερο ever) front-end framework που έχει βγεί (reactjs), το έχει αναπτύξει το facebook και το έχει δώσει δωρεάν στο κοινό, όπως έχει κάνει και με πολλές άλλες τεχνολογίες..

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, filip123go said:

Γιατί τόση κακία και τόσος αρνητισμος

Γιατι είναι μοδα να ειρωνεύεσαι οτιδήποτε δημοφιλές και πετυχημένο μπας και νιώσεις ότι ξεχωρίζεις απ την μάζα και την πλεμπα. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...