Chrysa_D Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Γειά σε όλους σας, με λένε Χρυσα και είμαι απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης του ΑΠΘ και θέλω να ξεκινήσω ενα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική - Σχολική ψυχολογία. Αρχικα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, σε ποιο πανεπιστήμιο το έκανε και πως του φάνηκε, εντυπώσεις, το πρόγραμμα των σπουδών αν ήταν ενδιαφέρον, αν ήταν βατό ή δύσκολο, η επικοινωνία με τους καθηγητές πως ήταν και γενικα λίγες πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες. Επίσης, σκέφτομαι τα 2 πανεπιστήμια της Κύπρου, το Νεάπολης Πάφου ή της Λευκωσίας, αλλά απ οσο γνωρίζω χρειάζεται μετα αναγνώριση του πτυχίου απ τον ΔΟΑΤΑΠ... έχει κάποιος εμπειρία πάνω σ αυτο; Να προτιμήσω μήπως καποιο μεταπτυχιακό που είναι ήδη αναγνωρισμενο στην Ελλάδα και γενικα στο εξωτερικό ή να μπω σ αυτή τη διαδικασία της αναγνώρισης; Θα χαρώ πολύ να μοιραστούμε γνώμες, εμπειρίες και ιδέες ^_^
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δεν μας λες τι θες να κάνεις με ένα μεταπτυχιακό "Ψυχολογίας" αλλά θα σου πω απλούστατα το εξής για να μην ξοδέψεις τσάμπα κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα αν δεν έχεις βασικό προπτυχιακό Ψυχολογίας δεν μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα ως ψυχολόγος. Μπορεί να πας να κάνεις και διδακτορικό στην παιδαγωγική ψυχολογία, αλλά με βασικό πτυχίο διάφορο της ψυχολογίας θα είναι παντελώς άχρηστο επαγγελματικά. Οπότε, αν θες να ασχοληθείς γενικά με αυτό το κομμάτι θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις για κατατακτήριες που είναι και δωρεάν και όχι κάποιο περίεργο εξ'αποστάσεως μεταπτυχιακό που είναι 50/50 αν θα αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ.
ncrp Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JohnGTA είπε Δεν μας λες τι θες να κάνεις με ένα μεταπτυχιακό "Ψυχολογίας" αλλά θα σου πω απλούστατα το εξής για να μην ξοδέψεις τσάμπα κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα αν δεν έχεις βασικό προπτυχιακό Ψυχολογίας δεν μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα ως ψυχολόγος. Μπορεί να πας να κάνεις και διδακτορικό στην παιδαγωγική ψυχολογία, αλλά με βασικό πτυχίο διάφορο της ψυχολογίας θα είναι παντελώς άχρηστο επαγγελματικά. Οπότε, αν θες να ασχοληθείς γενικά με αυτό το κομμάτι θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις για κατατακτήριες που είναι και δωρεάν και όχι κάποιο περίεργο εξ'αποστάσεως μεταπτυχιακό που είναι 50/50 αν θα αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ. Ναι, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Μετά τα 4 χρόνια (στην καλύτερη) θα θέλει άλλα 1-2 χρόνια για ειδικότητα κλπ.. Επίσης, μπορεί α) να χρειάζεται απλά οποιονδήποτε μεταπτυχιακό τίτλο π.χ για μόρια ή/και β) πραγματικά να την βοηθήσει να βελτιωθεί σαν επαγγελματίας, εκπαιδευτικός ή οτιδήποτε συναφές, οπότε γ) να μην χρειάζεται άδεια επαγγέλματος (ψυχολόγου) για αυτό που τελικά θα κάνει. Όπως ισχύει και σε άλλους τομείς που δεν χρειάζονται άδεια Ψυχολόγου για να ασχοληθείς αλλά βοηθάει, όπως π.χ τμήμα HR. Για τον ΔΟΑΤΑΠ ισχύει αυτό που λες όπως έχουμε ξαναπεί... Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από ncrp 1
velociraptoras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 20/3/2021 στις 1:01 ΜΜ, JohnGTA είπε Δεν μας λες τι θες να κάνεις με ένα μεταπτυχιακό "Ψυχολογίας" αλλά θα σου πω απλούστατα το εξής για να μην ξοδέψεις τσάμπα κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα αν δεν έχεις βασικό προπτυχιακό Ψυχολογίας δεν μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα ως ψυχολόγος. Μπορεί να πας να κάνεις και διδακτορικό στην παιδαγωγική ψυχολογία, αλλά με βασικό πτυχίο διάφορο της ψυχολογίας θα είναι παντελώς άχρηστο επαγγελματικά. Οπότε, αν θες να ασχοληθείς γενικά με αυτό το κομμάτι θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις για κατατακτήριες που είναι και δωρεάν και όχι κάποιο περίεργο εξ'αποστάσεως μεταπτυχιακό που είναι 50/50 αν θα αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ. η εκπαιδευτική-σχολική ψυχολογία δεν αφορά ψυχολόγους αλλά εκπαιδευτικούς, το αντικείμενο δηλαδή έχει να κάνει με τη διαχείριση καταστασεων από τον εκπαιδευτικό, την αναγνώριση προβληματικών συμπεριφορών στην τάξη, κλπ. Έχω μελετήσει αρκετό υλικό από καποια από τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά και παρακολούθησα πέρυσι ένα δωρεάν πρόγραμμα εισαγωγικό, είναι αρκετά ενδιαφέρον. Της Λευκωσίας είναι γενικά πιο οργανωμένο και πιο απαιτητικό απο της Παφου. Εκτός από της Κύπρου κοίταξε και του ΕΚΠΑ και του Αιγαίου, δυστυχως είναι ολα με δίδακτρα Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από velociraptoras
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, velociraptoras είπε η εκπαιδευτική-σχολική ψυχολογία δεν αφορά ψυχολόγους αλλά εκπαιδευτικούς, το αντικείμενο δηλαδή έχει να κάνει με τη διαχείριση καταστασεων από τον εκπαιδευτικό, την αναγνώριση προβληματικών συμπεριφορών στην τάξη, κλπ. Έχω μελετήσει αρκετό υλικό από καποια από τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά και παρακολούθησα πέρυσι ένα δωρεάν πρόγραμμα εισαγωγικό, είναι αρκετά ενδιαφέρον. Της Λευκωσίας είναι γενικά πιο οργανωμένο και πιο απαιτητικό απο της Παφου. Εκτός από της Κύπρου κοίταξε και του ΕΚΠΑ και του Αιγαίου, δυστυχως είναι ολα με δίδακτρα Δεν διαφωνώ καθόλου ότι είναι ενδιαφέρον, κάθε άλλο. Εγώ τονίζω ότι δεν σου δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείς με τον κλάδο της ψυχολογίας, γιατί ξέρω πολλά άτομα που νομίζουν ότι με το να παρακολουθούν κάποιο μεταπτυχιακό σε ψυχολογία γίνονται ψυχολόγοι. Και το χειρότερο είναι ότι οι κωλοσχολές που παίρνουν λεφτά δεν το προσδιορίζουν και αφήνουν τα παιδιά με λανθασμένες εντυπώσεις.
Chrysa_D Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Γιάννη το γνωρίζω ότι χωρίς προπτυχιακο στην Ψυχολογία δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά για αρχή θέλω τα +20 μόρια για τους πίνακες και είναι ένα πεδίο που με ενδιαφέρει πολύ και μου αρέσει. Οποτε μετά το μεταπτυχιακό σκέφτομαι όντως να συνεχίσω με ένα προπτυχιακο πάνω στην Ψυχολογία. Αλλα αυτό είναι κάτι που θα με απασχολήσει αργότερα σε δεύτερο στάδιο. Εκανα κι ένα 9μηνο σεμινάριο πάνω στη σχολική ψυχολογία και με τράβηξε ακόμα περισσότερο για να κάνω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Με προβληματίζει αρκετά όμως για το αν κάνω στο πανεπιστήμιο της Πάφου, με τι κριτήρια αναγνωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ο ΔΟΑΤΑΠ και γιατί να είναι 50/50; Τέλος, είχα ακούσει παλιοτερο ότι στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου δεν είναι τόσο καλό και καποιο δεν ήταν ευχαριστημένοι με τους καθηγητές και γενικά με την επικοινωνία με το πανεπιστήμιο. Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο;;
ncrp Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Chrysa_D είπε Με προβληματίζει αρκετά όμως για το αν κάνω στο πανεπιστήμιο της Πάφου, με τι κριτήρια αναγνωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ο ΔΟΑΤΑΠ και γιατί να είναι 50/50; Γιατί γενικά ο ΔΟΑΤΑΠ είναι κουκουρούκου. Ναι, ακόμα περισσότερο και από την συνηθισμένη Ελληνική δημόσια "υπηρεσία". Ειδικά για τα εξ' αποστάσεως προγράμματα έχει προκύψει πρόσφατα ένα σοβαρό θέμα στην περίπτωση που για κάποιον λόγο δεν το γνωρίζεις. https://www.eduguide.gr/nea2020/anaklhsh-apofashs-doatap/ Υπάρχουν ακόμα κατηγορίες φοιτητών πως σε μερικές περιπτώσεις ακολουθούν ακόμα την παλιά απόφαση. Γενικά ό,τι να ναι...
Lilith19 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, Chrysa_D είπε Αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Γιάννη το γνωρίζω ότι χωρίς προπτυχιακο στην Ψυχολογία δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά για αρχή θέλω τα +20 μόρια για τους πίνακες και είναι ένα πεδίο που με ενδιαφέρει πολύ και μου αρέσει. Οποτε μετά το μεταπτυχιακό σκέφτομαι όντως να συνεχίσω με ένα προπτυχιακο πάνω στην Ψυχολογία. Αλλα αυτό είναι κάτι που θα με απασχολήσει αργότερα σε δεύτερο στάδιο. Εκανα κι ένα 9μηνο σεμινάριο πάνω στη σχολική ψυχολογία και με τράβηξε ακόμα περισσότερο για να κάνω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Με προβληματίζει αρκετά όμως για το αν κάνω στο πανεπιστήμιο της Πάφου, με τι κριτήρια αναγνωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ο ΔΟΑΤΑΠ και γιατί να είναι 50/50; Τέλος, είχα ακούσει παλιοτερο ότι στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου δεν είναι τόσο καλό και καποιο δεν ήταν ευχαριστημένοι με τους καθηγητές και γενικά με την επικοινωνία με το πανεπιστήμιο. Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο;; Δεν γνωρίζω δυστυχώς πληροφορίες για κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια. Εφόσον όμως λες ότι σε πρώτη φάση σε ενδιαφέρουν τα 20 μόρια, θα σου έλεγα να εξασφαλίσεις και ότι θα αναγνωριστεί αλλά και ότι θα προλάβεις να το καταθέσεις στο επόμενο άνοιγμα των πινάκων. Με τα τωρινά δεδομένα, αυτό υπολογίζεται να συμβεί δύο χρόνια μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, οι οποίοι υποτίθεται είναι στην τελική ευθεία. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, Chrysa_D είπε Αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Γιάννη το γνωρίζω ότι χωρίς προπτυχιακο στην Ψυχολογία δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά για αρχή θέλω τα +20 μόρια για τους πίνακες και είναι ένα πεδίο που με ενδιαφέρει πολύ και μου αρέσει. Οποτε μετά το μεταπτυχιακό σκέφτομαι όντως να συνεχίσω με ένα προπτυχιακο πάνω στην Ψυχολογία. Αλλα αυτό είναι κάτι που θα με απασχολήσει αργότερα σε δεύτερο στάδιο. Εκανα κι ένα 9μηνο σεμινάριο πάνω στη σχολική ψυχολογία και με τράβηξε ακόμα περισσότερο για να κάνω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Με προβληματίζει αρκετά όμως για το αν κάνω στο πανεπιστήμιο της Πάφου, με τι κριτήρια αναγνωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ο ΔΟΑΤΑΠ και γιατί να είναι 50/50; Τέλος, είχα ακούσει παλιοτερο ότι στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου δεν είναι τόσο καλό και καποιο δεν ήταν ευχαριστημένοι με τους καθηγητές και γενικά με την επικοινωνία με το πανεπιστήμιο. Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο;; Άραγε αφού θες το +20 για πίνακες σε υπερκαίει να αναγνωριστεί από ΔΟΑΤΑΠ το μεταπτυχιακό. Μην το αρχίσεις καν. Βρες ένα παρόμοιο σε ένα κοντινό σου πανεπιστήμιο. Δεν αξίζει το άγχος, το χρήμα και τον κόπο γιατί όπως προείπα και πριν στον ΔΟΑΤΑΠ θα είσαι 50/50. Εγώ 4-5κ € για 50/50 να κάνω αυτό που θέλω δεν θα έδινα.
douk3 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 @Chrysa_D Επειδή έτυχε πρόσφατα να κάνω μια αναζήτηση για το ΠΜΣ Εκπαιδευτική Ψυχολογία (εξ αποστάσεως) και συνομίλησα με συμβούλους του Νεάπολης Πάφου και του Λευκωσίας, σημειώνω κάποια συν και πλην του καθενός: 1. Το Λευκωσίας έχει 9 μαθήματα (10 ECTS/μάθημα), ενώ το Πάφου 12 (7,5 ECTS/μάθημα). 2. Το Λευκωσίας είχε κόστος ~6300 και το Πάφου ~4500. 3. Το Λευκωσίας γενικά φαινόταν ότι ήταν πιο καλά οργανωμένο από το Πάφου, π.χ. σχετικά με τον οδηγό σπουδών ή την επικοινωνία. 4. Το Λευκωσίας είχε πιο αυστηρές διαδικασίες σχετικά με την αίτηση, ενώ στο Πάφου ήταν πιο χαλαρή η διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα